Nederland  België  Interkoi

Nederland België Interkoi

Gisteren had ik een lumineus idee, maar ik weet niet of ik het kan realiseren. Ik zal het even proberen uit te leggen.

Je zult het misschien bemerkt hebben, maar de prijzen van de koi uit de 72 serie zijn verdwenen.Dit heeft zijn reden die ik zal proberen hieronder uit te leggen. In de loop van vandaag zal ik alle tosai nog even onder de knop "nieuwe koi aanwinsten" plaatsen, dan krijg je al een indruk.

Als we even voortborduren op het succes van Johan met zijn kleine tosai die ik verleden jaar heb geselecteerd en waar je nu het resultaat van kan zien, zou ik een kleine wedstrijd willen voorstellen tussen mensen die er interesse voor hebben. Kijk ook even op zijn facebookpagina, daar kan je al één en ander zien.

Er is altijd een gezonde strijd gaande tussen België en Nederland, die over het algemeen gemoedelijk en in een goed sfeertje verloopt, zoals het zou moeten zijn. Ik ben ook zeker dat ik altijd goede koi koop zonder de loftrom af te willen steken, ondanks de resultaten die ik al 10 jaar toon en bewijs !

Ik zou dan ook een voorstel willen maken om een gezonde wedstrijd te houden tussen België – Nederland en Interkoi om een aantal tosai te laten selecteren en deze gedurende 5 maanden groot te brengen op de manier die ze zelf verkiezen.

Het kan zijn in een verwarmde quarantainebak, hetzij in een gewone vijver, de keuze is vrij. De wedstrijd zou verlopen van begin juni tot einde oktober, met een evaluatie door objectieve juryleden in de maand november.

Ik ga morgen nog een nieuwsitem schrijven over het resultaat van Johan, zodat we allen weten waarover het gaat, maar ik zoek dus mensen die de wedstrijd mee zouden willen doen.

Ik ga echter wel enkele voorwaarden stellen. Er moeten minstens 10 kandidaten per land deelnemen om het project interessant te maken, en me te engageren om het project aan te moedigen.

Ik stel op zaterdag 27 mei alle overblijvende tosai voor. Op welke manier ik dat ga doen is me nog niet duidelijk, maar ik zou ze per 10 in enkele blauwe bowls kunnen presenteren zodat ze goed gezien kunnen worden, ofwel in 1 groot vat, dat moet ik nog even bekijken.

De kandidaten die mee willen doen, kunnen rustig hun keuze bepalen. Het moet ordelijk kunnen verlopen zoveel is zeker, want ik ga de kleintjes zo weinig mogelijk stresseren, wat sowieso al heel moeilijk zal zijn.

Als er iemand een keuze bepaald heeft, wordt de koi onmiddellijk verpakt en op het water gelegd met het nummer van de kandidaat op de zak geschreven. Je mag er 1 of meerdere kiezen, dat maakt niet uit.

Er wordt geen hulp geboden bij het kiezen, ieder bepaald zijn eigen keuze. De koi worden gedurende 5 maanden verzorgd en op het einde van de periode, dus einde oktober, worden er degelijke foto’s en filmpjes van de koi gemaakt en doorgestuurd naar mij, voorzien van hun Interkoi code.

Ik probeer 3 onafhankelijke juryleden te betrekken om uit deze koi het beste resultaat te laten kiezen. Ik zal tijdens de komende maanden mensen proberen te betrekken als jurylid.

Dan zijn er nog 2 dingen belangrijk ! Ten eerste de te betalen prijs voor koi. Ik heb me dat eigenlijk vrij simpel gemaakt. Ik heb de verkoopprijzen van alle koi samengeteld en dan gedeeld door het aantal koi en ik kwam op een gemiddelde prijs van 627 euro als verkoopprijs.

De koi die al verkocht zijn, waren de eigenaars die daarmee ook de eerste keuze hebben kunnen maken en daarmee dus ook een voordeel hebben kunnen doen. Dat reken ik als een meerwaarde van 200 euro.

Ik reken nu nog 50 euro extra voor de eerste keuze uit de volgende 20 stuks, dus zou ik willen voorstellen om een prijs te bepalen van 675 euro per koi die aan de wedstrijd zullen deelnemen. Er zijn nog ongeveer 50 koi uit de selectie te kiezen.

Ten tweede moet er een prijs gekoppeld worden aan een wedstrijd. Ik zou willen voorstellen om de koi met de beste ontwikkeling gekozen door 3 onafhankelijke en objectieve juryleden te willen belonen met een waardebon van 1000 euro, te besteden voor de aankoop van een koi of voor de aankoop van Probites.

Om het verhaal compleet te maken en moest er een koi van Interkoi als beste uit de bus komen, dan wordt de prijs gedeeld door 2, dus 2 x 500 euro en verloot onder een Nederlandse en een Belgische deelnemer.

Kort samengevat

Wil je meedoen aan een wedstrijd België – Nederland – Interkoi , dan moet je op 29 mei aanwezig zijn om één of meerdere koi te selecteren. De prijs per koi bedraagt 675 euro, die uiteraard ter plaatse moet betaald worden.

Na 5 maanden ontvangen wij een update van je koi met degelijke foto’s en filmpjes, en zal er een winnaar gekozen worden die kans maakt op een waardebon van 1000 euro.

De enige voorwaarde is dat ik 10 Nederlanders en 10 Belgen kan selecteren die mee willen doen. Voor Interkoi zal ik Ben vragen de functie van koikiezer te vervullen, tenminste als hij die taak op zich wil nemen.

Wil je meedoen, stuur me dan een mail. Indien ik voldoende mensen kan motiveren dan zal ik de wedstrijd door laten gaan, kan ik niet voldoende mensen motiveren, dan laat ik het doodbloeden. Stuur me een mail, en liever nog, zet het in de reacties…

Ohja, ik maak me sterk dat de 72 serie een zeer sterke selectie is van goede tot zeer goede tosai, waarbij het voordeel is dat er nog menig vrouwelijke koi tussenzitten wat niet evident is. De koi moeten ook dadelijk mee naar huis genomen worden !

Dus 27 mei een echte ouderwetse Interland België – Nederland met als outsider Interkoi als 3de partij.

KEUZE BEPALEN

Het is natuurlijk altijd een probleem om met zoveel mensen een keuze te laten maken, en nog moeilijker om dit moet doen als je van ver moet komen. Daarom zal ik het volgende systeem toepassen.

Men kan een keuze bepalen door per koi een keuze te maken uit het huidige aanbod dat onder 'nieuwe koi aanwinsten' staat. Deze wordt dan in optie gezet. Indien je meerdere koi wenst, kan je dus ook meerdere koi in optie plaatsen. Door dit vooraf te doen, heb je dus het voordeel dat je nu al kunt kiezen.

Indien de koi die je bevalt hebt gekozen, en deze valt niet mee als je hem in real live ziet, heb je de mogelijkheid om te veranderen. De mensen die een koi hebben gekozen hebben de tijd om te bevestigen of te weigeren.

Bij weigering zal je deel uitmaken van de groep die niet vooraf hebben gekozen, en zal ik overgaan tot loting van de overgebleven personen. De nummer die je trekt bepaald de orde van kiezen. Trek je nummer 1, dan mag je dus als eerste kiezen uit de overgebleven koi.

Hoop dat dit duidelijk is en dat ik voldoende mensen kan motiveren.

Tenslotte wil ik er nog bij vermelden dan Ben of ik geen keuze mogen maken als de anderen nog niet hebben gekozen. Wij kiezen dus uit de resterende koi. Zo kunnen ze ons niet betichten van voorkeuze !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137