Belangrijk bezoek gisteren

Belangrijk bezoek gisteren

Het weer was er niet voor om veel mensen op bezoek te krijgen, en dus was ik toch blij met het bezoek van Franklin en René.

Franklin is de redacteur van het boek “de karperwereld”, en rené is bekend van dit liedje dat iedereen vermoedelijk kent.

Een toffe combinatie en een goed entertainment voor deze saaie dag. 2 toffe binken....

René had ook een aantal koi, redelijk veel zelfs, en op een bepaald moment liet hij zich ontvallen dat hij geen showa naar zijn keuze kon vinden….

Oeps dat was natuurlijk recht in de roos en een echte uitdaging…daar moesten we wat tegeninbrengen.

De koi waren van de week overgezet in de nieuwe vijver buiten en moesten sowieso even gecontroleerd worden, daar was het nu een uitgelezen kans voor om enkele koi te bowlen en na te kijken of er niets bijzonder aan de hand was.

Het is normaal dat ik dan ook enkele van de betere koi laat zien, en de mening van René werd dadelijk herzien…hij begreep het….ja dat zijn wel showa die ik zou kunnen kiezen….

Je moet niet alleen de toppers laten zien, maar ook de mindere goden. Deze kohaku is een machtige machine met een machtige body en een machtig toekomstpotentieel, maar helaas ontbreekt het moderne patroon…het zal mij worst wezen…kohaku zoals deze zijn hebbedingen in mijn ogen.

Als je dan de showa bekijkt, dan wil ik alleen maar beamen dat dit mijn lievelingshowa is, omdat ik er bijzonder weinig van verwachtte toen ik haar aankocht, maar die zich zo interessant heeft ontwikkeld dat ze een bank vooruit mag van mij…zalige showa….

Over deze 2 wil ik het nog niet hebben. Die zijn al zo dikwijls getoond, maar blijven imponeren. Ik moest van de eigenaar van de sanke even de lengte doorgeven, want deze blijft hier nog een seizoen zitten. Ze was 60 cm en werd aangekocht in december op 57 cm.

De rust komt stilaan terug in het huis, nog enkele vervelende maanden en dan komt de heerlijke koitijd er weer aan…

TER INFO

Vandaag ben ik niet open, maar volgende week woensdag komt alles binnen van Probites, dus dan hou ik zondag morgen ook open....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137