A blast from the past

A blast from the past

Rare titel, vind je ook niet ? Hij hangt al een paar dagen in mijn hoofd, en nu was het een mooie gelegenheid om deze te gebruiken.

Het klinkt zoals een klok, iets dat blijft nazinderen, het werd tijd dat ik deze titel eens gebruikte om iets in het nieuws te schrijven, want ik kon hem niet uit mijn hoofd zetten. Toen ik van de week enkele filmpjes en foto's aankreeg van Ben, vond ik het toepasselijk om deze titel te gebruiken.

Het is informatie uit het verleden, en dat vind ik altijd de moeite om te zien, en om te plaatsen, goed of slecht, het maakt niet uit. En als het van Ben komt, dan ben ik altijd reuzebenieuwd, want over het algemeen weet ik dat het goed is.

Ik heb er dan wat werk in gestoken om de filmpjes aan mekaar te rijgen en de evolutie te schetsen van jong naar oud, van tosai naar nisai of sansai of ouder. Het eerste filmpje is van een Dainichi showa met codenummer 1305012.

Je weet dan dat deze showa aangekocht is in mei 2013, en in dit geval als tosai. Dainichi kan soms interessant zijn om aan te kopen, maar om de één of andere reden kreeg ik deze niet verkocht, totdat Ben er zijn zinnen op had gezet. Zijn bijhorende commentaar was: Van 48 naar 57 cm en een flinke body toename. Sumi zal van de winter flink toenemen.

Zoals je kan zien is het sumi inderdaad een mooie uitdaging, en ik ben er dan ook niet bang voor dat het positief zal ontwikkelen. Bij aankoop was de showa 32 cm, en behoorde tot een serie showa die ik in mei had aangekocht. Helaas kreeg ik weinig respons op deze serie, maar zoals je ziet is het toch de moeite om wat meer te investeren in goede tosai.

Een tweede tosai is een tosai van Taniguchi, met codenummer 1102080. De koi is nu dus een jonge gosai of op zijn vijfde jaar.

Taniguchi kohaku 62 cm gaat langzaam maar met deze kwaliteit is dat minder belangrijk. De lepel die gesneden was is volledig aan het veranderen en dat kun je goed zien .Het beni waar het vroeger gezeten heeft is bijna terug en als het weer dik genoeg is haal ik het beetje storend secundair hi weg.

Oeps, hier raken we een hekel punt...'haal ik het beetje storend secundair hi weg'....daar mag niet over gepraat worden !!! Daar moet je over zwijgen, want dat is dierenmishandeling....

Het rare is dat het volop wordt toegepast, en dat bijna iedere koi "plastisch behandeld" wordt vooraleer ze naar hier komen....Ik zal dan ook maar denken dat ik er niet over geschreven hebt.

Een allerlaatste koi is een specialleke, want het is een tosai van een kweker die ik wel goed vind, maar waarvan ik zelden koi koopt. Het is een kweker die zijn beroep geërfd heeft van zijn vader, maar het beroep als kweker niet graag uitoefent, maar....omdat hij niets anders kan. Dit zijn zijn zijn woorden en dat is de informatie die ik krijg. Of het waar is, is een andere zaak. Het gaat hier over Torazo. Ik zie toch veel goede koi van hem voorbijkomen. Ik heb er ooit enkele gekocht, en die hebben het goed gedaan, maar toen verkochten ze moeilijker.

De koi waar ik het nu over heb is deze sanke die nu ook gosai is. Een glorieuze 69 cm in een 15 kuubs vijvertje is een hele verschijning hoor, en ik denk dat ze nog enkele centimeter te goed heeft. Toen ze binnenkwam, werd ze onmiddellijk weggekaapt door Ben. Ik heb geen moment de gelegenheid gekregen om ze in de verkoop te zetten.

Zijn commentaar: 69cm ik dacht wel mooi om aansluitend te laten zien in verband met de kleine taniguchi sanke. Dat er met tosai, als je goed je best doet, ook leuke dingen mogelijk zijn.

Wie het territorium van Ben nog nooit gezien heeft, of wie Ben niet kent, kan misschien nog even het filmpje bekijken van zijn vijver in september 2012 gemaakt, en ondertussen 1135 keer bekeken, wat niet niks is.

Je zult er de koi die hier voorgesteld zijn ook zien zwemmen, en het doet me plezier om dit filmpje nogmaals te bekijken. Het fillmpje heb ik ook met plezier samengesteld, en indien er mensen zijn die ook een filmpje zoals dit willen gemaakt hebben, moeten maar contact opnemen, dan zal ik wel instructies geven van wat ze moeten doen....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137