Beoordeling Showa Momotaro 1

Beoordeling Showa Momotaro 1

Misschien interessant om even onze benadering en beoordeling te geven van de showa van Momotaro.

Dit geeft jullie een idee hoe wij tegen een koi aankijken. Wel moeten we hierbij aanduiden dat wij over het algemeen naar koi kijken die nog niet te ver af zijn, maar nog alle capaciteiten in zich hebben om uit te groeien tot succesvolle koi.

Bekijk hier nogmaals het filmpje

Hier de kijk van Ben op showa SH-V11-1124

Wat je hier vooral ziet is een kop ,schouders en een staarstuk, die enorme kracht uitstralen. Op de kop zijn alle drie de kleuren terug te vinden, en onderhuids zijn de kentekenen van een prachtige menware aanwezig.

De stand van de ogen is enorm breed en ook het gedeelte dat na de ogen komt is vol. Het beni op de kop, heeft een prachtig strake aflijning, wat de brede kop nog meer alure geeft.

Het motoguru op de vinnen is aan twee zijden aanwezig. Het kiwa is een mooi mengsel van kamisori en maruzome kiwa, wat veel stabieler is dan alleen maruzome kiwa.

Ondanks het feit dat het shashi iets aan de brede kant is, zegt onze ervaring dat het met de jaren zeker aanvaardbaar zal worden. Geef dit soort koi enkele jaren de kans en eenmaal volgroeid, zal zowel het sumi, het shiroji en het beni goed verdeelt op het lichaam aanwezig zijn. De balans van de driekleuren is goed aanwezig....en koi om over na te denken.

Met zijn 56 cm op 18 maanden, zijn genen en zijn totale uitstraling, zijn dit de showa waar je een toekomst op kan bouwen, en waar 80-85 cm een reeël perspectief vormt. Persoonlijk zou ik deze nog 1 jaar mudpond extra geven en haar dan pas over laten komen. Bij een goed mudpondjaar zal ze dan 65-70 cm zijn.

Een kleine bijwerking op de foto geeft weer hoe ze er in de toekomst zou kunnen uitzien, en stel je je dit eens voor als ze 80 cm is...

.

Meer afbeeldingen

Beoordeling Showa Momotaro 1: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240