Taniguchi Try Out

Taniguchi Try Out

Zoals je zult gemerkt hebben staan de tosai Taniguchi sanke online vanaf zondag.

Het heeft een hele tijd geduurd, maar ik kon maar niet aan de foto's geraken om ze te presenteren. Op het ogenblik van aankoop was ik mijn flashkaart vergeten en kon ze onmogelijk op foto zetten.

Het wachten was dan op Taniguchi San die ze voor mij op foto zou zetten, en toen bleken er problemen te komen met zijn computer. Na alle perikelen is het dan toch gelukt, en ik heb ze dan ook maar onmiddellijk online gezet.

Het is altijd een risico om zoveel sanke ineens te kopen, maar Taniguchi san heeft me overtuigd toen hij me de volledige uitleg gaf over deze selectie.

Ik geef enkel door wat hij me heeft uitgelegd. Vanaf het moment dat ik dit kleine spul zie, dan raak ik gefrusteerd. Ik kan wel de grote Jan uithangen en zeggen dat ik alle kennis heb, maar zo lopen er al genoeg rond. Ik krijg helaas de kriebels en voel me totaal onzeker.

Ik heb dan aan Taniguchi gevraagd om me even les te geven in het selecteren van tosai en me te helpen met de selectie. Ik heb het al min of meer in een vorig nieuwsitem uitgelegd, maar zal het even opnieuw op een rijtje zetten.

Vanaf het moment dat er koi geboren worden, worden er ook selecties doorgevoerd om tot de beste koi te komen die overblijven. De sanke die hij me nu aangeboden heeft, behoren tot de 52 beste koi uit die selectie.

Persoonlijk weet ik al waar ik dan naar toe ga, want zijn betere koi zitten in een ander koihuis, en daar heb ik dan ook de uitleg gekregen zoals je een beetje in dit filmpje kan opvolgen.

Hetgeen waar Taniguchi San vooral op drukte is de manier waarop de body reeds is gevormd bij deze jonge visjes, 3 maanden oud. Ik kan het moeilijk verwoorden, maar als hij er een kleine koi bijneemt, en me de bouw uitlegt, dan begrijp je het.

De moeder is deze Sakai FF sanke uit Shining Rose, en ik heb de foto ook van de vader gezien, maar deze heb ik helaas nog niet mogen ontvangen. Nu is dit wel heel belangrijk, want Taniguchi San vertelde me het volgende:

Ik heb reeds meermaals gekweekt met deze 6 jarige sanke die momenteel 86 cm is. Het ene jaar heb ik prachtige body gekweekt, maar met een minder goed patroon. Het andere jaar heb ik mooie patronen gekweekt, maar met een mindere body. Dit jaar heb ik een nieuwe vader gebruikt om te kweken, en het is de eerste keer dat het me gelukt is om èn goede body èn goede patronen te kweken. Ik beschouw deze sanke dan ook als de beste sanke die ik ooit heb gekweekt.

Waar ik persoonlijk mijn bezwaren in had, was het verhaal van het sumi bij sanke. Iedereen wil sanke met weinig sumi en het sumi op de juiste plaatsen, want anders vinden ze de sanke meestal niet goed. Taniguchi San vertelde me wel dat wij, Europeanen op een andere manier naar het sumi van een sanke op jonge leeftijd moesten kijken. Hij heeft me dan via een filmpje uitgelegd hoe sumi kan evolueren.

Het voorbeeld dat hij gebruikte is een fotoreeks van deze sanke, en je kan precies opvolgen hoe het sumi evolueert. Uiteindelijk, en om een lang verhaal kort te maken, heeft Taniguchi San 22 sanke en een tancho uit deze selectie uitgekozen, waarvan hij denkt dat het goede koi zijn. Nu moet je niet denken dat dit allemaal topkoi zijn, want dat is nu ook weer niet waar.

Dit zijn sanke, waarvan de slaagkansen optimaal zijn. Ik moet er rekening mee houden dat er zijn die het tijdens de winter niet overleven, en ik moet er rekening mee houden dat ze niet allemaal goed zouden ontwikkelen. Het blijft een gedeelde ontwikkeling van kennis en geluk.

De kennis heb ik in dit geval aan Taniguchi San overgelaten, het geluk probeer ik aan jullie te verkopen. Ondanks het feit dat dit kleine koi zijn, kosten ze helaas veel geld. Je moet hier wel in aanmerking nemen dat het geen volgeladen transhipping boxen zijn van koi die voorheen al geëlimeneerd werden via selecties, en die voor 10- of 15 euro te grabbel worden gegooid.

Dit zijn tot in de puntjes voorgeselecteerde sanke die alle eisen die gesteld worden aan een sanke tot hiertoe hebben doorstaan.

Ik ga er de prijs zo dadelijk bij opzetten, en het is aan jullie om te beslissen om deel te nemen aan de Taniguchi Try Out of niet. De voorwaarden zal ik hieronder een beetje op een rijtje zetten. Wat je wel duidelijk moet zijn is dat je niet een koi koopt van 13-18 cm, maar wel een HQ jumbo tosai sanke van 30-38 cm.

- Verblijf van de koi tot ± april 2015

- Quanantaine Arendonk ± 4-6 weken

- De koi worden volgend jaar gesext.

- Als het een man is, moet de koi verscheept worden.

- Als het een vrouw is, mag de koi een extra jaar in de mudpond gezet worden mits betaling.

- Indien het een man is, krijg je een zak voer probites 10 kg terug.

- Als het een vrouw is natuurlijk niet.

- Bij overlijden van de koi mag je een andere uit dezelfde serie kiezen

- of je mag het geld gebruiken voor een andere aankoop.

- Bij een minder goede ontwikkeling is er geen vergoeding.

- De prijs is incl. het transport van een jumbo tosai.

Het verheugt me dat er al 10 stuks van de 23 verkocht zijn. Ik laat de koi nog een weekje als nieuw op de site staan. Nadien zullen ze niet meer aangeboden worden. Een mooi voorbeeld dat ik je ook niet wil onthouden zijn deze sanke die uit dezelfde moeder komen, maar met een Dainichi vader. Van de grote sanke zou ik binnenkort een update ontvangen, en die zou al tegen de 80 aanlopen. (3 jaar)

Meer afbeeldingen

Taniguchi Try Out: afbeelding 1
Taniguchi Try Out: afbeelding 2
Taniguchi Try Out: afbeelding 3
Taniguchi Try Out: afbeelding 4
Taniguchi Try Out: afbeelding 5
Taniguchi Try Out: afbeelding 6
Taniguchi Try Out: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240