De quarantainebakken bevolkt

De quarantainebakken bevolkt

Het is onmogelijk op dit moment te zeggen wanneer de koi zullen arriveren. Het zijn onzekere tijden en het is moeilijk te voorspellen wat er gaat gebeuren. Nu lees ik dat de Euregio koishow dit jaar ook al niet doorgaat.

We zullen dan maar roeien met de riemen die we hebben en proberen optimistisch te blijven. Het was een prachtige dag trouwens gisteren, met een helderblauwe hemel, maar het had niets met warmte te maken, want het was bitter koud onder de zon.

Wat doe je dan de ganse dagen ? Tja, ik heb een aantal koi in de quarantaine bakken gezet om de bakken op te starten. Ik heb er een filmpje van gemaakt. In iedere bak 2 visjes gezet zodat de filters kunnen rijpen. Toen het zonnetje scheen heb ik er een gaas overheen getrokken zodat ze van de zon konden genieten.

En ja, wat kan je anders nog doen om het leven wat interessant te houden ? De koi doen het goed, waarom dan geen filmpje monteren van een paar vijvers ? Er is wel één ding wat me opvalt !

Als je het filmpje bekijkt dan zie je vijver 1. Hier zitten de overblijvers in van vorig jaar. Aan hun gedrag kan je zien dat ze beter geacclimatiseerd zijn dan de koi die pas in het najaar zijn binnengekomen. Ik geef ze op dit moment om de paar dagen een haffeltje eten, niet veel, maar je ziet duidelijk het verschil vind ik.

De koi die gewoon zijn aan de weersomstandigheden zullen makkelijker het voer willen opeten dan de andere koi. Daar duurt het langer vooraleer ze een paar korreltjes nuttigen; De zware sansai uit vijver 8, het laatste gedeelte van de film, zijn zelfs helemaal niet geïnteresseerd in eerste instantie, en het duurt wat langer vooraleer ze aan het festijn beginnen. En welke zou er als eerste een hapje wagen ? Natuurlijk de enorme kohaku van bijna 65 cm en die nog nisai is ! 

Ik heb ook een interessante sanke gefilmd en wou deze aanbieden, maar het heeft geen nut om verkopen te forceren op dit moment. Daarom dat ik gewoon een filmpje laat zien van sanke die de moeite waard zijn, zonder meer. Het zijn koi waar je altijd een toekomst mee kan opbouwen, maar het is de moment niet om ze te verkopen.

Kijken kan echter geen kwaad. En als je deze sanke van Sakai FF bekijkt, dan zie je een koi met een bouw zoals het moet voor de toekomst. Lange kop met ogen die breed over het hoofd verdeelt zijn, Een zuiver velletje met prachtig beni, sumi en shiroji, een hebbeding. 

Alleen de prijs is gekoppeld aan de kwaliteit. Ze zijn helaas niet goedkoop, ook voor mij niet. Nu de Euregio show ook gecancelled is, blijft er enkel Arcen nog over. Het zal nog maar de vraag zijn of deze show nog zal plaatsvinden. 

We houden de moed er maar in !

ZIJN ER VERLANGENS ?

Misschien zijn er wel koi die je nog eens wil zien, je mag het altijd vragen. Laat het me weten, hou me bezig...

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Johan

555


Orlando

555


Wim DW

555


Robbie

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml