Proef op de som met eigen product

Proef op de som met eigen product

Een onderdeel van de hobby die niet zo veel aan bod komt, maar waar veel dealers of mensen mee te maken hebben is nog steeds een mysterieus taboe.

Of je het nu wil of niet, maar als je veel kinderen hebt, dan zijn er af en toe toch enkele ziek, of kunnen ze hun afweersysteem na quarantaine of op een zwak moment niet volledig onder controle houden. Dan slaan de pathoge bacterieën toe en krijg je een vervelende wonde die je moeilijk kan stoppen.

Het is een onderdeel van het koihouden, maar er wordt niet graag over gepraat, en toch gebeurd het meer dan je denkt, ook bij mij...De omstandigheden bij dealers zijn natuurlijk altijd veel gevoeliger dan ergens anders, want de koi worden continu geconfronteerd met stress, hoge bezetting en kleiner ruimtes.

Ik heb me al meermalen suf gepiekerd over de behandeling, en ik heb een hekel aan het gebruik van antibiotica. Antibiotica zal in sommige gevallen wel helpen, maar de voorhistorie leert ons dat veel koi serieus resistent zijn. Daarom heb ik een nieuw systeem uitgedokterd dat blijkbaar een gunstig effect heeft op de genezing.

Ik laat je dan ook 2 filmpjes zien van 2 koi die het begin van een ontsteking hadden. Je moet er wel zeer snel bij zijn, anders is de ontsteking al te ver gevorderd en wordt het moeilijker om deze nog onder controle te krijgen.

In het filmpje heb ik foto's gemonteerd van het begin van de ontsteking, heb er telkens een datum bij gezet, zodat je kan zien hoelang het geduurd heeft vooraleer de ontsteking genezen is. Bekijk misschien eerst het filmpje. Het filmpje laat de foto's eerst versneld en daarna vertraagd zien.

Project koibehandeling 1

Project koibehandeling 2

Zoals je kan zien is de ontsteking begonnen en lichtjes verergerd na een bepaalde tijd, maar dan begint het genezingsproces. De behandeling strekt zich uit over een periode van pakweg 2 maanden, en op het einde van het filmpje zie je dat de wonde glad is en helemaal dicht. Als je er met je vinger over wrijft, en de wonde is glad, dan is de koi ontstekening genezen. Op dat moment werden ze terug tussen de andere koi geplaatst, en de wonde zijn op dit moment helemaal verdwenen.

Vermoedelijk zal dit een licht litteken blijven, maar het is ook mogelijk dat er schubben terug aangroeien, de tijd zal het leren. De koi werden niet ingespoten met antibiotica, maar werden wel op een constante temperatuur gezet van 18°. Bovendien heb ik om de 3-4 dagen de wonde gereinigd met waterstofperoxide en ontsmet met propolis.

Het gebruikte product heb ik een 6-tal jaren geleden ontwikkeld samen met Rini Groothuis, en het is het enigste product waar ik 100% achter kan gaan staan. Wie geconfronteerd wordt met deze problemen kan altijd contact opnemen met mij over de behandeling. Het is in dit geval goed aangeslagen bij 3 koi die ik behandeld heb.

Het is één van de weinige facetten van de koihobby waar ik een bloedhekel aan heb, en dat is dat je altijd koi hebt het moelijk hebben om zich aan te passen, en waarbij het immuunsysteem nog niet optimaal is, éénmaal in onze wateren.

Meer afbeeldingen

Proef op de som met eigen product: afbeelding 1
Proef op de som met eigen product: afbeelding 2
Proef op de som met eigen product: afbeelding 3
Proef op de som met eigen product: afbeelding 4
Proef op de som met eigen product: afbeelding 5
Proef op de som met eigen product: afbeelding 6
Proef op de som met eigen product: afbeelding 7
Proef op de som met eigen product: afbeelding 8
Proef op de som met eigen product: afbeelding 9
Proef op de som met eigen product: afbeelding 10
Proef op de som met eigen product: afbeelding 11
Proef op de som met eigen product: afbeelding 12

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240