De winnende Asagi is gearriveerd

De winnende Asagi is gearriveerd

Gisterenavond heb ik voor de 5de keer dit jaar, en voorlopig de laatste keer de Asagi opgehaald in Schiphol, die de eerste prijzen heeft gewonnen op de All Japan Junior Koi Show.

Op de valreep kwam er echter nog goed nieuws. De gebroeders Yagenji waren bijzonder blij met hun eerste prijzen natuurlijk en boden mij aan om de 4 beste Asagi die net de boot gemist hadden om de show te halen mee te leveren, zodat de box ook gevuld zou zijn.

Dit aanbod kan je niet weigeren, als ze hiervoor nog eens hun best gedaan hadden om een bijzonder schappelijke prijs te geven, zodat deze ook schappelijk kunnen verkocht worden.

Het was de eerste keer dat ik de winnaar, alsook de speciale kanoko Asagi te zien kreeg. Volgens gezegden is de Asagi één van de oudste variëteiten van de kleurkarpers en het nauwste verwant met de Magoi (zwarte karpers).

Voor meer informatie kan je het beste de omschrijving van de verschillende soorten eens lezen op deze pagina , geschreven door Louis van Reusel.

Nu is het een variëteit die ik wel kan pruimen, maar zelf niet zo makkelijk aankoop. Waarom vraag je je af ? Heel simpel…je kan niet alles. Als ik echter een Asagi tegenkom die me bevalt, of die interessant is, dan durf ik me er wel aan te wagen.

De winnende Asagi kwam ongeschonden uit het transport. Voor mijn bestand is het een klein visje, maar ze straalde nog steeds, zelfs na de lange reis. Als ik het kopje bekijk dat vrij lang is, de prachtig uitgebalanceerde tekening van het hi, de stralende huidkwaliteit na de vermoeiende reis, en vooral dat het neusje mooi wit is, dan denk ik dat het een goede aankoop is geweest. Zowel het netpatroon als de totale uitstraling van deze Asagi is een pluspunt.

Het is unfair om deze volgende week al in te zetten op de Euregio koishow. Ik zou deze eerst willen laten bekomen van de toch wel onnatuurlijke verplaatsing en hem/haar pas in te zetten op de Belgische Koishow. De eigenaar moet echter beslissen !

Van de begeleiders heb ik ook een filmpje gemaakt natuurlijk. De doitsu karashigoi was me verwittigd dat deze licht openstaande schubjes had, dus deze moet ik wel in het oog gaan houden. Ik heb zelf een zwak voor doitsu karashigoi, dus mogelijk ga ik deze voor mezelf houden, want hij of zij ziet er wel goed uit.

Hoe het komt weet ik niet, maar er zat een koi teveel in de zak, namelijk een sandan ginrin showa. Ik veronderstel dat deze verkeerd ingepakt is, dus ik ga deze straks goedkoop aanbieden zodat ik iemand gelukkig kan maken…

Zaterdag en Zondag ben ik open op de normale uren zoals altijd. De volgende week zaterdag en zondag ben ik NIET open, want dan ben ik aanwezig op de Euregio koishow.

Er zijn op dit ogenblik 72 ingeschreven mensen die aanwezig zijn op opendeurdagen. Wil je er ook bij zijn, dan moet je er wel voor zorgen dat je ingeschreven bent...dus niet vergeten....

Tijdens de Euregio koishow zullen er dubbele loten uitgegeven worden bij aankoop van eender welke koi. Denk er ook aan dat er een korting is tot einde mei van 20% op de vertoonde prijzen op de website. Einde mei...gedaan met de kortingen !

Ben zal op zaterdag alleen aanwezig zijn op de Euregio koishow en zal je graag met woord en daad bijstaan. Breng een bezoekje aan mijn stand, en maak gebruik van het sleur je niet ZOT met zakken aanbod.

Meer afbeeldingen

De winnende Asagi is gearriveerd: afbeelding 1
De winnende Asagi is gearriveerd: afbeelding 2
De winnende Asagi is gearriveerd: afbeelding 3
De winnende Asagi is gearriveerd: afbeelding 4
De winnende Asagi is gearriveerd: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240