De laatste zomerstoot

De laatste zomerstoot

Mannen, profiteer ervan, want ik heb het gevoel dat we voor de laatste keer hebben mogen proeven van het prachtige zomerweer dit jaar.

Het was de ideale dag om misschien voor een laatste maal buiten te zitten, en ik ben bang dat we voortaan naar binnen moeten verhuizen.

Stefan kwam vandaag zijn showa van Isa ophalen, en dat was tevens een goede gelegenheid om de andere Isa showa ook even in de bowl te zetten. Het blijven bijzonder mooie showa. Rood is rood, wit is wit en zwart is zwart, dat is in ieder geval het kenmerk van de Isa showa. Nog even Rio bij in de bowl gezet, want ik vind het toch altijd mooi om deze even te bewonderen.

De ginrin showa ontwikkelt positief, en bezorgt toch dat waauwgevoel, want qua body is deze niet te onderschatten. Zet deze koi in je vijver en je hebt een geweldige koi om van te genieten.

We zijn het er ook allen over eens dat deze sanke van Momotaro niet de sanke is die onze netvliezen geprikt staat als een voorbeeldsanke. Ik ben het er volledig mee eens. Maar als je nu spreekt van persoonlijkheid en karakter, en je laat je leiden door je gevoel, en niet door het voorgekauwde ideaalsyndroom, dan zul je me toch gelijk moeten geven en zeggen dat dit een sanke met ballen is.

Die kop, die uitstraling en die persoonlijkheid doet het hem, en als je hem de spikkels vergeeft, zijn karakter en zijn flair als belangrijkste eigenschappen toemeet, dan heb je de lotto gewonnen. Op zijn vierde jaar, 72 cm en bijzonder actief en gezond, zijn maatstaven die hem boven de 80 cm moeten brengen. Het kunnen niet allemaal "Naomi Campbells" zijn.

Dit trio genoot weinig aandacht. Niet omdat ze niet goed waren, maar hun aandacht werd afgeleid door een auto die velen nog nooit gezien hadden. Het is dan ook geen alledaagse wagen, en het is hun vergeven....

Een bijzonder mooi koppeltje, ditmaal zonder rood, waren deze 2 koi, een ochiba shigure van Katsumi, en een shiro utsuri van Kaneko. Kan dit je niet bekoren ? In mijn ogen spat er de kwaliteit vanaf....

Tenslotte wil ik toch nog een filmpje laten zien van deze kohaku van Taniguchi. Ik vind het zonde dat deze geen eigenaar heeft gevonden. Ik kocht deze in april vorig jaar, hij was toen rond de 30 cm. Ondertussen 55-56 cm en met een hoogwaardige huidkwaliteit die je toch maar zelden tegenkomt. Het zijn van die koi die niet opvallen. Ze hebben er het patroon niet voor, of ze hebben er de body niet voor. Maar wat een huidkwaliteit....

Ik heb er nog nooit een vraag naar gehad, dus behoort ze tot de serie onbekenden, maar die het eigenlijk verdienen om beter behandelt te worden. Ik wil deze koi in de aanbieding zetten met een korting van 30%. Je hebt de codenummer, vul hem maar in onderaan de zoekfunctie en je ziet hem zo verschijnen. Het is niet zeker of het een man of een vrouw is, het is in volgens mijn bescheiden mening nog altijd een open vraag die ik niet 100% kan beantwoorden. Contacteer me maar als je wil profiteren van deze aanbieding.

In de loop van de dag ga ik ook nog een groot aantal mini koi op de site zetten. Het zijn de sanke van Taniguchi die ik aangekocht heb op mijn laatste rondreis. Ik zal in de loop van de week erop terugkomen, want ik heb nog geen volledig overzicht van de afspraken die ik gemaakt heb, maar kijken kan je toch al...

De koi hebben hun dagtaak er weeral opzitten, en dan is het tijd om te ontspannen en de stress te laten wegebben. Altijd mooi, altijd plezierig om naar te kijken, en als je dan ook nog een volledig overzicht geeft in slow motion van de koi die de revue van vandaag zijn gepasseerd, dan kan je met voldoening naar huis rijden. (is "gepasseerd" nu met "t"of "d" of "dt", ik weet het niet meer...)

Of ik vandaag iets verkocht heb, is me nog niet duidelijk, maar er staan 3 koi op de wip om verkocht te worden....ik ben benieuwd...

Meer afbeeldingen

De laatste zomerstoot: afbeelding 1
De laatste zomerstoot: afbeelding 2
De laatste zomerstoot: afbeelding 3
De laatste zomerstoot: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240