Back to business

Back to business

We zijn gisteren rond 18.30 uur thuis gekomen, en ik ben onmiddellijk naar mijn kleinkinderen gereden, want ze hadden me gemist... (nee, geen leugen) en ik hun ook.

Ze kunnen tegenwoordig echter zelf met de Ipod, Ipad en computer over de baan, en ze hebben regelmatig contact met mij gehad in Japan. Ik ben een gelukkige bompa...

Vlug met Paul even de koi gekeurd na 10 dagen afwezigheid, en ze zwommen er allemaal vrolijk en gelaten bij. Dat is weer een geruststelling, want het blijft toch een risicovol kapitaal dat er rondzwemt.

Mensen denken er dikwijls niet bij na, maar de winter overbruggen met de koi is altijd een zenuwslopende bezigheid. Toch zalig om te zien dat ze er zo ontspannen en vreugdevol bijzwemmen.

Het wordt nu tijd om een nieuwe indeling te gaan maken, want alle vissen komen op 7 april binnen. Ik heb jullie steun nodig, en ik moet even op mijn strepen gaan staan om een degelijke organisatie op touw te zetten.

Alle aangekochte koi zouden opgehaald moeten zijn voor zondagavond 6 april. Niet de nieuwe levering natuurlijk. Deze moeten nog 5-6 weken in Quarantaine. Liever nog daarvoor, want ik moet nog enkele vijvers nakijken en in orde brengen. Indien de vissen niet opgehaald zijn, zal ik 2 euro per dag aanrekenen voor extra verblijf en verzorging. Zij zullen ook automatisch naar de buitenvijvers verhuizen, en ik probeer een dubbele verhuis uit te sluiten.

Het is het beste om de koi rechtstreeks in je vijver te brengen, zonder dat ik ze nog even in mijn buitenvijvers verplaats. De temperatuur zou geen probleem meer mogen zijn. Alle vijvers gaan vandaag naar buitentemperatuur, die tussen de 13-14° bedraagt.

Aan alle mensen die prijzen hebben aangevraagd. Deze vervallen vanaf deze avond. De nieuwe koi zullen ook verdwenen zijn onder de knop "Nieuwste koi aanwinsten". Indien je nog graag een koi wil aankopen, dan hou ik de communicatie open tot morgenmiddag 12 uur. Ik geloof niet er er ook maar 1 minder goede koi bijzit en dat ze allemaal beantwoorden aan de voorstelling op de foto en het filmpje. Indien er een bepaald minpuntje is, dan wordt dit ook meegedeeld en vooraf doorgegeven.

Er zijn al een groot aantal zeer goede koi verkocht. Het verbaasd me echter dat ik weinig van de Isa showa heb verkocht. Ik heb zelden zo een goede vissen voor zo weinig geld aangeboden, en ik denk dat hier een gouden kans is voorbijgegaan voor veel koiliefhebbers. Deze kwaliteitsshowa voor dit geld was een unieke gelegenheid. Vanaf morgen zal de vraagprijs automatisch 2250 euro worden. Voor mij een onbegrijpelijke zaak.

Waar je ook eens zeer goed naar moet kijken zijn de 4 kohaku van Takigawa die ik aangekocht heb. Bijzonder goede kwaliteit voor een aanvaardbare prijs. Takigawa is de enige kweker die ik ken, die absoluut geen kleurvoer of speciale technieken gebruikt om je koi te forceren. Het is de enige kweker waar ik het meeste vertrouwen in zou hebben als het me gevraagd werd. Deze kohaku zijn stuk voor stuk pareltjes. De karashigoi zijn beren van koi. Het zijn niet de allerbeste karashigoi, maar ze moeten voor weinig onderdoen. Wie graag grote monsters heeft, zou niet moeten twijfelen.

Als nabeschouwing wil ik nog even doorgeven dat ik bijzonder tevreden ben over mijn aankopen. Bovendien heb ik genoten van een prachtig gezelschap. Zowel Polleke als Matthijs waren bijzonder nuttig in het beoordelen van de koi, en vooral, het was aangenaam gezelschap dat nooit verveelde.

Wat mij het meeste plezier deed, was de onverwachte melding dat mijn mannelijke tosai showa van de veiling zou meedingen naar een prijs in de All Japan young koi show. Dat de kleine showa van Taniguchi het meer dan behoorlijk hebben gedaan, maar vooral dat ik voldaan ben over de aankopen in het algemeen. De klap op de vuurpijl is toch de sanke van Sakai FF, die ik op de valreep heb aangeschaft. Moeilijke onderhandeling, maar ik denk een overgetelijke kans voor een sanke die eens hoge toppen zou kunnen scheren.

Ik zie onder hun nieuwsitem verschillende reacties staan van mensen die ik niet ken, en zo krijg je toch een klein inzicht van de mensen die je volgen. Normaal zijn er 6-700 unieke bezoekers per dag op de website. Tijdens onze japanreis is dit gestegen naar een topprestatie van 1099 bezoekers.

Bij deze dus een woord van dank, niet alleen voor mijn medereizigers, maar ook voor de vele bezoekers, en vooral die toch de moeite hebben genomen om een kleine reactie te schrijven. Het zijn de kleine dingen die het hem doen, en Matthijs en Polleke begrijpen nu waarom ik altijd zeg, dat reacties een stimulans zijn om verslagen te schrijven.

Ter info: ik ben vandaag open van 11.00 tot 16.00 uur.

Nog even ter aanvulling, want ik zie dat Jack vroeg achter de 1302053...die moet mij ergens ontschoten zijn. Onderschat wel niet wat info ik altijd moet opzoeken...dus een klein foutje is vlug gemaakt, maar ik weet uit ervaring dat je dat niet vlug vergeven wordt...

1302053 bij aankoop februari 2013

kohaku 1302053

En last but not least, want die zou ik in alle hevigheid nog vergeten (bedankt Tom)

Virgin - Takigawa kohaku (bowl = 120 cm)

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137