Beauty is in the eye of the beholder

Beauty is in the eye of the beholder

Veel mensen vinden paarden mooie beesten. Men zegt dat ze een edel voorkomen hebben, met ranke benen (geen poten), een gewelfde tors, een sterke hals en een fraai gevormd hoofd (geen kop).

Leeuwen en dolfijnen worden ook vaak mooi gevonden. Maar waar is dat mooie dan in gelegen? Gaat het om een gladde oppervlakte, regelmatige rondingen, spelen kleuren nog een rol, zit het hem in bepaalde verhoudingen?

De esthetica kent vele voorbeelden van formele criteria aan de hand waarvan men schoonheid zou moeten vaststellen. Maar er blijken altijd uitzonderingen te zijn, dingen die aan zulke criteria voldoen maar die we toch niet mooi vinden en dingen die er niet aan voldoen die als mooi worden ervaren.

Degenen die zich door de eeuwen heen met deze zaken bezig hebben gehouden zijn er tot op heden niet in geslaagd te komen tot één collectie maatstaven om schoonheid mee te beoordelen.

Daarom ook de boodschap die ik in de hoofding heb gezet: "schoonheid zit in het oog van de aanschouwer ".

Ik vond dit een mooie tekst om te verwoorden wat deze showa van Momotaro, die bijna door niemand werd geselecteerd, uitstraalt, namelijk schoonheid...

Ik kon niet begrijpen dat niemand hetzelfde zag als ik, namelijk pure schoonheid en uitstraling, alhoewel ik de huidige problematiek wel begrijp... men verkiest grootte boven schoonheid. Tenminste dat is mijn bescheiden mening.

Hoe groot kan deze worden is weer eens de zoveelste vraag die gesteld wordt. Maar daar liet Willy zich ditmaal niet door beïnvloeden. Hij verkoos schoonheid boven grootte, en ik kan hem geen ongelijk geven, want dat was ook mijn besluit om deze koi op de kop te tikken op de veiling van september dit jaar.

Laat deze eens een goede 70 cm groot worden, en daar heeft ze alle kans toe in zijn toekomstige vijver van bijna 80 kuub. Schoonheid is eigenlijk niet te vertalen, want dat is voor iedereen anders...subjectief. Zo vind ik mijn kleinkinderen geweldig knap, maar misschien hebben anderen er een totaal ander idee over....alhoewel...

Ik heb in ieder geval veel vertrouwen in deze showa, en kan alleen maar met plezier en vol bewondering naar deze koi kijken.

Meer afbeeldingen

Beauty is in the eye of the beholder: afbeelding 1
Beauty is in the eye of the beholder: afbeelding 2
Beauty is in the eye of the beholder: afbeelding 3
Beauty is in the eye of the beholder: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240