Te Koop: Een Clarity Skimmer CL-10

Te Koop: Een Clarity Skimmer CL-10

Wie eventueel interesse heeft om een Clarity Skimmer aan te schaffen kan contact opnemen.

Een aantal jaren geleden heb ik een groot aantal Clarity systemen aangekocht en op de markt gebracht. Deze waren vrij prijzig, en de interesse doofde lichtjes. De werking werd echter blijvend geapprecieeerd.

Een klant vroeg me echter om een zo goed als nieuwe Clarity skimmer aan te bieden aan mensen die er interesse in hadden. Je ziet enkele foto's van de aangeboden Clarity en je ziet dat deze zo goed als nieuw is.

De nieuwprijs voor dit soort skimmer is 1495 euro.

Hij wordt je aangeboden voor 595 euro.

Wie interesse heeft kan met mij contact opnemen, en ik zal je in contact brengen met de eigenaar. Deze meld er wel bij dat hij niet te bereiken is via mail van 18 tot en met 25 oktober.

HIeronder nog wat info over deze skimmer uit een vroeger nieuwsitem:

Om te weten of een proteïne skimmer oftewel een eiwitafschuimer een welkome aanvulling is op de filtertechnologie van uw vijver, is het goed na te gaan wat het fenomeen afschuimen inhoudt en wat het nu precies doet met uw water. Werkt het principe wel voldoende in zoet water en zo ja, welke stoffen haalt de afschuimer uit uw vijverwater?

Wat houdt het in?

Tussen een luchtbel en water bestaat een bepaalde oppervlaktespanning.Sommige organische stoffen, die we vaak niet eens kunnen zien, maar die wel degelijk in ons vijverwater voorkomen, worden als het ware als een magneet door de oppervlaktespanning naar de luchtbel toegetrokken. Ze kleven zich vervolgens aan die luchtbel vast. Dat alles gebeurt op moleculaire basis.

Wanneer we nu maar grote volumes lucht met vijverwater mixen en dat liefst op een zo wild mogelijke manier, klonteren die luchtbellen samen en wordt er schuim gecreëerd. We zien schuimvorming heel goed aan de voet van een waterval.

Dat schuim bevat een substantiële hoeveelheid organisch materiaal. Het ziet er dan ook gewoonlijk wat gelig en besmeurd uit. Absoluut niet het lekkere witte schuim van een vers getapt pilsje, eerder viezige plakkaten zoals we ze wel eens op het strand aantreffen bij een flinke westenwind.

Wanneer we dat schuim verwijderen, exporteren we gelijktijdig het organische vuil. De consequentie is dan, dat we ons vijverwater ontdoen van dat materiaal en ons water dus zuiverder wordt. En bijgevolg ontlasten we onze filter.

De Clarity

De Clarity is het meest toonaangevend en gepatenteerd ontwerp op het gebied van afschuimers. Deze eiwitafschuimer is van Noorse makelij, is gebouwd van hetzelfde materiaal als de welbekende Lego-steentjes (dus haast onverwoestbaar) en heeft sinds een aantal jaren wereldwijd een geweldige naam en faam opgebouwd. Er zijn verschillende formaten op de markt.

De Clarity is uitvoerig en herhaald getest op een serie van vijvers. De resultaten logen er niet om. Er werd een dramatische terugloop van het nitraatgehalte geconstateerd - en dat binnen een tijdsbestek van 30 dagen - dat vervolgens leidde tot een zichtbare verbetering van de waterkwaliteit en opmerkelijk florerende koi.

Meer afbeeldingen

Te Koop: Een Clarity Skimmer CL-10: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240