Best een vermoeiende dag

Best een vermoeiende dag

Deze morgen waren we om 8.30 uur al paraat bij de Ogata koifarm om onze ogen proberen de kost te geven.

Gemengde gevoelens, wij zijn wat anders gewoon. Niet dat dit niet goed is, integendeel, maar het is anders…meer kunnen we er niet over zeggen.

Het gaat vooral over non gosanke, met hier en daar enkele bijzonder goede tosai tussen, en voor de rest veel ginrin en doitsu dat de boventoon haalde, maar wel met enkele bijzonder goede kawarimono.

De beste koi van de veiling in onze ogen was de karashigoi van Konishi, die qua bouw en uitstraling de anderen de loef afstak. Met haar 64 cm, prachtige huidkwaliteit, fukurin en bijzonder stevige body, was het een streling voor het oog.

Onze vriend Filip Poppe mag zich wel de gelukkige eigenaar noemen, hij heeft een geweldige aankoop gedaan, en we hebben hem dan ook welgemeend gefeliciteerd. De koi zal vermoedelijk nog enkele jaren in Japan blijven, werd ons medegedeeld. Deze karashi heeft het in zich om mogelijk de magische grens van 100 cm te halen. Hiervoor moet er nog wat water door de rivier stromen, maar wij zijn in ieder geval optimistisch.

We hebben enkele interessante tosai aan kunnen kopen die je reeds in het aanbod zult kunnen terugvinden. Het zijn goede tosai met mogelijkheden, waarbij ik vooral gecharmeerd ben door de ki kikokuryu, waar Ben gevallen is voor de huidkwaliteit en potentie van de 3 kohaku. Betaalbaar en gezien de late geboortedatum nog flink aan de size. Het zijn 3 kohaku waar je zeker eens goed naar moet kijken.

De showa uit Dainichi ouderdieren is een interessante showa om aan te werken voor een aanneembere prijs. Het is misschien geen hoogvlieger, maar het zou er wel eentje kunnen worden. Het is een showa die body moet gaan maken, en die met de juiste begeleiding wel eens een heel eind kan komen.

Ik heb enkele filmpjes gemaakt om de sfeer weer te geven, dus geniet er maar van….

Een impressie van de veiling. Het filmpje heb ik per toeval gemaakt van een ginrin showa van 30 cm die voor 600 000 yen verkocht werd, wat overeenkomt met een 5000 euro inkoopprijs. Tel daar nog je transport, BTW en andere kosten bij, dan weet je wat een ding van 30 cm moet kosten.

Waarom laat ik dit filmpje zien ? Om je te laten weten dat het bijzonder moeilijk is om te bieden tegenover mensen die deze showa koste wat kost in hun collectie willen toevoegen. De showa is in onze ogen niet meer waard dan een 1500 euro en die gaat 5 tot 6 maal duurder weg. Zolang er mensen zijn die meer geld hebben dan verstand van koi, zullen deze taferelen zich blijven afspelen, en is het voor ons balanceren op de dunne koord.7

Op het vervolg van het filmpje zie je hoe respectvol de arbeiders de koi na hun presentatie opnieuw worden verpakt om tenslotte naar hun bestemming te gaan om van hun welverdiende rust te genieten.

De vissen in de niet alledaagse doorzichtige bowl. was mooi om even op film te laten zien en als laatste nog een indruk van de stad Kumamoto, waar we nu vertoeven. Deze avond hebben we gedineerd met Ueno San, waar we morgen op bezoek zullen gaan.

Meer afbeeldingen

Best een vermoeiende dag: afbeelding 1
Best een vermoeiende dag: afbeelding 2
Best een vermoeiende dag: afbeelding 3
Best een vermoeiende dag: afbeelding 4
Best een vermoeiende dag: afbeelding 5
Best een vermoeiende dag: afbeelding 6
Best een vermoeiende dag: afbeelding 7
Best een vermoeiende dag: afbeelding 8
Best een vermoeiende dag: afbeelding 9
Best een vermoeiende dag: afbeelding 10
Best een vermoeiende dag: afbeelding 11
Best een vermoeiende dag: afbeelding 12
Best een vermoeiende dag: afbeelding 13
Best een vermoeiende dag: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240