Een droomsanke werd verkocht

Een droomsanke werd verkocht

Soms springt een koi eruit en wordt deze gebrandmerkt in je ogen. Zo ook met de mannelijke sanke van Momotaro.

Vooraleer een definitief antwoord kwam moest hij nog even gefilmd worden. Ik zeg bewust en duidelijk hij, om maar aan te geven hoe mannen van Momotaro geëvolueerd zijn.

Het fabeltje dat mannen veel goedkoper zijn dan vrouwelijke koi is geen fabeltje, dat is de naakte waarheid. Dat geld echter niet voor alle mannen en zeker niet voor de Mannelijke Momotaro Monsters, want als ik je zou vertellen dat dit een vrouwelijke koi is, zou iedereen me geloven.

Het duurde zelfs niet lang vooraleer ik een bevestigend antwoord kreeg. Ik ben bijzonder in mijn schik met mijn mannen, en als ik me niet vergis blijven er maar 2 big males over, namelijk KO-V17-4189 en de beauty KO-V17-4190, tenminste ik vind het een beauty.

Het zijn trouwens drukke dagen, want gelukkig komen ze regelmatig hun koi ophalen waar ik al geruime tijd voor zorg, en stilaan begint de druk op de ketel te verlagen.

2 Koi waar ik al 2 jaar de zorgen voor draag gingen gisteren ook naar huis. Een kohaku van Sakai en een showa van Momotaro, 2 dankbare koi, waar ik altijd veel plezier aan beleefd heb.

Nog even herhalen wanneer ze aangekocht werden, want dat is altijd positief vergelijken. De kohaku werd aangekocht in april 2015, op de veiling van Sakai. Het was een tosai van maar liefst 44 cm, en na 2 jaar mudpond en enkele maanden bij Interkoi is ze nu 69 cm gemeten.

Maar wat een lijf ! Hier is alles aanwezig om door te groeien naar de kaap van de 90 cm. Jawel hoor, ik durf hier de lat toch eens heel hoog leggen. Dit kan een monster worden.

Ondanks het feit dat de showa wat kleiner was, heeft ze zich goed in lengte aangepast aan haar soulmate. Nu ook 69 cm heeft ze een kleine inhaalrace gemaakt. Of dit te maken heeft met de Momotaro genen is mij niet helemaal duidelijk.

Ze heeft een iets smaller staartgedeelte wat er op zou moeten duiden dat de koi niet zoveel in haar mars heeft, maar niets is minder waar. Dat bewijst weer maar eens dat voorspellingen waardeloos zijn en bepaalde aanwijzingen totaal geen waarde hebben.

De interland België – Nederland – Interkoi

Dit mogelijk machtige project met goede koi heeft tot hiertoe slechts een mogelijke 6 kandidaten opgeleverd tot hiertoe. Dit stelt me enigszins voor een dilemna. De stand is 4-2 in het voordeel van Nederland, en de 2 van België zijn dan nog voor 1 persoon.

Even niet getreurd, ik probeer de zaak nog in het reine te trekken en zal het al dan niet doorgaan van de wedstrijd nog even uitstellen tot eind volgende week, en dan mijn conclusie kenbaar maken.

Toch zonde, want de kwaliteit hier aanwezig zou beter moeten zijn dan de kwaliteit die ik eind vorig jaar heb aangekocht en die zo geweldig ontwikkeld waren bij het opgroeiproject van Johan. Hier heb ik nog weinig over geschreven omdat er prioriteiten waren, maar Johan heeft een kleine samenvatting voor mij gemaakt.

Afgelopen zaterdag was het tijd om de Tosai op te halen. Op woensdagavond kwamen deze aan op Schiphol waar de koi door Luc opgehaald werden. Geduldig wachte ik ze op in Arendonk waarna ik er 5 selecteerde voor de opgroei en 1 voor Niels, die geselecteerd werd door Ben.

Deze door Luc zelf in Japan geselecteerde tosai waren van de laatste geboorte in 2016 dus van september en waren op dat moment slechts 3 maanden oud en 15 a 16 cm groot. Deze afstammelingen van Lion Queen hebben afgelopen 5 maanden in mijn opgroeivijver gezwommen, en werden zaterdag pas voor het eerst gebowld, beoordeeld en gemeten.

Sommige kwamen ook hun koi ophalen en dus hebben we er een gezellige dag van gemaakt wat een idee van Niels was, en dat achteraf erg geslaagd bleek te zijn. We combineerden dit met een aantal koi die mijn buitenvijver mochten verlaten voor een heel schappelijke prijs, dus dat leverde wat volk op, mede ook door de promotie vanuit Interkoi hun nieuwsitem, waar ik erg blij mee was.

Een voorstelling van de koi werd al eerder gedaan, maar als je het nog niet hebt gezien, kan je het hier nog eens bekijken.

Wie over een opgroeifaciliteit beschikt en denkt hetzelfde resultaat te kunnen bereiken als Johan, twijfel dan niet en doe mee met de Interland België - Nederland, want dat zijn gewoon hele goede koi !

INSCHRIJVEN OPENDEURDAG

We zijn ondertussen 10 mei en ik zou stilaan de inschrijvingen willen sluiten voor de opendeurdagen op 11 juni. Wie zich nog niet heeft aangemeld, probeer dit te doen voor zaterdag 27 mei, dan kan ik alles rustig in orde brengen voor de catering en dergelijke.

Meer afbeeldingen

Een droomsanke werd verkocht: afbeelding 1
Een droomsanke werd verkocht: afbeelding 2
Een droomsanke werd verkocht: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240