Het weekend van voorbeeldige sanke

Het weekend van voorbeeldige sanke

Met deze actie probeerden we de koiwereld uit een diepe winterslaap te halen en verder te gaan naar het voorjaar. Helaas is het niet gelukt om de nieuwsgierigheid te ontlokken van de Interkoi community en de rest van de Benelux. Maar we houden de ketel warm, want stilstaan is doodgaan.

andré de grootVind ik dit erg ? Ja en neen, maar wil ik jullie toch zeker kennis laten maken met dat wat wij te bieden hebben en dat is niet weinig hoor; Ik zal je nog maar eens een kleine indruk geven van onze infrastructuur. Ik heb de filmpjes aan elkaar gekoppeld tot één totaalfilmpje, zodat je ook een overzicht krijgt van de net binnengekomen koi.

Het is niet in detail, want we laten de koi nu natuurlijk gerust. Het is wel een bont spectakel van groot en klein, maar vooral met een groot aantal aantrekkelijke koi die ons de volgende maanden moeten vertegenwoordigen. Het is een lust om naar te kijken, dus waar wacht je  nog op.

De opkomst dit weekend was helaas matig, maar desondanks heb ik toch genoten van dit weekend. Ik had om 10.15 uur nog een fotomoment bij onze plaatselijke voetbalvereniging waardoor mijn vrouw even de honneurs waar moest nemen.

Rond de klok van 11.00 uur komen gewoonlijk de eerste bezoekers dus ik dacht dat ik het wel zou redden.. Ik werd echter wat opgehouden omdat ik ook in diverse commissies zit bij onze plaatselijk voetbalvereniging en het nam iets meer tijd in beslag.  Ik moest me haasten om net voor 11.00 uur weer thuis te zijn. Tja, ik heb soms een druk sociaal leven ! 

Peter en Raf waren rond de klok van 10.30 uur al gearriveerd en mijn vrouw had ze ondertussen verrzorgd met een bakje koffie en een gezellig praatje. Er is ook voldoende te bekijken, dus even wachten kon geen kwaad veronderstel ik.

Na een kleine introductie van Interkoi Ameide en gezellig over de koi te hebben gepraat,  heb ik een bowl met koi laten zien. Ze waren zeker onder de indruk van wat er allemaal rond zwemt bij Interkoi en ik hoop dat ze dat ook even willen omschrijven in de reacties. Dat gebeurd wat te weinig tegenwoordig.

Peter heeft een voorliefde voor showa en vertelde dat zijn vijver merendeel bezet is door showa. Ik vond dit leuk om te horen want dit hoor je niet veel en ook dat zijn vijver vol zit met Interkoi koi.

Raf is zich aan het oriënteren en is geen onbekende voor onze liefde voor koi, maar gaat nu zijn eerste vijver bouwen, ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Stuur ons de foto's van de bouw en evolutie van de vijver Raf. Wij volgen het graag op, en alle koiliefhebbers vinden dit leuk !

In de middag kwam Floor van Dommelen langs van Floors koi shop. Wij kennen elkaar al enige jaren en hebben een vriendschappelijke band op gebouwd op koishows waar we elkaar tegen komen. De laatste jaren trekken we samen met nog een aantal mensen op om de koishows te bezoeken en te spelen. Het zijn geanimeerde tijden.

Naast onze deelname aan de Belgische koishow zullen we natuurlijk ook aanwezig zijn op de Euregio koishow in Oldenzaal en de Holland Koi Show, ditmaal en voor de eerste maal na bijna 30 jaar in Appeltern. We zullen niet alleen MET elkaar wedstrijdje spelen, maar ook TEGEN elkaar natuurlijk !

Ondanks het feit dat we concurrenten zijn op de shows is de vriendschappelijkheid voor ons het belangrijkste en uiteraard kunnen we samen genieten van een gezellig weekend in het teken van koi.

Na de koffie zijn we de koi gaan bekijken en de woorden waren van floor waren lovend: "wat een prachtige koi." (.....dank je wel Floor !) Dan was het natuurlijk belangrijk  om enkele koi even te netten en boven te halen.

De commentaar was positief met een normale wisselende voorkeur natuurlijk, want voor de ene koi heb je altijd meer voorliefde dan voor de andere. Maar dat maakt het juist zo plezierig in onze hobby. Zoals gezegd was Floor onder de indruk van de kwaliteit en dat is altijd leuk is om te horen.

