De kappen zijn eraf

De kappen zijn eraf

De beslissing werd gisterenmorgen genomen. Het was het perfecte weer om de overkappingen te verwijderen, en de vijvers terug in zomereditie te brengen.

Een serieus werkje als je bedenkt dat ik ieder paneel afzonderlijk heb zuivergespoten met de hogedrukreiniger en dan zo netjes mogenlijk heb opgeborgen.

Zoals je op de foto’s kan zien nemen de 2 overkappingen niet veel plaats in. Amper 4 lengtemeter op een breedte van maximum 1 meter, en als je dan nog bedenkt dat het oergemakkelijk is om ze op te zetten, dan kan je spreken van een overkapping die je plezier schenkt.

s’Morgens echter was het nog even met overkapping toen Andreas zijn sanke 1701002 kwam ophalen. Hij moest wel 500 km rijden, maar dat had hij er blijkbaar wel voor over.

Het is een degelijke nisai van 61 cm, en komt oorspronkelijk ook uit het speciale aanbod van Sakai koi eind verleden jaar.

Nog een sanke van Sakai ging ook naar huis, maar dan eentje met een verhaal. Ben was namelijk gefixeerd op deze sanke, en wel om een speciale reden maar dat legt hij liever zelf uit.

Altijd interessant om projecten van Ben op te volgen, en dat hij hier met de billen bloot gaat komt nog maar eens duidelijk naar boven.

Dat de koi toekomst heeft, daar kan ik mee leven, dat hij slecht voor de handel is, weet ik in mijn kleinste teen. Daarom is het ook fijn dat we proberen van een koi die moeilijker in de handel ligt toch op te kalefateren om te bewijzen dat onze manier van vijveren bepaalde voordelen bied.

Niet opgefokt door temperatuur, reversed osmose en alle andere ingrediënten, maar op een natuurlijke, verstandige manier, die toekomstgericht veel meer waarde en plezier zal geven, en met respect voor de koi.

Of het project lukt is niet zeker, want het is een sanke met bepaalde mindere eigenschappen die Ben probeert uit te leggen, maar ik weet wat in het 15 kuubs bakje mogelijk is, en zal je volgend jaar zeker op de hoogte houden.

Tot slot laat ik nog een filmpje zien van alle vijvers die zonder kap de lente en de zomerperiode tegemoet gaan. Geen overbezetting meer, het begint weer in zijn plooi te vallen.

EVEN MELDEN

Nu zaterdag en zondag ben ik nog open op de normale uren, maar denk eraan dat het volgende week de Euregio koishow is. Dan zal Interkoi gesloten zijn. Bovendien heb ik een stand op de Euregioshow, kom langs en maak even een praatje. Ben zal mijn plaats innemen op zaterdag want ik moet naar het communiefeest van mijn kleindochter Sofia.

Wie gebruik wil maken van de speciale aanbieding van Probites kan bij ons terecht, geef je adres en alle nodige informatie door en het voer wordt mooi voor je deur afgeleverd. Geen gesleur met zakken, enkel je adresje opschrijven, betalen en klaar is kees. (en pinnen of zo kan dus niet !)

Meer afbeeldingen

De kappen zijn eraf: afbeelding 1
De kappen zijn eraf: afbeelding 2
De kappen zijn eraf: afbeelding 3
De kappen zijn eraf: afbeelding 4
De kappen zijn eraf: afbeelding 5
De kappen zijn eraf: afbeelding 6
De kappen zijn eraf: afbeelding 7
De kappen zijn eraf: afbeelding 8
De kappen zijn eraf: afbeelding 9
De kappen zijn eraf: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240