Binnenkomst Koi Februari

Binnenkomst Koi Februari

Vanavond was het zo ver er kwam weer een nieuwe lichting koi binnen. Matsue, Sakai, Danichi, Momotaro en Narita. Het was niet van de poes. Meerder azukari koi kwamen binnen en waaronder enkele 80 plussers. We waren om 18.45 uur afgereisd naar Schiphol. De mensen daar hadden alles goed voor bereid.

andre de grootDe koi waren gekeurd maar de documenten waren nog niet binnen. Raar maar waar, we hadden geluk en mochten vast starten met laden.  Ze waren goed gezind en dat was fijn, we hadden alle koi geladen en daar waren ook de documenten waardoor we geen tijd verloren en op naar Ameide.

De storm Louise daar hadden we wel last van met 40 dozen in de bus en gemiddeld 50 kg per doos hadden we de gehele snelweg wel nodig om de bus recht te houden. Al met al zijn we goed aangekomen.

Het uitpakken kon beginnen en omdat er ook behoorlijk veel verkochte koi tussen zaten nam het toch weer behoorlijk veel tijd in beslag. Ik wil van deze koi toch een eerste indruk vast leggen zodat de gewaardeerde klanten hun koi kunnen zien.

Als eerste kwamen de veiling koi van Momotaro aan de beurt, een 5-tal sanke. Deze koi waren netjes per twee verpakt en het was weer genieten om ze te zien. Kwalitatieve goede koi die niet van de poes zijn. 

Daarna was Narita aan de beurt deze 2 koi waren voor een klant en mijn favoriet is de showa. Deze komt uit de stal van ueno en zat in de R-collectie. Een heerlijke showa om te zien. Nadat we de showa in de vijver hadden geplaatst was het de beurt aan een kohaku, ook uit de R-collectie. Deze is van Isa en heeft een heerlijke bouw. Ik weet zeker dat de eigenaar tevreden zal zijn.

Nu is Tamaura aan de beurt. Daar hadden we ook een 3-tal koi aangekocht, namelijk een bekko, showa en kohaku.  Genieten zeg ik dan maar. De kohaku heeft een nieuwe eigenaar, de bekko en showa zijn nog beschikbaar. Beide goede koi voor de toekomst en waar ik veel van verwacht.

De huid kwaliteit van de showa is van sublieme kwaliteit, echter deze koi zal niet snel de 80 cm passeren en in mijn optiek ook niet nodig gezien de huidkwaliteit die er op zit. In de toekomst met een lengte van 75 cm zou ik al dik tevreden zijn. Zeker een aanrader.

Matsue is onze volgende halte. Daar kwamen een aantal reuzen van binnen. Ze waren goed overgekomen en met grote koi is dit altijd weer spannend moment. helaas had de shiro utsuri een klein breukje in de rugvin maar dit gaan we repareren en zal deze koi klaarstomen voor de shows die komen gaan. Rob Heymans zal dit snel komen fixen, ondertussen is het genieten van deze jumbo.

De 2 kohaku zijn ware kanonnen die we in de toekomst zeker terug gaan zien op de shows. Leg je handdoek al maar op het toetsenbord voor dit monster van Matsue. Daarnaast hadden we bij Matsue ook nog 3- eenkleurige exemplaten aangekocht. Mooie koi met certificaat, allen female die niet zullen misstaan in de vijver.

Bij Matsue had ik ook vorig jaar 2-tal tosai gekocht die op de Hiroshima koi show hebben meegedaan Beide zijn 2dee geworden en ik had ze nog niet live in de bowl gezien. De sanke van 31 cm naar 52 cm en de kohaku van 11cm naar 25 cm gegroeid. Het is niet altijd goud wat er blinkt en dit was wat teleurstellend. Nu ben ik nuchter en weet dat dit mogelijk is en ja doordat ik al enkele jaren bij Matsue kom weet ik ook dat sommige koi niet in de beste faciliteiten worden geplaatst.

Het enige voordeel is dat deze koi ondank zijn lengte, "en ik durf te zeggen dat het een vrouwtje is", een goede koi voor eender welke show is, dus we gaan haar zeker meenemen dit jaar. Heb je interesse is om ook eens een show mee te doen, vraag naar de mogelijkheden. Wij zullen hier in de toekomst zeker verder op inspelen.

Ik had ook nog een 80 plus kohaku van Sakai fish farm die ik per se in deze peridode binnen wilde laten komen, dit omdat de tempraturen nu gunstig zijn om grote koi te transporteren. Ik had diverse gegadigde voor deze kohaku. De eerste gegadigde had ik verwittigd en stond te wachten. De kohaku in de bowl en binnen 1 minuut was de deal beklonken. Wie eerst komt eerst maalt

Last but on least de tosai van de Danichi veiling.  Heerlijke showa met diverse patronen. De een al ver gefinisht de ander nog meer in ontwikkeling ondanks de kleine lengte van de showa zie ik de kwaliteit in de koi. Ze zijn nog erg klein en het is nog gissen maar ik durf te zeggen dat er vrouwelijke koi tussen zitten.

