De keuze was vlug gemaakt

De keuze was vlug gemaakt

Als men een koi in gedachten heeft waar je een zwak voor hebt, en je doet dan de moeite om nog even langs te komen dan is de keuze vlug gemaakt. Bovendien kan men genieten van de speciale  prijs die ik hanteer per koi omdat ik volop bezig ben mijn laatste  koi te verkopen. Nog 98 te gaan.

Jeroen liet er geen gras over groeien en als trouwe klant kon hij niet weerstaan aan mijn aanbod. Vorige week had ik nog aandacht besteed aan de sanke waar ik een goede toekomst bij voorspelde en blijkbaar hadden we dezelfde gedachte. Aangekocht als tosai vorig jaar op 14 cm, is deze ondertussen 58 cm.

Om te laten zien hoe mooi de kohaku zijn van Momotaro op dit moment heb ik er mijn favoriete meerstaps kohaku bijgezet. Het zou plezierig zijn om deze een dankbare vijver te gunnen die deze kohaku verder kan ontwikkelen, ik volg het nog graag.

Alhoewel ik op dit ogenblik zelf geen koi meer aankoop,wil dit niet zeggen dat ik me volledig terugtrek uit de koihobby. Uiteraard zal ik mijn klanten de volgende jaren nog begeleiden en ondersteunen, laat dit voor eens duidelijk zijn. 

****************************************************************

Ondertussen kreeg ik  ook een update van 2 koi die ik vorig jaar aankocht bij Nogami. Ze bleven niet lang bij mij, ze werden ook vrij snel verkocht. Het contact met Nogami is iets moeilijker, maar het is toch gelukt om een betere update te krijgen.

Er is geen informatie doorgegeven over de grootte, maar wat ik van het contact van vorig jaar weet is dat deze showa om en bij de 65 cm is. Ik denk wel dat er veel mensen blij zouden zijn als deze in hun vijver zwom.

De andere koi is een kohaku, maar heeft tijdens zijn verbljf een licht letsel opgelopen. Moeilijk in te schatten hoe erg het is op een filmpje, maar Nogami stelde voor om haar niet te transporteren, maar nog een jaar mudpond te geven. 

Deze kohaku is eigendom van Intakoi Fuit, en ik kan me voorstellen dat er wel interesse is om een kohaku zoals deze in hun bezit te krijgen. Ze heeft toch wel een bijzonder mooi en uitgebalanceerd stappenpatroon. Ik denk niet dat ze veel problemen zal hebben met de herstelling, zodat de groei ook niet zal belemmerd zijn, en dan mag je toch een kohaku verwachten van om en bij de 75 cm. Interesse ? Contacteer Wiechert. 

Ik ben zelf ooit wel eens bij Nogami geweest in een lang  verleden. Het was een bijzonder aardige man met goed vrezorgde koi, heel erg gerespecteerd in Japan, misschien iets minder bekend, maar alles zag er goed verzorgd uit. 

****************************************************************

Zo dadelijk ga ik achter het bureau zitten met mijn zoon om de website te veranderen. Niet dat de layout zal veranderen, want ik hou niet van websites die veranderen, ik ben nogal conservatief op dat vlak en als je iets gewoon bent is het leuk dat het zo blijft, maar ik wil een aantal functies veranderen zowel in het admin gedeelte als in  het voorfront. Je zult het wel zien wat er gebeurd.

Denk eraan: ik vertrek morgen voor enkele dagen op vakantie met mijn vrouw en kom zondagavond pas terug; Je zult me niet missen want ik zal proberen toch een nieuwsitem in elkaar te flansen en misschien kan ik André motiveren om ook een nieuwsitem te schrijven. Misschien kunnen onze andere compagnons ook wat moeite doen...

IK BEN DUS DIT WEEKEND NIET OPEN.

****************************************************************

Vergeet ook niet deel te nemen aan de veiling van deze week. "De veiling der giganten;" Ik hoop met deze veiling de koiliefhebbers te kunnen bekoren met 11 waardevolle koi. De verwachtingen liggen niet erg hoog, maar we zijn wel benieuwd of we de animo terug in het koigebeuren kunnen aanwakkeren. Ik ben wel bang dat er weer maar één bod op gedaan wordt, en dat dan de boel stilvalt.  We zullen zien.

Ik zal ook altjid de aandacht vestigen op de opendeur- en kennismakingsdag in Ameide op ZATERDAG 11 MEI; Het zou me plezier doen als er al wat inchrijvingen binnenkomen, zodat we al kunnen inschatten hoeveel volk er zal komen,.

Ik verwacht niet dat er zoals vroeger 100 tot 150 man aanwezig zal zijn, maar ik hoop toch dat we 50 man kunnen kunnen motiveren om te komen. Dat wat er te zien is, is de moeite geloof me. Stuur een maitje naar ameid@interkoi.eu om je deelneming te bevestigen.

opendeurdag

 

 

Meer afbeeldingen

De keuze was vlug gemaakt: afbeelding 1
De keuze was vlug gemaakt: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Matthijs

Fijne vakantie Luc en Raymonda!


Eric

Hup Luc koffers pakken en lekker genieten met vrouwke in Spanje .

interkoi

Neen, eerst nog wat werken.

Eric

@interkoi Oke veel plezier en leute !!!!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml