Integratie trommelfilter

Integratie trommelfilter

Welke trommelfilter je ook gebruikt, blijkbaar hebben ze een positief effect, en is het bijna niet meer weg te denken uit de huidige vijverbouw.

Een paar dagen geleden kreeg ik een update van Jelle, die zijn systeem volledig aangepast had, en vertelde me het volgende:

Zelf heb ik ook sinds het voorjaar een combi / trommelfilter van AEM draaien dat is dus een trommelfilter icm, een trickle en bewegend bed met 300 liter Kaldness. Bij mij staan de trommel en het combifilter afzonderlijk van elkaar opgesteld.

Dit heeft als voordeel dat je niet gebonden bent aan vaste maten. Deze opstelling paste precies in mijn filterruimte. Maar dit is de allerbeste investering die ik tot nog toe op koi gebied heb gedaan. Echt werkelijk super, nagenoeg geen werk met betrekking tot reiniging, het water verversen gaat automatisch, ik hoef alleen te controleren of alles naar behoren werkt.

De vissen zwemmen erbij als nooit te voren en heb geen plekjes meer gezien op de vissen. Ook de waterwaarden zijn subliem. Na de installatie van deze filterlijn zag ik direct de vissen elke dag vooruit gaan en het zijn nu allemaal plaatjes in de vijver. Ze zwemmen zeer relaxed, zijn de hele dag actief en gaan niet meer liggen en je ziet dat de vissen echt happy zijn.

Wel belangrijk is het dat er genoeg flow gegenereerd kan worden. Dit heb ik opgelost door 2 extra retour leidingen van 110 te maken, ook een extra 110 drain naast de bestaande 2 bodemdrains voor de toevoer heb ik aangelegd. Daardoor kan ik nu met 3 x 110 de trommel in en 2 x 110 retour vanuit het BWB.

De bestaande 2 retouren van 75 mm. gebruik ik puur alleen voor wat extra stroming in de vijver te creëren. Doordat ik Blue-Eco pompen gebruik kan ik mijn flow nu sturen van 0 tot ongeveer maximaal 45 kuub op een vijver van 33 kuub.

De zeef aan de linkerkant is van de skimmerlijn waarvan ik de retour apart over de plantenvijver heb draaien. Dit zodat de skimmer uitgezet kan worden via een timer tijdens het voeren.

De vijver van Jelle is ondertussen 638 keer bekeken, en dat is niet niks. Wie het nog niet gezien heeft, kan altijd nog eens kijken.

Binnenkort heeft Jelle me een update beloofd van zijn koi, en daar ben ik ontzettend benieuwd naar, want er zitten enkele bijzondere kerels tussen. Vooral de mannelijke showa die meegedaan had in Japan op de koishow, en de enorm grote sanke van Taniguchi, het monster schijnt nu al tegen de 80 cm te gaan, en die is ocharme nog maar 3 jaar. Ik ben benieuwd.

Meer afbeeldingen

Integratie trommelfilter: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240