Bijna geen enkele mislukkeling

Bijna geen enkele mislukkeling

Deze reis wil ik het toch wel eens hebben over de nisai die ik begin dit jaar heb aangekocht.

Er waren toch wat klanten komen opdagen om de boel wat op te vrolijken, en zoals beloofd aan hun hebben we s'middags gezellig (chinese) fritjes gegeten. Echte lekkere Belgische fritjes behoren helaas tot het verleden.

Het is pure nostalgie en onze kleinkinderen zullen nooit het gevoel kunnen ondervinden wat het is, om lekker bij een straatfrituur een lekker vers gebakken Belgisch fritje te kunnen meepikken. Ik blijf het nog altijd een ramp vinden dat ze de frituren op de hoek van de straat verboden hebben.

Je reinste cultuurmoord. Gezond of niet...het is een belevenis die nog steeds als één van de plezierigste momenten in mijn leven is gegrifd om s'avond als het koud is, een pakske frit met mayonaise te verorberen. Pure sensatie....gewoon verdwenen...

Maar dan was het tijd om een aantal koi te bekijken, want ik moest een keuze maken om de winter periode in te delen, wat tevens een goede gelegenheid is om het één en ander te bekijken.

Eerst en vooral moesten we even de Asagi van Otsuka bekijken, want het was opmerkelijk dat deze een serieuze verandering onderging. Iets wat ik eigenlijk niet had verwacht, gebeurde langzaamaan, namelijk het hi dat aan de zijkanten van de koi opkwam. Niet alleen dat, maar de asagi was ook nog 3 cm gegroeid, en dit was iets wat ik helemaal niet had verwacht.

Ik heb dan ook een filmpje gemonteerd, waarbij je de asagi ziet bij aankoop in Japan, met daarna de asagi zoals hij nu is. Bekijk het filmpje en wat mij betreft is er een duidelijke verandering wat betreft deze koi, die volgens mij, mits een goede vijver toch naar de 90 cm zou kunnen gaan. Ik hou van deze koi....

En toen zijn we ertegenaan gegaan. Het is nu filmpje na filmpje dat je zult moeten ondergaan via dit nieuwsitem, dus als je niet graag filmpjes ziet, surf dan maar vlug op een ander...

Kohaku 1403094 van Takigawa. Bekijk deze huidkwaliteit en vooral de intensiteit van het hi. Patroon ? Ok, maar dat kan je nog niet veranderen, en is dat wel nodig bij deze bijzonder fraaie kohaku van 68 cm ?

Eén van de meest populaire sanke. Ik zeg meest populair omdat iedereen bijna een zwak heeft voor deze sanke, maar door niemand gekocht wordt. Met zijn 64 cm is hij toch maar eventjes 5 cm gegroeid deze zomer, dat beloofd. Een spannende sanke die nog eens verschrikkelijk groot zou kunnen worden, en dan nog hier zitten ? Ga ze maar zoeken....

Wat mankeert deze showa?? Ik weet het, het patroon bevalt de mensen momenteel niet. Maar kijk eens wat verder dan je neus lang is ? Deze wil ik heel graag nog eens tonen als hij 2 jaar verder is. Onthou die mop sumi die aan de linkerkant van de showa klaar zit. Ik maak me sterk dat deze een serieuze metamorfose kan ondergaan. Het motoguru is bijna de perfectie, en het hi is zo sterk dat je ogen er van gaan knipperen ...jongens toch, wat een uitdaging.

een minder populaire koi is deze sanke. Bij voorbaat wist ik dat deze moeilijk te verkopen zou zijn, maar de leerschool moet ook betaald worden. Laat maar zitten....

Zit deze nog hier ? hahaha, dank je wel...een schoolvoorbeeld van een bijzonder aangename sanke. Soms begrijp ik de wereld niet meer. Ik heb hem wat duurder gemaakt, want dat is ie waard, en dan kunnen sommige mensen weer hun kritiek spuien...

Wie wil deze grootbrengen ? In eerste instantie wou deze me niet bekoren, maar iets in deze koi spreekt me aan. Ik denk dat je hier eens flink versteld van zou kunnen staan als ik iemand kan vinden die deze sanke een goede thuis zou kunnen geven. Ik denk daarbij aan vijvers zoals bij de Martin of Filip...ik denk dat je niet weet wat je ziet als deze nog 2 jaar achter zijn kiezen heeft. De saaiheid zal het afleggen tegenover de klasse, en je hoeft er zelfs nog geen 10 000 euro voor te betalen.

We zijn goed bezig, maar deze showa interesseert me nu totaal niet. Hij staat momenteel in promotie, en als je bedenkt dat die prijs een lachtertje is...Als het mijn vis niet is, wil niet zeggen dat het jou vis niet is, want door de omstaanders werd deze toch gepruimd...

De duivel uit het doosje zo zou je deze showa kunnen noemen. Ik had gedacht dat deze heel snel zou verkocht worden. Mis poes....

en dan mijn lievelingssanke. Hier kan ik warm van worden. Een sanke naar mijn hart. Onorthodox, compleet tegen de geldende regels in, maar daar heb ik geen boodschap aan...jongen, jongen toch...machtige koi. Deze heb ik ook wat duurder gemaakt...

Hier weet ik niet wat ik er van moet denken. Zij, want het is een vrouwtje volgens de certificaten, doet mijn wenkbrauwen fronsen. Ik moet deze wel bekijken als een leerproces, want ik kan er geen evolutie in schetsen. Afwachten is de boodschap, en hopen dat ze positief ontwikkeld.

Deze koi zijn verhuisd naar de buitenvijver. Deze zal op een constante temperatuur van 18° blijven, en de koi hebben daar absoluut geen probleem mee.

De Sekiguchi werden door Matthijs bekeken, en zijn conclusie was dat er geen enkele slechte bijzat. Ik ben het volledig met hem eens. Het is een beetje zijn privé project, omdat Matthijs ze allemaal heeft geselecteerd, en hij blijft er volledig achter staan. That is the spirit, en gelijk heeft ie.

Voor een klant uit de regio Zwolle werden nog 2 koi gebowld. Je ziet hier een yondan kohaku van Taniguchi, en een sanke van Kanno, respectievelijk 48 en 50 cm.

En als je het hele verhaal wil zien, dan kan je het volledige filmpje nog eens bekijken. ik heb hier alle koi op een rijtje gezet, en in een tijdspannen van 10 minuten heb je alles bekeken.

Meer afbeeldingen

Bijna geen enkele mislukkeling: afbeelding 1
Bijna geen enkele mislukkeling: afbeelding 2
Bijna geen enkele mislukkeling: afbeelding 3
Bijna geen enkele mislukkeling: afbeelding 4
Bijna geen enkele mislukkeling: afbeelding 5
Bijna geen enkele mislukkeling: afbeelding 6
Bijna geen enkele mislukkeling: afbeelding 7
Bijna geen enkele mislukkeling: afbeelding 8
Bijna geen enkele mislukkeling: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240