onze Isa Showa op te halen.(showa rechts)

" /> onze Isa Showa op te halen.(showa rechts)

" />
De showa van Stefan gaat naar huis

De showa van Stefan gaat naar huis

Na weer een aangenaam bezoek aan Interkoi, waar ik met de bedoeling heen zou gaan om onze Isa Showa op te halen.(showa rechts)

Tijdens de Japantrip in maart heeft Luc een 10-tal Isa Showa aangekocht en aangezien ik nog een Isa of Dainichi showa op mijn verlanglijstje had staan was dit een mooie gelegenheid.

Bij het zien van de Isa mannelijke oyagoi zijn wij uiteindelijk voor nummer 1403010 gegaan. Aangezien ik van koi houdt met een “vrouwlijke” body is het met een mannelijke variant wellicht een klein risico, maar bij het aanschouwen van de koi in de bowl was ik volledig om.

In de lengte zit in mijn optiek (en tevens de reactie van de omstanders) voldoende potentie. Goed, het zal geen 80 cm worden maar dat hoeft van mij ook helemaal niet, als hij nog maar wat body gaat maken.

Na een goede terugreis was onze zoon helemaal in de wolken van de nieuwe koi. Eerst even temperatuur naar elkaar toe te laten komen en 3 waterwissels te hebben gedaan is de Isa Showa na ruim 30 minuten verenigd met zijn medevijver genoten. Hij leek goed te wennen aan het water en zijn nieuwe omgeving en kan nu na een nacht melden dat hij lekker meezwemt dus dit ziet er goed uit.

Ben heel benieuwd wat deze koi nog voor ons in petto heeft maar dat is dan ook weer de charme van onze hobby. Luc, bedankt weer en bij het zien van de foto’s zal je 4 bekende koi zien zwemmen.

Groetjes Stephan, Joyce, Lian en Nomi’

Ik herken de koi nog goed Stefan. Eén van de kohaku is tegelijkertijd ook één van de oudste koi die hier indertijd is weggegaan, namelijk een Sakai Kohaku, volgens mij in 2008, en om nog preciezer te zijn, op 4 mei als ik het archief nog even een bezoek breng; Mooie herinneringen, mooie dagen die helaas nooit meer terug komen.

De lepelvormige kohaku zou nog uit de Bentley bloedlijn van Momotaro kunnen zijn. De koi herken ik heel goed, maar het bijhorende jaartal niet meer. Ik denk 2010, maar kan me vergissen.

De derde, is een bijzondere showa van Yamamatsu, en die heeft een heel verhaal dat ik niet volledig uit de doeken ga doen. Deze koi heb je opgehaald op 22 maart 2012 maar de koi werd aangekocht in 2009. Ik heb er nog een filmpje van gevonden. Het was een bijzondere dag die altijd in mijn geheugen zal gegrift staan.

De laatste koi is dus een Isa showa, en ik vind persoonlijk dat hij mooi in je collectie past. Ik hoop ook dat de koi doet, wat je ervan verlangd, maar zelfs als het zo niet is, dan blijft het nog een zeer mooie showa.

Meer afbeeldingen

De showa van Stefan gaat naar huis: afbeelding 1
De showa van Stefan gaat naar huis: afbeelding 2
De showa van Stefan gaat naar huis: afbeelding 3
De showa van Stefan gaat naar huis: afbeelding 4
De showa van Stefan gaat naar huis: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240