Bestaat perfectie bij Koi?

Bestaat perfectie bij Koi?

Gisteren twee in mijn ogen zeer mooie Koi in de bowl gehad, die met een kritisch oog bekeken werden. Kritisch zijn mag en ben ik zelf ook, maar mogen we verwachten dat een Koi wat een natuurproduct is helemaal perfect is

Beide koi werden is goed bekeken en verschillen in leeftijd een jaartje maar komen uit dezelfde stal namelijk Momotaro Sanke en Kohaku. De Sanke is een combinatie waar ik heel erg benieuwd naar was en bood flink door op de veiling om haar te pakken te krijgen.

De bloedlijn is van mijn favoriete sanke American dream en Ryu Sanke alleen dit keer omgekeerd de man is American dream. Het sumi is lakzwart en heeft een indrukwekkende glans en het beni is dik en erg mooi om te zien, de eerste tekenen zijn positief als het gaat om deze combinatie ouderdieren. 

De Kohaku is uniek in zijn patroon hier geen 2, 3 of vier stapper maar een speels patroon wat van kop tot staart op de koi geschilderd is.Stevige brede kop goed shiroji en komt uit de TM bloedlijn de moeder is 96 cm en vader is een Mako kohaku. Is deze koi perfect, dat ligt misschien ook aan het doel of de verwachtingen, een imposante verschijning is het zeker. Een kohaku die wel is de 90 net als haar moeder met de juiste verzorging en vijver zou kunnen halen. 

Wij hebben een paar uurtjes genoten van deze bowl. Als je bedenkt dat alle koi beginnen als Tosai dan bekijk deze kohaku dan is rustig, nu nog minder duur maar heeft ook veel in de mars KO-V23-0173 en groeide in de quarantaine periode 7 cm.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml