Er komt leven in de brouwerij

Er komt leven in de brouwerij

Hoe het komt weet ik niet, maar dit jaar heb ik het gevoel dat de winter verschrikkelijk lang duurt, hebben jullie dat gevoel ook ?

De koi die niet verwarmd buiten zitten, zwemmen momenteel rustig rond en voelen de eerste zonnestralen onder de kap. De temperatuur stijgt letterlijk met enkele graden onder de kap als de zon schijnt en onmiddellijk voelen de koi deze opwarming in hun stramme lijf en besluiten ze om iets levendiger rond te zwemmen.

Het feit dat ze 3 maanden geen eten hebben gehad is er niet echt aan te zien. Iets wat voor ons onbegrijpbaar is, lijkt de koi niet te kunnen deren.

Wij hebben eten nodig om onze temperatuur op peil te houden, de brandstof moet dagelijks toegevoegd worden om de kachel te laten branden.

Bij koi is dat echter helemaal anders. Zij passen zich aan bij de temperatuur in het water en hun lichaam ondergaat een bepaalde metamorfose, zodat ze zonder problemen de koude kunnen overwinnen op hun manier.

Het gevoel momenteel zegt me echter dat de winter voor de koi voorbij is. De temperatuur schiet dadelijk naar 12° onder de kap en ik heb besloten mijn eerste voedingsbeurt te geven.

Hun bewegingen zijn nog zoals in een vertraagde film, maar hun doel is duidelijk bepaald. Ze begeven zich onmiddellijk naar het zinkend voer dat langzaam naar de grond dwarrelt.

Ik begin met Probites Wintercare en afhankelijk van het weer zal ik het voer aanpassen of met hetzelfde blijven voeren.

Op het eerste zicht ziet het er goed uit. Ik kan niet dadelijk enig probleem herkennen, maar het is moeilijk om een degelijke diagnose te stellen als je ze niet goed kunt zien. Nog even geduld en dan zal de kap er af kunnen.

Laat ons hopen dat ze allen de winter goed hebben doorstaan.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240