Een interessant project

Een interessant project

Ik had zondagmorgen afgesproken met Ben om een aantal kleintjes te bekijken en deze één voor één te keuren op kwaliteit.

Deze koi heb ik niet zelf gekozen, maar heb ik eigenlijk op aanraden van mijn contacten in Japan gekocht. Of het verstandig is, zal zich moeten bewijzen. Feit is dat ik 4 uur heb moeten onderhandelen om deze aangekocht te krijgen.

Het enige voordeel van dit soort kleine koi is dat er zich meerdere vrouwtjes tussen bevinden in deze kwaliteit en die kan je bij de grote kwekers moeilijk op de kop tikken. De grootte varieert van 20 tot bijna 40 cm, dus een heel gamma doorgesorteerte tosai die in principe de eindstreep niet gehaald hebben.

Ik heb Polleke zelfs zo ver kunnen krijgen om op zijn knieën bij deze kleine paggaderkens te laten zitten zoals je kan zien op de foto, en dan zijn we al ver gekomen. Het wordt de 72 reeks genoemd, waarvan er tot hiertoe een 20-tal verkocht zijn.

Ik heb lang gefilmd om ze te proberen allemaal in beeld te brengen. Wie interesse heeft om 14 minuten naar een film te kijken dan heb je nu de gelegenheid. Iedere koi werd één voor één bekeken en vastgepakt. Het is een proefproject en we zien wel waar het schipt strand.

Op verzoek van Dominique moest ik eventjes de sandan kohaku bowlen van Taniguchi en hier kan je zien dat de huidkwaliteit er weer vanaf springt. Vermits Danny ook aanwezig was om naar zijn Showa van Taniguchi te kijken, werd deze mee in de bowl gezet. Interessante reeks deze showa, en een 2de filmpje mag dan ook niet ontbreken.

Een showa die ieders aandacht trekt, is showa 1704005, de blikvanger van iedereen die langskomt. Misschien dat ik deze wel mee naar de show neem, we zullen zien.

Een beestje dat altijd mijn aandacht heeft getrokken en waar ik een bijzonder zwak voor heb gehad is ginrin kohaku. Een specialleke pur sang. Wat kan ginrin toch mooi zijn…en begin nu aub niet met het algemene gezegde dat iedereen uit bij het zien van een ginrin…”Ik hou niet van ginrin”.

Wie deze boekjespraat in de wereld heeft gebracht zou moeten gestraft worden, want iedereen praat het na….bloedmooi kunnen deze dingen zijn…

De showa die erbij hoort, hebben we even bekeken, want we denken dat Taniguchi hier toch wel een serieuze zet heeft gedaan naar de toekomst. Je ziet in mijn ogen de Takeda bloedlijn hun stempel drukken, en ik geloof dat we hier een interessante bron hebben aangeboord. Vooral de showa die nog in Japan zijn gebleven zullen de waarheid aan het licht brengen.

Er zijn nog een 60-tal tosai te koop en ik zal er in de loop van het jaar een paar speciale acties aan koppelen. Welke moet ik nog even bedenken, we zien wel.

Meer afbeeldingen

Een interessant project: afbeelding 1
Een interessant project: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137