Bericht van Rick William

Bericht van Rick William

Regelmatig wordt ik geconfronteerd met boodschappen via de verschillende social media kanalen. Mensen denken trouwens dat ik zomaar alles begrijp wanneer ze iets sturen en de ik dadelijk een antwoord heb op de vragen zonder uitleg.

Volgende vraag kreeg ik via msn: Dag Luc Onder het mom hou je bezig De vraag heb je mischien een resent filmpje van de sanke en de lengte ervan?? Ik hoor het wel Mvg rick.

Dan wordt er dadelijk verondersteld over welke sanke het gaat en dat ik zomaar dadelijk weet wie Rick William is. Dat kost even tijd, want ik moet even mijn geheugen afgaan om te weken over welke sanke het gaat en wie is in godsnaam Rick William.

Dan snel maar even naar zijn profiel gaan om te kijken wie het is ! Ah ja nu zie ik het, het is Rick William Ter Huurne die in 2017 een kohaku van Taniguchi heeft gekocht die helaas door de KHV problemen is geëlimineerd. Als vervanging heb ik hem laten kiezen uit 4 mogelijk kandidaat sanke, waarvan hij er één uitgekozen heeft.

Dit verhaaltje om eventjes de mensen te instrueren dat ik begrijp dat ze het normaal vinden dat ik dadelijk alles weet, maar dat is niet zo. Daarom dat het nuttig is bij communicatie even te zeggen over welke sanke het gaat, dan kan ik gewoonlijk de link altijd leggen. Je moet begrijpen dat ik een heel leger van klanten moet beantwoorden en niet alles kan ik zomaar te voorschijn toveren in mijn geheugen.

Dit is niet onvriendelijk bedoelt, maar het bespaart me een hele zoektocht naar oorsprong over wie en wat het gaat. Het opzoekingswerk naar de sanke van Rick vergde niet zoveel tijd, en nu herinnerde ik me het ganse verhaal.

Rick had inderdaad zijn kohaku verloren, en ondanks het feit dat er  normaal geen garantie op is na een 2de verblijf in de mudpond heb ik het  toch zo kunnen regelen dat de klant tevreden was. Helaas was de situatie zo slecht dit jaar bij Taniguchi San dat ik het verlies van alle koi die ik aan de mensen heb gegeven ter compensatie niet heb kunnen vergoeden, want dat was min of meer de bedoeling.

Bovendien was het de bedoeling dat ik in april terug zou gaan om alsnog te proberen de geleden schade te vergoeden, maar dat is nu ook in het water gevallen. Dan maar wachten tot einde jaar en zien wat we nog kunnen redden. Neen, eenvoudig is het niet altijd.

Maar ik was blij om de sanke even voor Rick te bowlen en te filmen. De kohaku is verloren, maar hij is er zeker niet op achteruitgegaan. Het is een bloedmooie sanke met een aangenaam patroon, geweldig sterk beni. Een schubje secundair hi achteraan zou kunnen weggenomen worden, maar de moeite is het sop van de kolen niet waard. 

Er is weinig op aan te merken, en als ze vooraan eventueel nog een kata sumi vlek zou bijkrijgen dan zou het fantastisch zijn. Of dit nog zal gebeuren ? Het kan maar toch twijfelachtig in dit geval. Kan dit de schoonheid van de sanke bederven ? Nee hoor, helemaal niet. Nu hoor ik de criticasters al dadelijk zeggen dat dit niet zal gebeuren ! Ik kan alleen maar zeggen dat ze er geen bal van afweten...klare taal. 

Wel mooi is het feit dat ik bij het filmpje bij aankoop zie dat ze een dikke kata sumi plek heeft op de perfecte plaats en dat geeft hoop. Zo zie je ook maar dat sumi zo ontzettend onvoorspelbaar is. Ik heb gisteren niet echt gekeken of er een aanzet is, maar wat niet is kan zeker nog komen. Ook bij het filmpje 2018 is de kata sumi vlek nog duidelijk aanwezig.

