Garnalen met honing

Garnalen met honing

Ik ben iemand die veranderlijk, impulsief en graag nieuwe dingen uitprobeer.

Soms zijn het goed gevoel dingen, maar er zit altijd een bepaalde logica achter. In dit geval heb ik 10 kg gedroogde garnalen aangekocht. Er zijn veel verschillende soorten garnalen, maar over het algemeen geld de regel, hoe oranjer, hoe duurder, hoe beter.

De 10 kg die ik nu aangekocht heb is een massa, dat kan ik je wel vertellen. Het zijn 2 volle zakken vol, en de kleur is meer dan goed. Ik ben onlangs begonnen om een speelbal te vullen met deze gedroogde garnalen, en dat geeft me een bijzonder goed gevoel. Bekijk het filmpje en dan begrijp je voldoende.

Ik noem dit psychologische benadering van de koi. Ik ga er dus vanuit dat het een verschrikkellijk saai leven moet zijn om altijd in een vierkante of ronde bak rond te zwemmen met niets anders te doen dan te zwemmen, wat aan de kantjes knabbelen en voor de rest....niets, maar dan ook niets te doen. Het moet ontzettend plezierig zijn om te spelen met die bal en er die kleine garnaaltjes proberen uit te vissen....

Of garnalen veel voedingswaarde hebben is mij niet bekend, maar het is in ieder geval een aquatisch product, en dat vind ik zelf heel belangrijk. Deze filosofie heb ik overgenomen van Probites, en die filosofie is vrij eenvoudig: in het water zijn GEEN organische koolhydraten of suikers voorradig.

Welke vis heeft ooit te maken gehad met suiker of organische koolhydraten in het water ? Toch geen enkele, of wel. Het is dan toch ook niet meer dan normaal dat de gezondheid en de opname van aquatische producten een veel natuurlijker procédé is.

Het is in ieder geval zo dat de gevoelswaarde meer belang heeft in dit geval. De koi zijn er verzot op, en op dit ogenblik geef ik het iedere dag aan de koi via mijn speelballetje.

Nu ben ik momenteel de gedroogde garnalen aan het mengen met een lepel honing van mijn trouwe leverancier Harold, die zelf bijen houdt en de honing verkoopt. Meerdere mensen hebben al van deze honing mogen proeven, en diegenen die bij koiroyal al iets besteld hebben, vinden regelmatig een potje honing in hun pakket.

Uiteraard komt hier de hamvraag natuurlijk, want honing is nu weer geen aquatisch product, maar bijna pure suiker. En zoals iedereen weet zijn koi toch verzot op suikers, let maar op de bollies die gemaakt worden met alle zoetigheid vandien.

Blijkbaar zijn hun smaakpapillen wel goed ontwikkeld om de suikers op prijs te stellen. Wat is nu het verschil in suikers en suikers ? Voor zover ik weet, bestaan er samengestelde suikers en enkelvoudige suikers.

Enkelvoudige suikers kunnen rechtstreeks door het lichaam worden opgenomen. Voorbeelden van enkelvoudige suikers zijn glucose (druivensuiker) en fructose (vruchtensuiker). Deze enkelvoudige suiker komt voor in fruit, granen, honing en noten.

Voorbeelden van meervoudige suikers zijn kristalsuiker, melksuiker en moutsuiker. Voor de suiker die gemaakt wordt van suikerbiet of suikerriet, maakt men nog een onderscheid tussen geraffineerde en ongeraffineerde suiker.

Met raffineren bedoelt men ‘van alle onzuiverheden ontdoen’. Tijdens dit proces wast men de suiker en centrifugeert hem opnieuw. Geraffineerde suiker is witte suiker, ongeraffineerde suiker is eerder geelachtig of bruin van kleur. Ongeraffineerde suikers hebben het voordeel dat ze nog vitaminen, mineralen, sporenelementen en vezelstoffen bevatten.

Ik heb begrepen dat enkelvoudige suikers dus niet zo schadelijk zijn als samengestelde suikers. In ieder geval kunnen de koi het zeker en vast op prijs stellen, en wat is er mooier dan koi hongerig naar het eten toezwemmen met open mond om de kleine garnaaltjes op te pikken die drijven op de waterspiegel ?

Zelfs de groten zijn er verzot op. Het behoort dus momenteel tot mijn dagelijks ritueel, samen met mijn speciaal kookpotje dat ik nog altijd dagelijks gebruik.

Goed of niet goed ? Goed, want het geeft een goed gevoel en de koi zijn er verzot op. Ik heb meteen ook weer 10 nieuwe visvoederballen besteld voor al mijn vijvers, en wie er ook graag ééntje wil tijdens de wintermaanden, mag me altijd contacteren. Ik ga ze verkopen met of zonder garnalen...

Meer afbeeldingen

Garnalen met honing: afbeelding 1
Garnalen met honing: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240