Zaterdag = winter opgroeifaciliteitendag

Zaterdag = winter opgroeifaciliteitendag

Nu zaterdag zal ik in het teken zetten voor die mensen die graag een koi in hun quarantaine zetten tijdens de winter.

Gisteren heb ik, ondanks het slechte weer waar we toch even aan moeten wennen, de Sekiguchi showa naar binnen gehaald, waar ze nu rondzwemmen in een 15 kuubs binnenvijver op 18°.

Het liefst zou ik deze nog verkopen. NIet omdat ik deze niet goed vind, integendeel, want de meesten hebben het qua ontwikkeling goed gedaan. Ik vind ze zelfs de moeite waard om er een groeiproject van proberen te maken.

Ik blijf nog altijd gefascineerd door de showa van Sekiguchi, en van de 28 die werden aangekocht in maart dit jaar, zijn er nog 12 stuks over. Ik heb ze allemaal opgemeten, gefotografeerd en gefilmd. Het was niet zomaar een transhipping box zoals er al zoveel op ons afkomen, maar wel doordacht geselecteerde showa.

Dat merk je gewoonlijk ook aan het prijskaartje. De reden is eenvoudig. Deze koi worden vooraf al door de kweker voorgeselecteert, en behoren dus niet bij de overschot, maar bij de betere koi. Niet dat ik nu moet beginnen te roepen dat het het neusje van de zalm is, maar het zijn gewoon de betere koi.

Dit kan je ook zien als je ze allemaal samen in de bowl ziet. Ze zijn proper, hebben een goede groei gemaakt, de kleuren zijn goed gebleven, maar je moet ze niet vergelijken met de monsters van Momotaro.

Ik zou het willen omschrijven als dankbare showa die naar de toekomst toe een mooie lengte van minimaal 55-60 zouden kunnen halen en misschien wel meer. Al deze showa zullen een mooie verschijning in je vijver kunnen zijn.

Ik ga ze nu zaterdag aanbieden voor een prijs die voor de mensen met een opgroeifaciliteit een mooi project zou kunnen zijn. De reden is tweeërlei. Ten eerste zou ik graag hebben dat deze verkocht zijn, en ten 2de vind ik dat deze showa beter verdienen.

Als je interesse hebt, moet je gewoon zaterdag komen kijken. Er zal slechts 1 koi duurder zijn, dat is de kashira, die ik vrij hoog zal prijzen, omdat het een bijzonder goede showa kan worden, en die het verlies van de anderen wat goed moet maken. Kan ik het nog mooier zeggen ?

Wie deze kashira wil kopen, zou wel eens een bijzonder goede showa aan de haak kunnen slaan. De overigen zijn stuk voor stuk goed, maar ga ik met verlies aanbieden voor de liefhebbers. Wie geen opgroeifaciliteit hebben, raad ik aan deze niet aan te kopen. De prijzen zullen zaterdag vermeld zijn op de vijver, en het zal de moeite waard zijn.

Om het geheel wat speelser te houden, heb ik een waardebeoordeling gevraagd aan Ben en aan Matthijs, en ik heb er zelf ook één aan gegeven. Deze 3 beoordelingen zijn afzonderlijk op basis van foto en film gemaakt.

Wel moet er bij vermeld worden dat ik de koi natuurlijk in "the flesh" of in het echt gezien heb natuurlijk, wat nog altijd iets anders is dan via een foto of filmpje.

De waardebeoordelingen gingen van 1 tot 10. Ik heb 10 als hoogste notering genomen voor de beste koi. Deze 3 beoordelingen heb ik samengeteld, en daarna gedeeld door 3 zodat je een gemiddelde hebt. Op de bijgevoegde foto met het lijstje zie je de uitslag. Hetgeen dat opvalt is dat de beoordeling vrij overeenkomstig is.

Ik zet nu de koi op een rijtje zodat je ze één voor één kan bekijken. Om toch een tipje van de sluier op te lichten wil ik vermelden dat de meeste koi voor de belachelijke prijs zullen aangeboden worden vanaf 195 euro. Een niet te versmaden kans voor die mensen die graag een goede showa laten opgroeien tijdens de winter. De enige voorwaarde die ik eraaan vasthang is dat ik een update wil ontvangen rond april 2015.

1403075

1403061

1403060

1403069

1403056

1403062

1403053

1403078

1403058

1403076

1403073

1403065

Gelukkig hebben ze het me kort nadien vergeven dat ik ze gestoord heb, zoals je kan zien op dit filmpje. Eerst wat onwennig in hun nieuwe omgeving, maar toch nieuwsgierig en het leed was gauw vergeten.

Morgen heb ik trouwens de ontwikkeling van enkele interessante koi op stapel staan.

Meer afbeeldingen

Zaterdag = winter opgroeifaciliteitendag: afbeelding 1
Zaterdag = winter opgroeifaciliteitendag: afbeelding 2
Zaterdag = winter opgroeifaciliteitendag: afbeelding 3
Zaterdag = winter opgroeifaciliteitendag: afbeelding 4
Zaterdag = winter opgroeifaciliteitendag: afbeelding 5
Zaterdag = winter opgroeifaciliteitendag: afbeelding 6
Zaterdag = winter opgroeifaciliteitendag: afbeelding 7
Zaterdag = winter opgroeifaciliteitendag: afbeelding 8
Zaterdag = winter opgroeifaciliteitendag: afbeelding 9
Zaterdag = winter opgroeifaciliteitendag: afbeelding 10
Zaterdag = winter opgroeifaciliteitendag: afbeelding 11
Zaterdag = winter opgroeifaciliteitendag: afbeelding 12
Zaterdag = winter opgroeifaciliteitendag: afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137