Ben ik nu een winnaar of een verliezer

Ben ik nu een winnaar of een verliezer

Het is me niet gelukt om enkele interessante koi aan te schaffen, ondanks de medewerking van Daisuke die me toch nog een goed aanbod deed op het einde.

Ik kon slechts beslag leggen op 1 kohaku, en die vond ik goed genoeg om aan te kopen. Het was een bijzondere dag, en ondertussen zijn de tamtams al goed rondgegaan. Van mij weten ze de prijzen niet, maar blijkbaar zijn er mensen die er graag mee pronken om de topprijs neer te pennen.

Nu is het geen geheim meer, en mag iedereen weten dat hij voor 26 miljoen yen is weggegaan wat vandaag de dag overeen komt met een slordige 178 000 euro. Het was een hard gevecht tussen giganten, waar ik helaas van de zijlaan van moest meekijken.

Ik zeg helaas, maar ik meen het niet hoor. Ik kan me moeilijk voorstellen dat als ik een huis naast een koi ga zetten, dat ik dan voor een koi zou kiezen, dat is tegen mijn morele gedragscode.

Op zichzelf is het natuurlijk een happening om zoiets mee te maken, en je moet sterk genoeg zijn om met je beide voeten op de grond te blijven staan. Je wordt meegesleept door het gebeuren, en bijna had ik meegeboden op een showa die ik zelf op mijn verlanglijstje had staan. Geloof me of niet, ik heb op mijn tanden moeten bijten om niet op showa 8 mee te bieden. Ik ben blij dat het me gelukt is om mijn vingertje naar beneden te houden. Kopen is één ding, maar verkopen nog een veel groter ding...

Ik ga verder niets over de prijzen van de 18 andere koi vertellen, ik ken de prijzen allemaal, maar die willen jullie niet weten. Er is echter maar 1 ding spijtig aan de hele affaire. De opensales vissen hebben de stroming van de dure koi gevolgd, en dat vind ik minder goed nieuws. Mijn persoonlijke mening was dat de goede vissen die ik vroeger kon kopen en verkopen, op dit moment op een prijsniveau stonden waarvan ik weet dat ik ze gewoon niet kan verkopen. De prijs kwaliteit verhouding was er gewoonweg niet. Als de duurdere dan ook nog echt goed waren, dan zou ik niets zeggen, maar overal was er iets aan, waarvan ik wist dat je ze kan afkeuren, en dat risico neem ik bij dit soort koi niet. Alles moet kloppen bij deze prijzen.

Ik heb slechts op 3 koi een briefje ingezet om kans te maken om ze te hebben, en ik heb slechts 1x het geluk gehad om getrokken te worden. Dat is dan de kohaku geworden die nu in plaats van de kohaku van Takigawa komt, want de deal met Takigawa is wel rondgekomen, maar met uitzondering van de jumbo kohaku. Ik denk dat ik bovendien een mooie zaak heb gedaan met de overige koi. Het is eens iets anders, maar het hoeft niet slechter te zijn, maar daar kom ik wel achter.

De 80+ chagoi en karashigoi daarentegen zijn niet alleen groot, maar ook nog maar yonsai, en bovendien nog eens van een bijzondere hoge kwaliteit, beide koi die boven de 90 cm kunnen komen. Ik denk dat ik een mooie verzameling alternatieve koi heb samengebracht, die normaal aangevuld zouden moeten worden met showa of sanke, maar dat is niet gelukt. Ik heb als alternatief bedacht dat Ueno misschien een mooie oplossing zou bieden als ik de prijzen onder controle kan houden. Dus morgen nog Ueno en Okawa, maar dan moet ik er om 6 uur uit, en bijna 3 uur met de shinkansen.

Ik heb vandaag dacht ik wel een mooie verzameling filmpjes gemaakt die ik gekoppeld heb, zodat je hier ook nog van kan genieten.

Een overzicht van de opensales

De veilingvissen

En dan heb ik nog een onderwaterfilmpje gemaakt van de opensales vissen, met daarna de oyakoi.

Als de veiling voorbij is, worden de mensen allemaal uitgenodigd voor een etentje. Normaal doe ik dit niet gemakkelijk mee, maar nu heb ik me laten overhalen om toch eens mee te doen.

Als Yakiniku je niets zegt, dan bekijk even dit filmpje dan wordt het je duidelijk. Yakiniku is een vertaling van westerse barbeque en dat wordt redelijk veel gegeten in Japan. Op de video proberen ze ook Daisuke zat te krijgen en dat is ze aardig gelukt. Max en Paul namen de handschoen op, en zoals je kan zien kreeg Daisuke het moeilijk.

Ik ben dan maar terug naar mijn hotel gegaan, want eerlijk gezegd is het mijn ding niet, en werk ik liever aan mijn verslag van het nieuws zodat jullie je dagelijkse krant niet moeten missen.

Ben ik nu winnaar of verliezer ? Ik zal het morgen weten na mijn bezoek aan Ueno en Okawa, en anders kom ik terug op 18 december, want dan is er weer een andere veiling. Daar kan ik beter mijn ding doen, want deze dag was voor mij absoluut geen geslaagde dag, erger nog, ik ben bijzonder ontgoocheld.

Meer afbeeldingen

Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 1
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 2
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 3
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 4
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 5
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 6
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 7
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 8
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 9
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 10
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 11
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 12
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 13
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 14
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 15
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 16
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 17
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 18
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 19
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 20
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 21
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 22
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 23
Ben ik nu een winnaar of een verliezer: afbeelding 24

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240