Ben's Boefje

Ben's Boefje

Vandaag toch weer een gevulde dag. Ik wou eventjes wat koi in de eerste binnenbak bijzetten, want die was met het uitvallen van de showa's van Momotaro vrij gebleven. Dit overzetten moest met de nodige zorg en aandacht gebeuren, en ik had het geluk dat Ben eraankwam.

Ik maakte van de nood en deugd, want met 2 koi overzetten is makkelijker dan alleen, dus hier profiteerde ik gewoon eventjes van.

Ook had Ben Boefje meegebracht na een verblijf van 1 jaar in zijn vijver. Boefje is een kohaku van Matsue van verleden jaar. Ondertussen heeft ze een grote diepe sumi plek bijgekregen, en als het meevalt dan krijgt ze er nog een tweetal van deze vlekken bij. Ik heb ze toch in de categorie sanke gezet.

Boefje was 33 cm bij vertrek, en is nu 54 cm. Ze is zo hoog als ze breed is en zit vol kuit dat eraf moet. Het is en blijft toch de trots van Ben, maar ja, de afspraak was dat ze terug zou komen na een jaar. Vol trots moest Ben nog even poseren met zijn prestatie. Huidkwaliteit is voortreffelijk, fukurin heeft ze zeker en van het patroon daar moet je van houden. De sumi spot is duidelijk geen shimi, maar het was niet voorzien. De body is wat plomperig op dit moment door het vele kuit dat ze gevormd heeft, maar desalnietemin is Boefje een geweldig koi. Boefje zal volgende week te bewonderen zijn in Arendonk.

Goed gewerkt Ben.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137