Een vijver in de maak

Een vijver in de maak

Er zijn nog mensen die zelf hun vijver maken, zoals je kan zien op de foto.

Deze foto is al van enkele weken geleden, en als het goed is, zal deze nu ongeveer klaar moeten zijn. Ik ben echter benieuwd wat het gaat worden, maar vooral welke koi erin gaan rondzwemmen. Met voer van Nedkoi moeten dit toch allemaal mega jumbo's zijn, of niet ?

Mike van Nedkoi of Probites is de persoon in kwestie, en zoals je kan zien is hij niet bang van wat vuil werk. of is hij even beneden in de vijver gaan staan om de grote jan uit te hangen, en vlug een foto te maken, dat kan natuurlijk ook. Ondertussen is hij verhuisd naar Flevoland als ik me niet vergis, regio Emmeloord.

Ik weet niet of mijn aardrijkskunde nog zo goed is, maar ik veronderstel dat dit dicht in de buurt van Urk is. Ik heb hier toch verschillende klanten wonen, dus de afstand hoeft geen probleem te zijn. Mooie streek, want ik ben er al verschillende malen gaan fietsen.

Mike....

Ik voer de laatste tijd een race tegen de klok om de nieuwe vijver af te bouwen. Het is een mega grote klus en kan maar af en toe op wat hulp rekenen. Dus het meeste doe ik en mijn vrouw, naast al het reguliere werk met de zaak. Dat is momenteel de belangrijkste reden dat ik niet meer langsgekomen ben.

Ik moet de vijver afhebben voor het te koud wordt. Mijn vissen zitten nu in een noodvijver van slechts 70 cm diep en die koelt heel snel af. Ze moeten dus voor het slechte weer komt, in de nieuwe vijver. Ik hoop ook dat je hier begrip voor hebt.

Ik schat dat ik nog 2 tot 3 weken nodig zal hebben om de vissen over te kunnen zetten in de nieuwe vijver. Wellicht wat eerder. Afwerking komt dan later wel. De vijver wordt zo’n 53 kuub exclusief het plantenfilter.

Niet volgende week, maar de week daarop zal ik in staat zijn om de Summer Sinking te gaan maken. Je hebt volgens mij nog 1 doos in back order staan. Ik verwacht dat ik tegen die tijd eindelijk de rust en tijd heb om naar Arendonk te komen en zal dat dan ook zeker doen.

Blijkbaar komen er nogal wat mensen morgen, en de vooruitzichten van het weer zijn goed. Ik heb tussendoor nog een filmpje gemaakt van de koi die in de aanbieding staan morgen, en zeg nu zelf, dat is een mooi gezicht nietwaar.

Wie nog twijfelt moet zich morgen toch maar komen overtuigen, en gebruik maken van de mogelijkheid van de gespreide betaling. Om het bowlen zogoed mogelijk te laten verlopen, zal ik beneden mijn originele Japanse bowl van 1 meter beneden klaarzetten, en de desbetreffende koi daarin laten zwemmen. Ik heb alle koi die aangeboden worden ook nog eens naar voor gehaald onder koiaanbod door ze een paar sterretjes te geven. De prijzen staan erbij vermeld.

Wel wil ik vragen om uit respect van de koi zo weinig mogelijk te bowlen. De originele certificaten met informatie zal opgehangen worden, zodat je alle informatie bij de hand hebt. Ik heb totaal geen idee of er iemand komt op de aanbieding, maar ik hoop dat ik morgen 3 stuks kan aan de man brengen. Het zijn stuk voor stuk bijzonder goede koi.

Ik ben er morgen, wie nog ???

Meer afbeeldingen

Een vijver in de maak: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240