De volksverhuizing is begonnen

De volksverhuizing is begonnen

Gisteren heb ik de temperatuur van de binnenvijvers verlaagd naar buitentemperatuur.

De temperatuur van de buitenvijvers valt niet tegen, dat is zowat rond de 13° en het word stilaan tijd dat ik wat koi ga overzetten om de vijvers klaar te maken voor de ontvangst van de nieuwe gasten.

Tevens is het een mooie gelegenheid om de koi die de winter hebben doorstaan even te controleren en op film te zetten. Ik heb ze daarom eerst even in een grote dure bowl gezet om ze te controleren. Het is altijd een verademing als ze gezond uit de winterperiode komen.

In deze bowl zitten wel enkele koi die verkocht zijn, maar er zijn er ook een aantal die nog verkocht moeten worden. Misschien zijn er wel koi bij die jullie bevallen, daarom dat ik ze even op een rijtje zet, zodat je ze nog eens kan bekijken. Ze zijn in ieder geval niet veel achteruit gegaan, integendeel zou ik zeggen.

Sanke Momotaro ±65 cm

Kohaku van Ooishi ±65 cm

Chagoi van Marusie ±62 cm ondertussen verkocht

Sanke Momotaro ±65 cm

Kohaku van Yamamatsu ±60 cm

Maruten kohaku van Hoshikin ±55 cm

Showa van Momotaro ±43 cm

Ginrin Showa van Taniguchi ± 32 cm

Showa van Momotaro ±35 cm

Tenslotte heb ik nog even een deel van de overblijvers van vijver 4 naar een andere vijver verplaatst. Volgende week volgt de rest, zodat deze 40 kuubs vijver plaats gemaakt heeft voor de koi die nu nog binnenzitten.

Tegen 7 april heb ik dan 3 binnenvijvers ter beschikking van 15 kuub en één buitenvijver van 40 kuub, die allemaal onder controleerbare temperatuur staan. Ik heb vandaag mijn nieuwe koisokken uitgeprobeerd die ik uit Japan heb meegebracht en die een goede maat hebben. (Ø 25). Er zijn geen betere. Ik heb al verschillende koisokken gehad, maar deze zijn absoluut niet te evenaren. Sterk, degelijke kwaliteit. Het kan goed zijn dat ik er een 100-tal laat overbrengen om in mijn nieuwe webshop te verkopen, want het zijn de enige goede die ik ken.

Ik zou trouwens willen dat ik goede schepnetten van Japan kon laten overkomen, want de brol die ze hier verkopen is misschien wel goedkoop, maar daar heb je ook alles mee gezegd. Ook fijn zijn de bestellingen die ik toch regelmatig binnenkrijg via de webshop. Deze worden netjes verpakt, klaargezet en dagelijks verstuurd in NL en BE. De meest gevraagde en verkochte producten zijn vooral de melkzuurbacterien en het Probites voer dat een enorm succes is.

Tenslotte nog even vermelden dat ik een aantal posters heb gekregen van sommige kwekers zoals Omosako, Taniguchi en de Niigata kwekers. Ik ga er geen wedstrijd van maken, maar wie er graag één heeft, moet maar eens langskomen, en je kan ze gratis mee naar huis nemen. Bovendien heb ik ook nog een aantal CD's van de All Japan Show 2013 van Jane Maneerat meegekregen. Ook deze zijn gratis te krijgen zolang de voorraad strekt.

Je moet het me niet kwalijk nemen als ik het voordeel geef aan de mensen die tijdens deze trip een koi gekocht hebben. Zij hebben de voorkeur, en als ze een mail sturen, leg ik ze graag voor hen appart. Ik heb er echter maar een gelimiteerd aantal van in mijn bezit. Wel kan ik de nieuwe CD van 2014 krijgen, maar deze moet ik betalen, dus deze moet ik ook doorrekenen indien ik ze bestel.

Meer afbeeldingen

De volksverhuizing is begonnen: afbeelding 1
De volksverhuizing is begonnen: afbeelding 2
De volksverhuizing is begonnen: afbeelding 3
De volksverhuizing is begonnen: afbeelding 4
De volksverhuizing is begonnen: afbeelding 5
De volksverhuizing is begonnen: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137