Nu is de vraag hoe kan je dit zeggen ? Ik heb al diverse koi van deze lengte gekocht om te leren en heb de kenmerken van het geslacht wel in de smiezen. 100% garantie kunnen we over 2,5 maand geven als de koi 30-35 cm zijn. Op zoek naar mooie showa met wat spanning zou ik zeggen "sla je slag."  Als de ontwikkeling goed is en ook nog 100% vrouw zal ik de prijzen aanpassen naar de reële waarde.

Ik ben weer dik tevreden en kijk alweer uit naar het volgende shipment. De verwachting is dat eind april de laatste azukari koi overkomen en zo ook de koi die aangekocht zullen worden in de april. Onze trip is gepland van 3 tot 11 april. We zullen dan weer in Japan zijn om de zuidelijke en noordelijke kwekers te bezoeken. Dus dit keer is NIigata en het Zuiden aan de beurt.

Je droom koi niet kunnen vinden ? Bij Interkoi is er een mogelijkheid om een opdracht mee te geven. Indien gewenst neem contact op voor de voorwaarden en uw wensen. Inmiddels is het weer 2 uur en tijd voor een korte nacht rust.

*********************************************************

bompa borgmansTer info: vergeet de prachtaanbieding van Interkoi Ameide niet deze avond en morgen, ik weet wat het is, en het is een topaanbieding die je zelden zult zien. Bovendien kan iedere bezoeker gratis een boek van Rini Groothuis, Nishikgoi Symfonie aanvragen. Zeker niet missen en je als tomaatje een top aantal nieuwe koi bekijken.

*********************************************************

Ah ja, ik ben natuurlijk ook nog aan de beurt. Ik zal het niet te uitgebreid maken, want het was inderdaad weer op een onmenselijk uur dat de koi binnenkwamen, en bovendien was het kutweer wat de taak echt niet opvrolijkt.

Johnny had het transport voor zijn rekening genomen en ik ben daar bijzonder dankbaar voor. Het is natuurlijk altijd vervelend afwachten totdat het verlossende woord er is dat ze onderweg zijn. Het is en blijft een stressende bedoening zelfs na 20 jaar. Het is gewoon een vervelend tijdstip.

Ik ga de koi op een rijtje zetten en ik begin met de yamabuki van Johan. Neen, Johan is niet de kweker maar de aankoper van deze Izumya yamabuki via de Ogata veiling; Ik heb de veiling lichtjes gevolgd en ik kan met zekerheid zeggen dat dit de beste yamabuki was op de veiling zonder twijfel. Alles zag er perfect uit.

Toen ik de kohaku van Sakai FF uit de zak in de bowl zette moest ik toch even met mijn ogen knipperen. Wat was me dat voor een  kanon. Aangekocht als tosai en nu op de gezegende leeftijd van sansai maar liefst 73 cm als het ondertussen nog niet groter is. Een bonk spieren met een huidje om top tegen te zeggen. Janny en Leon zullen tevreden zijn.

En dan is het de beurt aan Interkoi Germany die zich heeft laten inspireren door tosai. Maar liefst 83 in totaal. Je moet me verontschuldigen voor de wat donkere filmpjes, maar het was nu éénmaal pikdonker, en de poort openlaten was geen meerwaarde. Ik zet de 4 boxen hier op een rijtje. Michael zal ondertussen al bijna op weg zijn naar Arendonk, want hij komt de koi straks al ophalen.

Tosai van Interkoi Germany-01
Tosai van Interkoi Germany-02
Tosai van Interkoi Germany-03
Tosai van Interkoi Germany-04

Er zit meer dan voldoende interessant materiaal tussen. Geniet er dus maar even van, want straks zijn ze weg. Natuurlijk kan je altijd met Michael contact opnemen als je iets naar je zin ziet verschijnen, want hij zal dan de koi in april meebrengen naar Arendonk.

Ik ga hier mijn verhaal eindigen. Stof genoeg om te lezen ! Maar één ding is zeker:  INTERKOI LEEFT

 

Meer afbeeldingen

Binnenkomst Koi Februari: afbeelding 1
Binnenkomst Koi Februari: afbeelding 2
Binnenkomst Koi Februari: afbeelding 3
Binnenkomst Koi Februari: afbeelding 4
Binnenkomst Koi Februari: afbeelding 5
Binnenkomst Koi Februari: afbeelding 6
Binnenkomst Koi Februari: afbeelding 7
Binnenkomst Koi Februari: afbeelding 8
Binnenkomst Koi Februari: afbeelding 9
Binnenkomst Koi Februari: afbeelding 10
Binnenkomst Koi Februari: afbeelding 11
Binnenkomst Koi Februari: afbeelding 12
Binnenkomst Koi Februari: afbeelding 13
Binnenkomst Koi Februari: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Jack

Mooie kwaliteit allemaal. De Narita R collectie ,heel fraaie Showa en Kohaku !
De bowl met Dainichi tosai , daar zitten pareltjes tussen. Ga  de site maar weer een tijdje negeren denk........😉


Eric

Allemaal prachtige aankopen mogen jullie trots op zijn 💪👍


JanVC

Omg, de Sakai kohaku uit Ameide, deze scoort op absoluut alle punten heel hoog… wat een vis


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml