Balonneke ben ik ocharme voorlopig kwijt

Balonneke ben ik ocharme voorlopig kwijt

Het werd onverwacht dan toch nog een drukke dag. Om 7.30 uur was men al paraat om koi te komen ophalen, en niet van de minste.

Een koi die me nauw aan het hart ligt vertrekt naar een fantastische vijver om te proberen een vervolg te breien aan zijn ontwikkeling, samen met de kohaku van Sakai die haar gezelschap zal houden.

Er is veel kritiek geuit op de showa van Dainichi, maar kritiek is bijzonder goedkoop want die kost totaal niets. Toch ligt deze koi mij na aan het hart omdat ik er wel in geloof.

Ik ga me niet uitspreken over het feit dat deze koi 80 cm+ wordt, want dat is het sop van de kolen niet waard. Wat ik wel wil proberen te bewijzen, en daar gaan we aan proberen te werken, is dat het sumi zich verder zal manifesteren, de body iets langer wordt, liefst een 10-tal centimeter en vooral dat het shiroji een iets betere kwaliteit krijgt.

Als het shiroji opklaart, dan ga je een totaal andere showa zien, en dit incombinatie met wat meer lengte en verdere ontwikkeling van het sumi zal ik ze graag nog een inzetten op een show.

De koi is niet verkocht, laat dit duidelijk zijn. Ze gaat enkel op vakantie naar een bijzonder sterke vijver waar ik 100% zeker van ben dat het een goede zaak is. Kritiek kost niets, maar met je billen bloot gaan is een grote verantwoordelijkheid.

Wel fijn is dat ik s’avonds een filmpje aankreeg van beide koi in hun nieuwe habitat. Ik ben altijd dankbaar als mensen zo betrokken zijn bij Interkoi, het geeft een warm gevoel. Hier kan ze in ieder geval haar hartje eens uitleven.

Een volgende die het nest verliet is de ginrin soragoi van Maruhiro. Mij wordt altijd verweten dat ik geen andere koi dan gosanke aankoop, en als ik dan eens wat anders aankoop, dan krijg ik het bijna aan de straatstenen niet verkocht.

Daarom was ik blij dat ik toch een koper gevonden heb voor deze toch wel speciale variatie, waar totaal geen interesse voor was. De kunst van deze variëteit schijnbaar is dat er geen bruin op het grijs verschijnt, en dat is bij deze zeker niet het geval, lekker zacht grijs. Nog 2 te gaan…

Een koi die denkt dat hij karashigoi is, maar eigenlijk meer kigoi lijkt dan karashigoi, heeft toch wel een speciale kleurschakering. Ik heb haar lange tijd niet gebowld, en ik moet zeggen dat ze me bijzonder gelikt overkomt. Een kigoi met rode oogjes, altijd gewenst.

De moeder van deze koi, voor zover ik weet is een kigoi en een chagoi, dus het is niet abnormaal dat deze meer kigoi is. Door het naar buiten brengen is de kleur ook intenser geel geworden. Mooi meisje hoor en loupezuiver.

Nu we het toch hebben over het opklaren van het shiroji, toevallig heb ik een fantastisch voorbeeld gevonden. Het shiroji van deze tancho showa is niet alleen goed, maar ook nog eens supergoed.

Een goede leerschool die nog maar eens bewijst dat niet alles is wat het lijkt. Dit is nog een filmpje bij aankoop en ik denk dat iedereen het kleurverschil kan zien.

Nu nog even bewijzen dat het sumi op de tancho door kan lopen van op de schouder naar de neus, wat wel geen zekerheid is, en je hebt een totaal andere tancho showa. Ook plezierig om vast te stellen was dat ze ondertussen 56 cm is geworden, zonder gekookt te zijn.

Een Momotaro kohaku die de interesse opwekte van Eric, die voor de eerste keer naar Interkoi kwam, zal zeker niet teleurstellen in je vijver. Als je bedenkt dat deze kohaku 2000 euro geprijsd staat en je recht hebt op een korting van 20% wegens het 10 jarig bestaan van Interkoi, zeg dan niet meer dat ik geen oog heb voor klanten met een minder geldbuidel. De enige andere uitkomst is dan een tuincentra gaan bezoeken.

Deze super promotie is nog geldig tot 31 mei, in combinatie met de loten voor een gratis Japan reis en dan is het definitief gedaan.

Dan werd het even een serieuze selectie. Er was ondertussen al wat volk bijgekomen, dus het is altijd plezierig om dan een aantal goede degelijke koi te laten zien. Ik laat je echter liever zelf een beoordeling maken.

Het zijn stuk voor stuk goede koi die weliswaar misschien niet goedkoop, maar wel van goede kwaliteit zijn. Het beste is om de niet verkozen koi eruit te halen totdat de koi van je keuze er nog overblijft. Probeer zelf maar een keuze te maken uit Ogata uit een Sakai ouderset en de Dainichi uit SuperRikiDozen…

Tenslotte ging dit kwartet mee naar huis. Een Momotaro kohaku, een doitsu sanke van Okawa, een kohaku van Taniguchi en een kohaku van Dainichi. Als dat niet goed komt dan weet ik het ook niet meer.

Het was al bij al dus toch een drukke dag geworden ondanks het feit dat het meerendeel van mijn klanten en wekelijkse vrienden naar het evenementje van Johan waren getrokken, die een speciale dag had georganiseerd voor mensen die enkele koi kwamen ophalen en ook de mogelijkheid hadden om enkele andere koi aan te kopen. Het was een Topdag volgens Johan….

Ondertussen heb ik een aantal filmpjes ontvangen van Johan over zijn ophaaldag, en die wil ik je zeker niet onthouden. Als ik me niet vergis zijn dit de kleintjes van eind vorig jaar. De uitleg moet Johan maar geven ! Het zou fijn zijn als we de corresponderende codes wisten, dan kon ik de ontwikkeling laten zien van toen en nu...

Wil je alle filmpjes nog eens op een rijtje zien ? Dat kan door hier op te klikken

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur en/of later…

Profiteer nog van de promotie van deze maand....

Schrijf je nog in voor de opendeurdagen en mis niets van de gezellige dag. Het speelkasteel staat al klaar

Onthou de superpromotie van het beste koivoer tijdens de Euregio koishow.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht