Probites voor de zomer

Ik sta op het punt om opnieuw een bestelling klaar te maken van probites.

Indien er mensen zijn die een bepaalde hoeveelheid voor de zomer als voorraad willen bestellen, is het misschien nuttig om even je wensen door te geven. Ik zal voor iedere aanvraag een speciale prijs hanteren. Bekijk even de mogelijkheden op koiroyal.be, bestel niet via de site, maar stuur me even een mail met je wensen, en ik zal een speciale aanbieding maken die je niet kunt weigeren.

Bekijk zeker het aanbod van de Chlorella reeks, zowel medium als grote korrel. Vooral de grote korrel blijkt een trouw aanhangerspubliek te hebben. En ook niet te versmaden is het zinkend voer dat een daverend succes blijkt te zijn. Naast het voer van Probites kan je misschien ook je portie melkzuurbacteriën bestellen.

De bestellingen kunnen opgehaald worden, of ik kan ze opsturen zowel in Nederland als in België. Ik ga geen rad voor de ogen draaien in verband met transportprijzen. Indien transport in de prijs is inbegrepen, dan is het sowieso al verrekend in de verkoopprijs. Ik hou hier niet van. Verzendingskosten zijn een wezenlijke kostenfaktor, en moeten altijd betaald worden. Ik hou van duidelijkheid, en geef je liever een scherpe prijs, waar je de juiste verzendingskosten kan zien, dan verdoken verkoopprijzen waar de verzendingskosten al zijn ingerekend. Word wakker mensen en laat je niet overbluffen door gratis verzendingskosten want die bestaan NIET....

Voor de groothandels: log in op koiroyal.be en vraag je purperen kroontje voor de groothandelsprijzen.

Wat is Chlorella ?

Chlorella is een geslacht van eencellige groene algen, die tot de stam van de groenwieren behoort. Chlorella is een zoetwateralge en heeft een ronde vorm met een diameter van 2-10 micrometer. Ze groeit in grote hoeveelheden in Zuidoost-Azië en geeft rivieren en meren daar een groene kleur.

Veel mensen geloven dat chlorella als voedsel en energiebron dienst kan doen, omdat de fotosynthetische effectiviteit in theorie 8% kan bereiken, in vergelijking met andere hoog efficiënte gewassen zoals suikerriet. Chlorella is zeer rijk aan chlorofyl, het bevat meer chlorofyl dan enige andere plant ter wereld. Chlorofyl is medeverantwoordelijk voor de ontgiftende eigenschappen van chlorella.

Het is ook een aantrekkelijke voedselbron, omdat het een hoog gehalte aan proteïne bevat en andere essentiële voedingsstoffen zoals voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Wanneer gedroogd, bevat chlorella ongeveer 55-67% proteïne, 1-4% chlorofyl, 9-18%voedingsvezels en een hoeveelheid mineralen en vitaminen. Massa-productiemethoden worden nu gebruikt om de alge te kweken in grote kunstmatige ronde vijvers. Voordat chlorella als voedingssupplement gebruikt kan worden, moet het verzameld worden, tot een pasta gedroogd worden, vervolgens verkruimeld tot een fijn groen poeder dat daarna in tabletten of capsules verwerkt kan worden.

Chlorella staat bekend om zijn hoge productiviteit: ze levert zo'n twintig tot dertig ton droge stof per hectare. Daarmee is de opbrengst hoger dan van welk landbouwgewas ook.

Chlorella bevat ook veel vitaminen, spoorelementen en omega 3-vetzuren. Het wordt dan ook veel gebruikt als voedingssupplement. Het is een populair voedingssupplement wereldwijd, met name in Aziatische landen, bijvoorbeeld Japan, Taiwan en Korea.

Er zijn verschillende therapeutische effecten van chlorella gevonden, niet alleen in dierstudies maar ook in onderzoek bij mensen. Zo worden chlorellabevattende voedingssupplementen veel gebruikt in de veronderstelling dat deze een immuunversterkend effect hebben. In wetenschappelijk onderzoek blijkt chlorella inderdaad krachtige immuunstimulerende effecten te hebben. Ook vergroot chlorella de concentratie van secretoir immunoglobuline A (sIgA) in moedermelk. SIgA speelt een cruciale rol in het mucosaal immuunsysteem en is de eerste verdediging van het menselijk lichaam tegen pathogene microbiële invasie. Vermindering van de hoeveelheid sIgA wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op infecties.

Ook heeft chlorella een rol in detoxificatie van zware metalen (met name cadmium) en dioxine.

Meer afbeeldingen

Probites voor de zomer: afbeelding

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240