Eentje van Dainishi

Eentje van Dainishi

Dat is het resultaat van mijn biedingen bij de eerste Dainishi Veiling.

Laat ik het zo zeggen, dat het sowieso al moeilijk is om een Dainishi showa voor deze prijs aan te kopen. Ga je naar hun bedrijf en selecteer ze daar, dan weet ik zeker dat ze 2x zo duur zal zijn, want ik ken dit onderhand wel.

Om deze showa te beoordelen is natuurlijk een filmpje nodig, dat ik eind van deze week binnen zal krijgen. Als je goed kijkt, zie je reeds een echte Dainishi koi, waarbij het sumi de koi zal moeten maken. Het vereist dan ook een beetje kennis om deze koi al voor de geest te halen in de toekomst, en dit heb ik even proberen te demonstreren met een bewerking van de showa in mijn gedachten voor de toekomst.

Het sterke punt van deze showa is het prachtige shiroji, de stevige bouw en het onvoorspelbare sumi. Het shiroji zal in de toekomt het beeld van de showa volledig accentueren. Alles zit echter klaar om verder tot ontwikkeling te komen. Als je dan nog even voor ogen houdt dat het sashi en beni met het ouder worden nog sterk zal verbeteren, dan heb je een voltreffer in handen, en mijn raad is dan ook om deze nog een jaar mudpond extra te geven.

De moeder is Kokugyo, en Dainishi zelf zegt over dit moederdier: She is the most ideal three-point parent in Dainishi, with excellent body and high quality sumi and beni

Wil je eigenaar worden van dit uniek exemplaar, dan is nu je kans.

Wel is het mooi dat de showa die ik als beste had beoordeeld, veruit de duurste nisai showa is geworden, voor een bedrag waar je oren van gaan tintelen. De allerduurste werd de goshiki SP-601.

Meer afbeeldingen

Eentje van Dainishi: afbeelding 1
Eentje van Dainishi: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240