Een stukje uit het verleden

Een stukje uit het verleden

Nostalgie noemt men dit dan. De eerste stappen naar het verkopen van koi werd al in 2006 gedaan.

Toen nog op amateuristische wijze, want je moet toch verkennen wat de markt bied. Ik was toen al redelijk onderlegt met internet, en vond het een uniek medium om bekendheid te krijgen buiten je regio of verder dan je neus lang.

In die tijd kreeg ik het bezoek van mensen uit de regio Zwolle, waar ik een bepaalde relatie mee opbouwde. Ze kwamen regelmatig op bezoek, en het was altijd een plezierig onderonsje als ze nog eens naar koi kwamen zien.

Tot op de dag van heden is er nog contact met bepaalde mensen uit "die kliek" zoals ik het noem, want het is een hechte groep. Het doet me dan ook plezier om nog informatie te krijgen uit die hoek.

Dit filmpje is van Gerrit, en hier zwemmen nog enkele koi van mij. Ik kan me helaas niet meer herinneren precies welke, maar ik meen nog de showa te herkennen van Takigawa die rond 60 seconden opduikt.

Zou het deze showa kunnen geweest zijn ofwel deze showa ik weet het niet meer juist.

Ik dacht ook nog een kohaku van Matsu te hebben verkocht, maar indien dat zo is, dan herken ik deze niet meer. Het lijkt me een redelijk grote vijver met redelijk veel koi, en een glazen raam is altijd plezierig om te zien.

Er zijn indertijd redelijk veel en goede koi naar die regio gegaan. Koi met herinneringen, denk maar aan de Tancho Sofia, die ik de naam van mijn 2de kleinkind had gegeven en die bijzonder goed ontwikkelde, zwartneusje van Momotaro, de sandan kohaku van Momotaro, en nog vele andere koi.

Ik was toendertijd bijna de enige die reeds intensief contact had met Momotaro en ook de meeste Momotaro koi importeerde. Er is ondertussen veel gebeurd en veel veranderd, maar mijn contacten met Momotaro zijn gebleven.

Het blijven mooie herinneringen, en het is plezierig om af en toe nog eens wat nieuws uit die hoek te ontvangen. Dus heel erg bedankt Gerrit...

Meer afbeeldingen

Een stukje uit het verleden: afbeelding 1
Een stukje uit het verleden: afbeelding 2
Een stukje uit het verleden: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240