Takigawa dag,

Takigawa dag,

Misschien had je dit van mij niet verwacht, maar ik heb het deze reis toch eens even op een andere boeg gegooid. Door de info die ik gisteren gekregen heb, ga ik mijn besluit trekken en het roer vermoedelijk omgooien.

Karashigoi hebben steeks op mijn verlanglijst gestaan en ik heb bijna altijd een aantal karashigoi in mijn vijvers gehad, ik heb daar een zwak voor. Maar omdat ik voel dat ik deze reis bij Momotaro mijn ding niet kan doen, heb ik enkele andere strategiën uitgewerkt, en nu hoop ik maar dat ze goed zullen zijn.

Ik moest voor een paar mensen naar karashigoi uitkijken, en ik heb dan maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om bij Takigawa langs te gaan om te zien wat hij nog zitten had.

Takigawa was echter aan het werk voor de ZNA show die dit weekend plaatsvind. Hij was verantwoordelijke voor de bowls en kon enkel morgen aanwezig zijn. Maar morgen is het de auction van Momotaro, en die wil ik niet missen.

We kregen de vrije hand van Takigawa san en mochten zelf ons ding doen. We hebben er een plezierige dag van gemaakt en alle vrouwelijke karashigoi even in de bowl gezet om te kijken of ik hier mee kon leven. De karashigoi en chagoi die niet goed waren hebben we stuk voor stuk teruggezet, en de overige waarvan wij denken dat ze nog potentieel hebben, werden gefilmd en gefotografeerd.

Nu we toch bezig waren, zag ik ook nog een paar aantrekkelijke kohaku die de moeite waren om te bekijken. Idem dito, diegene die ik niet goed vond...terug in de vijver. Nu moet je wel één ding goed begrijpen, we gaan het hier niet hebben over de topkoi maar wel over degelijk uitgeselecteerde karashigoi, chagoi en kohaku die prijstechnisch een stuk interessanter zijn voor velen, want ik word er herhaaldelijk op geattendeerd dat ik alleen maar dure koi heb, wat niet helemaal waar is, maar kom....

Nog één ding dat ik moet vermelden. Deze koi zitten ook al enkele maanden zonder eten, dus daar moet je ook rekening mee houden. Ik heb nu dus bewust een groot aantal nisai gebowld die goed in elkaar zitten en met verschillende kleurvariaties, maar stuk voor stuk koi die groot en breed worden.

Takigawa San werkt ook niet met opgroeifaciliteiten om de koi in de eerste jaren zo groot mogelijk te trekken, integendeel hij werkt zo natuurlijk mogelijk. Bovendien wordt er geen korreltje kleurvoer gebruikt tijdens de opgroeiperiode van de koi, waardoor volgens ons de kleur heel wat stabieler is.

Buiten de selectie nisai, heb ik ook nog 3 jumbo koi geselecteerd, waarvan ik vind dat ze meer dan goed zijn. Zowel de chagoi als de karashigoi zijn zo goed als zuiver en bovendien hebben ze de capaciteiten om boven de 90 te gaan. De kohaku is geen topkwaliteit, maar heb ik speciaal geselecteerd om te laten zien dat Takigawa niet alleen kleine kopjes voortbrengt. De kohaku is wel 86 cm en zo zuiver als ze groot is, maar het beni is minder sterk, maar wel egaal.

Het probleem is dat ik nog geen prijzen heb. Takigawa San kwam pas laat naar huis, en moet nog een shipment verzorgen. Het zal vermoedelijk pas morgen zijn eer ik iets van prijs kan mededelen. Ik heb het gevoel dat ik veel mensen blij kan maken met deze koi, maar we zullen afwachten. De papa van Takigawa san kwam ons even bezoeken, en die heb ik natuurlijk wel op foto gezet.

Selectie kohaku

Selectie kawarimono

Dit is mijn vijver bij Takigawa met de selectie die we juist gemaakt hebben.

Onze dag was al wat gevorderd, en toen zijn we doorgereden naar Sakai FF. Dat is niet zo ver van Takigawa vandaan, want daar zat ook nog de sanke van Marc, en die wou ik zelf even in het echt zien. Ik had deze vorige week al op film gezien, maar in "in the flesh" en met mijn eigen camera ben ik toch gelukkiger.

Dus hier nog even een filmpje van de sanke van Marc, en hopelijk is ie er blij mee...Nog even een filmpje van de hal waar alle verkochte vissen samenzitten ingedeeld per klant.

Op de route vind je nog een minder bekende kweker, namelijk Tamaura, waar ik ooit 2 hele goede shiro heb gekocht. Ik ben er wel gaan kijken, maar kon er niet dadelijk mijn ding vinden. Een filmpje kan er wel af maar voor 1 koi ga ik er niet naar beginnen te bowlen. Dan zijn ze sowieso te duur.

Ik zou toch de geselecteerde koi goed bekijken, en zo gauw ik de prijzen heb gekregen zul je het ook van mij weten. Er zijn al enkele aanvragen binnen van mensen, maar helaas kan ik nog niets aanbieden.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240