Het was gezellig en was weer een leuk weekend.

----------------------------------------------------------------------

bompa borgmansIn Arendonk was het zowat dezelde sfeer. Het blijft moeilijk deze tijden om mensen te motiveren om naar de koi te komen kijken, laat staan aan te kopen; De tijden zijn veranderd, en wij zullen ons moeten aanpassen.

Daarom zijn we zeker verplicht om zoveel mogelijk, tot in den treure toe, de sociale media te bespelen om toch mensen te bereiken, te informeren en hun interesse op te wekken. John kwam nog even kijken om te genieten van zijn prachtige sandan kohaku van Momotaro, en heeft al een tijdje zijn zinnen gezet op een tancho showa.

Wie niet ! Iedereen wil een tancho showa, maar het moet niet alleen een tancho showa zijn, het moet dan ook nog eens een goede tancho showa zijn. Ik heb even in de zoekfunctie van mijn koi overzicht het woord tancho showa ingegeven om na te kijken hoeveel tancho showa ik ooit aangekocht had in mijn koileven.

Ik kwam toch tot 41 stuks, waarvan een paar hele goede, en natuurlijk ook wat mindere goden. Ik weet wel dat ik zelf altijd een voorkeur heb gehad voor een machtige tancho showa van Momotaro. Een body om van te snoepen, met een uitzonderlijk hoge huidkwaliteit. Laat het patroon niet perfect zijn, maar wat kan me dat deren. Deze is naar Zweden vertrokken vorig jaar, dus ik ben eigenlijk benieuwd hoe deze geëvolueerd is.

Mijn vriend Jan kwam natuurlijk ook even op bezoek. Hij komt nu éénmaal graag en ik mis hem zelfs als hij niet komt. Hij heeft een zwak voor kleine koi, maar die heb ik eigenlijk niet zoveel. Ik had nog 1 kleintje binnen rondzwemmen, en die moest ik natuurlijk even bowlen.

Hij of zij, wie zal het zeggen, zwom nog bij de Sekiguchi familie en was 22 cm. Ik had al enkele koi in mijn Tamasaba aquarium gezet, en onlangs waren er nog een groot aantal tamasaba verkocht, dus ik dacht, waarom zet ik deze ook niet bij in het aquarium, plaats genoeg nu.

Het ding zwemt nu lekker op 18° tussen de dikzakjes. Leuk om te zien....ik zou misschien toch moeten verder gaan met dit kleine spul. Ik moet wel bezig blijven op mijn leeftijd. 

----------------------------------------------------------------------

maruten kohaku van momotaroDe veiling is ondertussen afgelopen. Er werd dit keer iets meer geboden dan normaal. Niet dat we er gelukkig mee zijn, want de koi gaan bijna nog altijd onder de waarde van de hand, maar de aanhouder wint. We moeten onze koiliefhebbers opvoeden en leren hoe een koiveiling werkt analoog aan de Japanse veilingen. 

Wel was er ditmaal een harde strijd voor een mooie maruten kohaku van Momotaro. De strijd werd gevoerd door Mopsie en Sven. Toch leuk die nicknames i De strijd was bikkelhard en de kohaku die als startprijs vertrok van 300 euro eindigde tenslotte voor 875 euro.

Wie was de winnaar ? ik weet het en jullie niet; Je moest de veiling maar volgen dan zou jij het ook weten. Of de winnaar moet zich maar melden via de reacties, maar dat is zijn of haar keuze.  Zelfs koikichi uit het Zuiden van Duitsland tegen de Oostenrijkse grens deden mee en wonnen de mooie kujaku voor een dankbare prijs.

Ik ga toch nog eens iets proberen volgende week. Ik ga een veiling maken van bijzonder goede koi. Ik weet dat het bijzonder gevaarlijk is, maar wie niet waagt niet wint. Ik ga het "De veiling der giganten" noemen.

We gooien het over een andere boeg. Het risico is duidelijk aanwezig, het is mogelijk dat we een vergissing maken, maar als we het niet proberen, dan zullen we het nooit weten. We gaan 10 koi van zeer hoge kwaltiteit volgende week aanbieden in de veiling. Deze zullen te bekijken zijn van dinsdag 27 februari 5.00 uur tot zondag 3 maart 18.00 uur. Het bieden kan beginnen op donderdag vanaf 5.00 uur.