Dat maakt het soms ook zo moeilijk bij sanke om het sumi in te schatten. Als ze jong zijn zie je veel sumi verdeelt over het lichaam, maar niet alle sumi komt opzetten. Delen verdwijnen, andere delen komen juist op. Onvoorspelbaar maar dat maakt het soms zo interessant.

Het is in ieder geval een sanke met veel uitstraling, goed beni en voortreffelijk shiroji, en niet vergeten het is nog een puber met haar 32 maanden. Volwassenheid brengt zekerheid. Ze is gestabiliseerd op 64 cm, maar voor de meeste koi is het normaal dat ze niet meer groeien in de winter, dat vergeet men wel eens. Het zijn voornamelijk enkel de Momo's die het groeien niet kunnen laten.

Dit wat betreft de sanke, maar ik loop de ganse dag rond om karweitjes op te knappen. Het is eenzaam rondlopen, maar daar heb ik weinig problemen mee, ik ben van nature uit iemand die geen probleem heeft om alleen te zijn.

Ik heb de gelegenheid dankbaar aangenomen om wat showa van Hoshikin te bowlen en te filmen. Stuk voor stuk mooie showa. Er zijn er nog 4 over en ik kan het niet ontkennen dat ik er best door gecharmeerd ben.

Het zullen niet de imposante beesten worden die ik normaal van Momotaro aankoop, neen....dit zijn gesofisticeerde showa met een bijzonder krachtige uitstraling die een glimlach op mijn gelaat toveren. Ik heb ook het gevoel dat het toverballetjes zijn. Ik ben er heel tevreden over. Bekijk het filmpje en oordeel zelf.Ik heb er een klassiek muziekje bij opgezet, ook wel eens leuk om te horen. Ik hou wel van klassiek.

Nu vraagt iedereen aan mij om nog meer en zwaardere acties te doen met de koi, maar dan vraag ik me af waarom zou ik ? Het is nu al moeilijk om een koi te verkopen, en het zal er niet beter op worden de volgende maanden.

Wel wil ik hier even een ludieke actie aan koppelen. Voor één dag kan je één van deze showa aankopen voor 30 euro. Nu denk je dat is weinig, maar ik ben niet uitgepraat.30 euro per cm, tel zelf maar uit wat ze kosten. Morgen vervalt het aanbod

NIEUWS VANUIT JAPAN

We zitten natuurlijk met ongeduld op de volgende levering van koi te wachten. Maar we leven nu in onzekere tijden en zijn al blij met een kleine boodschap. Deze boodschap kreeg ik binnen wat betreft de volgende levering:

Hallo,

Even een update met betrekking tot het shipment wat gisterenavond op Schiphol had moeten arriveren. Wij hadden gehoopt dit rond 15 april naar Amsterdam te laten vliegen, echter heeft KLM tot nader order een embargo gezet op "livestock". Dit om reden dat er met beperkte vluchten ook een zeer beperkte vrachtcapaciteit is.

Wij proberen nu een vrachtvlucht op Amsterdam te boeken, echter ook daar kan men nog geen uitsluitsel over geven. Er zit dus niets anders op momenteel dan afwachten. Wij doen er alles aan om de vissen rond eind april naar Amsterdam te vliegen, echter in de huidige onzekere tijden kunnen we niets beloven. 

Mochten er aanvullende vragen zijn dan vernemen wij dat graag.

Zo dat weten we dan ook weer, maar de onzekerheid laat toch sporen na. Er moet nog een heleboel binnenkomen en iets wat je zelf niet in de hand hebt is bijzonder vervelend.

 

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

4 reacties

Johan

Heb de showa van Hoshikin is rustig bekeken maar die ontwikkelen zich heel erg positief. En jij noemt dat het niet de imposante showa van Momotaro zijn maar met 20 maanden blijven ze niet heel ver achter wat groei betreft. Deze dames kunnen met deze groeicurve de 75 cm wel is gaan halen.


Robbie

Dat klopt helemaal,we kunnen alleen maar hopen.


Robbie

Goeie morgen luc. Laten we hopen dat je de vissen binnenkrijg in april dat zou weer een zorg minder zijn. En hopen dat het virus dan een stuk afgenomen is.🙏

interkoi

Hoop doet leven Robbie....maar we hebben het zelf niet in de hand.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240