Een strategie in de maak

Een strategie in de maak

Binnen 3 weken vertrek ik naar Japan, en het meest belangrijke is altijd wat je zou kunnen doen in Japan om succes te hebben.

Nu is het mijn doelstelling niet echt meer om tosai aan te kopen. Niet dat ik daar iets tegen heb, maar het heeft een bepaalde reden.

Vermoedelijk zal ik nog wel een 10-tal echte jumbo tosai kopen, en vermoedelijk laat ik die een seizoen in Japan om door te laten groeien. Dat heeft in mijn ogen nog altijd het meeste succes, en geeft dikwijls nog de beste kick.

Maar ik heb een andere strategie in mijn hoofd gepland, waarover ik weinig kan vertellen. Ik kan A zeggen maar geen B, want het is mogelijk dat het me niet lukt…afwachten dan maar.

Normaal heb ik nooit geen welbepaald doel in mijn hoofd, en reken ik op de “momentum” wat al aardig wat verrassingen heeft teweeggebracht, maar nu heb ik een welomlijnde strategie.

Februari is voor mij een rotmaand geweest. Niet zozeer met de vissen, maar ik ben voor de eerste keer in mijn leven ziek geweest wat zich misschien vertaald heeft in mijn nieuwsitems. En dat 14 dagen lang…niet normaal.

Nu besef ik eindelijk wat ziek zijn betekent. Maar het ergste is voorbij…ik word weer actief….Ik wil die mensen wel bijzonder dankbaar, die me zo goed geholpen hebben tijdens deze moeilijke periode....

Ik heb ook besloten de koi die buiten zitten zonder verwarming lichtjes te gaan voeren met probites wintercare. Niet te veel, een handjevol, maar ik zie dat ze er graag gebruik van maken.

Ik heb ook nog een aantal filmpjes ter beschikking van koi die vorige week naar buiten zijn gezet, zodat het verhaal van buiten zetten volledig is.

Geloof het of niet, maar het is genieten hoor als ik deze koi in de bowl zet om naar hun nieuwe vijver over te brengen. Na 11 jaar is het plezier nog altijd even groot.

Een sanke en een ogon. De sanke is spannend als je ziet dat de kata sumi vlek bij deze sanke stilaan gevormd wordt. Dit kan de sanke gebruiken, en zal ze in meerwaarde doen steigen. De ogon is een specialleke qua kleur. Deze blijft momenteel nog even in de binnenvijvers, met andere woorden nog niet verkocht.

Een showa van Momotaro…no comment….

Een sanke en een showa, beide van Momotaro, en beiden zullen binnenkort van het scherm verdwijnen.

Een ogon en een kindai showa. Ook deze zullen binnenkort verdwijnen. Ik ben wel benieuwd wat de ogon qua kleurstelling gaat doen eenmaal buiten.

Een ginrin kohaku en een showa, beiden van Momotaro, en beiden blijven in de binnenvijvers. Met andere woorden, deze zijn ook nog niet verkocht.

Ik hoop dat ik na terugkomst van Japan einde maart, alles in gereedheid kan maken om de koi die verkocht zijn naar hun nieuwe eigenaars te begeleiden. Dat zijn er tenslotte een 60-tal waar ik bijna een half jaar voor heb gezorgd...

Nog even tot slot een meerkeuzevraag. Willen jullie dat ik wel tosai aankoop, klik 1, of hebben jullie liever dat ik me sterker blijf focussen op nisai en ouder van goede tot hoogwaardige kwaliteit, klik 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240