De prijs van de koi wordt verminderd  tot 70% van hun normale waarde.. Bieden kan met stappen van 100 euro per bod. Doe je een bod op een koi en krijg je geen weerwerk, dan doe je een gouden zaak en gaan wij de boot in. Wordt er geboden en de prijs gaat boven de normale waarde, dan beleven we de Japanse veilingsuccessen, en zullen wij tevreden zijn. Volg de veiing dus met argusogen. Er zullen 5 koi aangeboden worden van Interkoi Ameide, en 5 koi van Interkoi Arendonk.

Volg de veiling via deze link: https://auction.interkoi.eu/ en als je nog niet ingeschreven bent, doe het dan nu.

De aangeboden koi zijn stuk voor stuk bijzonder hoogwaardige koi, wees dus attent en laat je niet kisten in het bieden. Ik moet er ook bij vertellen dat ik dinsdag voor enkele dagen vakantie neem. Ik vertrek naar Malaga om te relaxen met de vrouw.

IK ZAL DUS VOLGEND WEEKEND NIET OPEN ZIJN;

----------------------------------------------------------------

heaterLaat ik dan nog even een dankwoordje uitbrengen van respect voor een webshop die me enorm geholpen hebben. Ik miste een onderdeel van een heater dat stuk gegaan was, toen ik deze per ongeluk stootte tegen een tafel.

Vloeken hielp niet, en een belangrijk stuk was kapot waardoor de heater niet meer brukbaar was. Ik ben op zoek gegaan naar de leverancier, maar die kon me niet verder helpen.

Dan maar geprobeerd bij andere webshops, maar ik kreeg telkens een negatief antwoord totdat ik een leuk antwoord kreeg van Toppy. 

Zij hadden navraag gedaan bij enkele van hun leveranciers en vonden een onderdeel en stuurden dit na aankomst bij hun onmiddellijk naar mij op.

Ik ben daar ontzettend blij mee want een heater zoals deze kost al gauw bijna 1000 euro.

Ik maak dus graag even publiciteit voor deze webshop die me niet alleen bijzonder goed hielp, maar bovendien nog eens bijzonder gebruiksvriendelijk is en vooral medelevend met zijn klanten.

Een dikke pluim dus voor toppy, jullie zijn voor mij een topper, en ik hoop dat ik mijn klanten motiveer om jullie te ondersteunen, jullie verdienen dit door jullie engagement.

toppy

Meer afbeeldingen

Het weekend van voorbeeldige sanke: afbeelding 1
Het weekend van voorbeeldige sanke: afbeelding 2
Het weekend van voorbeeldige sanke: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Sven

Flink nieuws item idd !
Geniet van je vakantie Luc; ben ik nu ook aan het doen 😊😎


Jack

Goede vakantie Luc !

Toppy nog nooit van gehoord , wel even snel gekeken natuurlijk. Mooi assortiment !


Peter VDB

Ik raad iedereen aan om een keer langs te gaan bij Interkoi. Altijd gezellig en top vissen te bekijken. Over de kwaliteit van de koi kan ik enkel zeggen...is top. Zeker een aanrader en de moeite om een keer langs te gaan. Enkel maar lof kan ik uitspreken over wat een kwaliteit er te zien is. Indien je vrij bent op 11 mei , zeker de moeite om tot in Ameide te rijden. Hartelijk ontvangst gekregen bij André . Dank u wel . Ook altijd een hartelijk ontvangst bij den Bompa (Luc). Luc geniet van uw vakantie.


Eric

Zeker jij en Andre hebben flink hun best gedaan waarvoor dikke pluim .
Heb ook een paar keer wat besteld bij Toppy en ook wel eens wat verkeerd gegaan maar altijd tot een oplossing kunnen komen 👍👍
Fijne zondag en alvast hele fijne vakantie voor jou en je vrouw en hopelijk mooi weer om lekker te relaxen . Zou ook leuk zijn als er eens wat meer reacties kwamen , van Peterken lees ik ook al heel lang niks !!!!


interkoi

Flink nieuwsitem nietwaar Eric ? 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml