Het zijn vermoeiende dagen

Het zijn vermoeiende dagen

Het wordt onderschat hoe zwaar de dagen tegenwoordig zijn. De aankomst van de koi sinds de oorlog in Oekraine is begonnen en de problemen met de vluchten over Rusland, zijn niet alleen de prijzen voor het transport naar boven gegaan, maar zijn de aankomsttijden ook nadelig geworden, zodat we van de normale aankomst tussen 19.00 en 20.00 uur tegenwoordig moeten rekening houden met de aankomst tussen 11.00 en 11.30 uur en dan moet het werk nog beginnen.

Normaal moest de laatste levering een zwaar transport worden, maar ik had dit keer een meevaller doordat 11 jumbo koi door de klant zelf opgehaald werden, waardoor  het zware verwachtte werk wat verlicht werd.

Het nadeel is natuurlijk dat ik geen filmpjes kon maken. Ik kreeg enkel wat nietszeggende foto's aan, dus ik kan er ook geen info over geven. Ik zet de foto's even hier onderaan, maar wat ik wel kan, en dat vind ik toch belangrijk, is om de laatste filmpjes die ik heb, even hieronder onder elkaar te zetten. Dit verdienen deze koi:

Kohaku KO-V22-10377

Sanke SA-V22-02210

Tancho showa TA-V22-10149

Kohaku KO-V21-528

Kohaku KO-V22-02192

Kohaku KO-V22-10340

Karashigoi KA-CH22-1178

Kohaku KO-V22-0478

Kohaku KO-CH22-11100

Kohaku KO-V21-4345

Sanke SA-V21-4367

Ik kreeg ook geen feedback over deze koi, maar veronderstel dat alles in orde is. Oorspronkelijk zouden er 13 moeten overkomen, maar 2 van de 13 bleven in Japan, deze hadden problemen waardoor hun transport niet kon plaatsvinden. De koi zijn van de kwekers Momotaro, Sakai FF en Sakai Co.

De meesten zij om en bij de 80 cm, sommigen een eind erover. De meesten verbleven minstens 2 jaar azukari. Ik kan ze me uiteraard nog herinneren van vroegere bezoeken aan Japan, en ik weet dat er hoogwaardige exemplaren tussen zitten. Laten we waardig afscheid nemen van deze koi en hopen dat ze een gezonde toekomst tegemoet gaan. 

Dan wil ik je even melden dat er een groot aantal koi uiteraard naar Ameide zijn gegaan, en de 83 tosai van Michael Grendel zijn gisteren ook vertrokken. Ik wil de koi die hier gebleven zijn nog even op een rijtje zetten, misschien interessant om aan bepaalde klanten te tonen die interesse hebben in 1 van deze koi. Vooral de 2 showa van Dainichi zijn bijzonder interessant om te bekijken en dit kan nu nog eventjes in Arendonk

Showa SH-V24-0102 van Momotaro. 
Ik heb een persoonlijk zwak voor deze showa. Het is vooral de persoonlijke uitstraling, het kage sumi gedeelte, maar vooral de bouw die me een positieve indruk geven. Vermits de koi nog niet gesext is, geef ik deze toch 90% kans vrouwelijk te zijn, alhoewel dat tegenwoordig minder en minder belangrijk wordt. Zelf zou ik er een prijskaartje ophangen van 1750 euro, maar het is een koi van Interkoi Ameide, dus de prijs moet je even aan hem vragen.

Showa SH-V24-0101 van Momotaro. Deze werd door Jack toch op een vergelijkbaar voetstuk geplaatst, zo niet beter dan voorgaande, maar dan misschien meer voor de toekomst. Wie zal het zeggen ? De verkoopprijs zou ik hier inschattenn tussen de 1500 en 1750 euro, maar nogmaals dit is door André te beslissen. Eén ding kan je echter wel voor waarheid aannemen, het zijn niet de goedkope tosai die kunnen aangekocht worden, hier moet je voor vechten om ze te pakken te krijgen.

Yamabuki 2312174 van Izumya. Deze is van Interkoi Nederland en is ondertussen verkocht aan Sven, een Belgische klant van Interkoi. Dit filmpie is van bij aankomst, en ik kan je verzekeren Sven dat het een bijzonder goede yamabuki is. Je zult er blij mee zijn. Of ze hierblijft totdat je ze komt halen of dat ze nog tijdelijk naar Johan gaat is nog niet beslist.

Kohaku KO-V22-0491 van Sakai FF. Zoals gisteren reeds gezegd moest ik bij het zien even in mijn ogen wrijven, want deze kohaku kwam gigantisch over. Slechts sansai en 73 cm met een opvallende zware body, dat kom je niet dikwijls tegen. Bovendien een bijzonder sterk beni,  ik hoop dat wij dat erop kunnen blijven houden. 

Zo dat was het een beetje voor vandaag. Vergeet niet de speciale aanbiedingen bij Interkoi Ameide. Deze avond loopt ook de veiling af, beginnende rond 18.00 uur, dus wees er bij als je koi wil aankopen die onder de waarde geprijsd zijn momenteel, een volgende kans krijg je niet:

https://auction.interkoi.eu/

 

Meer afbeeldingen

Het zijn vermoeiende dagen: afbeelding 1
Het zijn vermoeiende dagen: afbeelding 2
Het zijn vermoeiende dagen: afbeelding 3
Het zijn vermoeiende dagen: afbeelding 4
Het zijn vermoeiende dagen: afbeelding 5
Het zijn vermoeiende dagen: afbeelding 6
Het zijn vermoeiende dagen: afbeelding 7
Het zijn vermoeiende dagen: afbeelding 8
Het zijn vermoeiende dagen: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Sven

Yamabuki ziet er idd prima uit. Kan niet wachten om ze in levende lijve te zien 😊


Eric

Weer prachtige filmpjes veel dank 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml