" /> " />
Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast

Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast

Soms vraag ik me af "waar heb ik het aan verdiend." De mensen komen met de origineelste cadeaus af.

Z o kwam Polleke gisteren aanzetten met een echte chagoi in de perfecte kleur, maar dan van chocolade. Deze had zijn vrouw Annick speciaal voor mij laten maken bij de chocolatier om aan mij cadeau te geven. Dat zijn dingen die mij enorm gelukkig maken...bij deze heel erg bedankt Polleke en Annick. Wel moet ik helaas zeggen dat de chagoi ondertussen is overleden. Ik heb hem gisterenavond volledig Jaak gemaakt, en hij is met liefde opggegeten.

Bovendien brachten Niels en Marianne ook nog de Hollandse Koningscakes mee, in de enige echte Hollandse kleur...oranje, hoe kan het anders. Het was de eerste keer dat ze bij Interkoi kwamen, maar ik zie dat ik helaas geen filmpjes heb gemaakt van hun aangekochte koi...dat overkomt me zelden...

Zoals verwacht, was het wel een drukte van jewelste gisteren , want iedereen wou natuurlijk zijn koi bewonderen, ofwel de nieuwe koi bekijken. Ik ben ook wel verschrikkelijk trots op mijn collectie, want die is niet mis, al zeg ik het zelf.

Matsuba zijn koi die niet zo makkelijk bij mij in the picture komen. Ik koop het ook niet makkelijk, maar aan deze 2 kon ik niet weerstaan. Willy had hier echter zijn zinnen op gezet, en kwam zijn keuze even ondersteunen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik er niet zoveel naar gekeken heb als Willy, want het verbaasde mij op welke wijze hij zijn keuze basseerde. Ik zou op het eerste zicht het verschil niet hebben kunnen zien, maar nu weet ik 100% zeker welke van hem is.

Het zijn 2 voorbeeldige vissen die toch een enorme uitstraling hebben, en als ik de grote Matsuba rond zie zwemmen bij Otsuka, de kweker, dan kan ik er toch enig respect voor opbrengen. Wat een monsters kunnen het worden....In dit filmpje zie je beide matsuba nog eens, samen met mijn lievelingskoi de kojo van 85 cm. Deze kojo is een kweek tussen een karashigoi en een kohaku (van Sakai is mij verteld) en als ze het in schoonheid niet kan halen, dan zeker en vast als de meest charmante en liefdevolle koi. Zo is er maar één.

Het was gisteren echter een dag waar veel koi moesten gebowld worden. Deze 2 showa hebben dat zeker in zich. Een tosai en een nisai. Wie echt wil gokken op een tosai die qua grootte aan de verwachtingen voldoet, moet zeker deze tosai even bekijken. Deze heeft alles om het te maken, en dat kan ik je garanderen. Je moet wel verstand van vijveren hebben. Dit is niet zoals al het kleine spul dat dikwijls op de markt komt. Dit is een jumbo tosai met alle kenmerken die ruiken naar Jumbo, laat het door mij gezegd zijn.

Deze 2 koi van Momotaro werden in eind vorig jaar door mij aangekocht op de veiling. Ondertussen zijn ze de 60 cm ver gepasseerd. Binnenkort gaan ze naar huis en zullen ze de kleuren van Interkoi verdedigen. Impossant om dit soort koi in een blauwe bowl te mogen zien.

Voor Niels en Marianne moes t ik ook nog deze kohaku van Takigawa even bowlen. Takigawa staat voor naturel. Geen geforceerde koi, geen kleurvoer, koi zoals ze zijn...Er zitten enkele bijzonder mooie kohaku voor een aanvaardbaar prijskaartje, en ik raad iedereen aan om hier toch eens wat aandacht aan te besteden.

De verwachtingen van Jack werden ook ingelost met deze kohaku van Momotaro, een tosai uit de TM kohaku bloedlijn. Een bewuste keuze, een wens die ik gelukkig nog op het nippertje kon voldoen. De beste gingen op de veiling onmiddellijk naar ongrijpbare prijzen, en dit was de laatste waar ik mijn zinnen op had gezet, en die aan onze verwachtingen voldeed. Het is nu aan Jack om te bewijzen wat hij kan...

Samen met deze showa van Sekiguchi verhuizen ze naar Den Helder, en ik weet zeker dat ik er in de toekomst nog een update van kan verwachten. Het kleine gupje van 12 cm zal Jack voor mij laten ontwikkelen. Ik vond het zelf een mooi beestje en waar kan hij dan beter terecht dan bij een echte koiliefhebber. Ontwikkelen die handel Jack....

Als klap op de vuurpijl werden 3 geweldige showa in één klap verkocht. Dit drietal behoeft geen uitleg. Alledrie nisai uit de veilingen van Momotaro, waarvan ééntje uit de bloedlijn van Lion Queen, wat wil je nog meer. Mag ik zeggen dat de kwaliteit ervan af spat ? Als je dit soort koi wil verkopen, moet je het in huis hebben. Wil je het in huis hebben, dan moet je investeren, en ik heb op dit ogenblik niets anders zitten dan dit soort koi, en zo wil ik het houden, want dan is mijn einddoel bereikt. Er is maar één ding spijtig aan deze zaak, en dat is dat ze binnenkort weggaan...

Polleke wou zijn lieveling, een chagoi van Otsuka, mee naar huis nemen. Hij kon niet langer wachten, en gelijk heeft hij. Na 3 weken quarantaine is er geen enkel probleem meer om deze mee naar huis te nemen. Dikwijls laten mensen de koi langer en langer in Arendonk zitten, maar bedenk dat een koi, na 2-3 weken quarantaine niet beter kan zijn dan in zijn nieuwe thuis. Je kan wel denken dat ze in Arendonk goed zitten, en dat zal ik niet ontkennen, maar nergens beter dan hun eigen thuis.

Tenslotte heb ik nog een filmpje gemaakt van het fantastische kleurenspel van de Isa Showa. Wat een kleurenpracht....dat is een zelden gezien kleurenfestijn.

Dat geld echter ook voor de nieuw aangekomenen. Ze kregen vandaag voor de eerste keer een beetje voer, en je kan zien dat ze er geen probleem mee hadden. Hun zware reis is vergeten, en nu kunnen ze rustig bekomen, wat zichtbaar geen probleem is.

In dit filmpje zie je de promotiekoi van de maand mei. Hier zal ik de komende dagen over berichten. Deze gaan deel uitmaken van mijn volgende zaterdag promoties, iedere zaterdag in mei. Heb je Arendonk in je agenda staan om te bezoeken, hou dan de komende nieuwsitems in de gaten. De meeste mensen hebben hun eerste keuzen gemaakt, het is nu tijd om de 2de ronde vrij te geven, en ik moet er nog 30 verkopen om mijn kosten te dekken dit jaar....

Meer afbeeldingen

Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast: afbeelding 1
Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast: afbeelding 2
Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast: afbeelding 3
Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast: afbeelding 4
Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast: afbeelding 5
Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast: afbeelding 6
Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast: afbeelding 7
Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast: afbeelding 8
Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast: afbeelding 9
Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast: afbeelding 10
Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast: afbeelding 11
Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast: afbeelding 12
Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast: afbeelding 13
Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast: afbeelding 14
Bedankt Annick, ik was aangenaam verrast: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137