Verrassende ontwikkelingen

Verrassende ontwikkelingen

Dat verrassingen niet uit den boze zijn blijkt weer uit het feit dat ik van de week een update kreeg van Sakai FF rechtstreeks, iets wat bijna zelden of nooit gebeurd, want in tegenstelling tot Momotaro ben je bij Sakai FF meer een nummer dan een klant.

Misschien mag ik dat niet zeggen, maar het voelt niet anders. Ik kreeg in ieder geval een mail aan over de vervanging van een tosai van vorig jaar die aangekocht werd op de veiling in januari. Het was geen goedkope tosai en de verwachtingen waren hoog gespannen.

Daarna kreeg ik bericht dat de koi openstaande kieuwen had gekregen en dus niet in aanmerking kwam voor de verkoop, zodat deze dan ook geannuleerd werd. Daarna was  het muisstil tot op de dag van vandaag.

sanke van sakai FFZe hebben de sanke vervangen door dit exemplaar van 15 cm die nu ook azukari zal blijven. Ik weet dat 15 cm niet veel is, maar toch maak ik me sterk dat ze eind dit jaar 50+ zal zijn. Vorig jaar had ik een groot aantal van deze maat aangekocht en die waren ook zo gegroeid.

Het mooiste voorbeeld is deze sanke SA-V23-01210. Als je het certificaat bekijkt dan zul je zien dat ze slechts 14 cm was en nu uitgegroeid tot 58 cm na een jaar mudpond.Bovendien een bijzonder aantrekkelijke sanke, niet voor nu misschien, maar zeker voor de toekomst.

In ieder geval heb ik de sanke opnieuw geactiveerd en heb besloten om deze aan te bieden tegen de aankoopprijs van vorig exemplaar + 10%, maar zonder de transportkosten die  pas eind dit jaar moeten betaald worden. Wie interesse heeft mag zich melden, die krijgt het volledig overzicht van de aankoopprijs enzoverder. 

Het zal je ook opgevallen zijn dat er opnieuw koi zijn toegevoegd aan het koiaanbod. Ik ben van de week gestart met het fotograferen en filmen van koi, want ik moet er dringend werk van maken. Ze moeten dit jaar verkocht worden indien mogelijk.

Om het overzicht te bewaren heb ik enkel de kohaku geselecteerd, zodat ik geen vergissingen kan maken. Zo gauw ik tijd heb zal ik de sanke en de showa onderhanden nemen, zodat alle info weer uptodate is en zo het volledige bestand verder afwerken.

Normaal zou Polleke de foto's en de filmpjes maken, maar hij was niet ter beschikking wegens ziekte, maar ik moest eraan beginnen. De kwaltiteit van de foto's en de filmpjes is niet zo goed, maar je zult het er mee moeten doen. En komen kijken is nog altijd de beste remedie.

Alle info werd ook aangepast en zou moeten kloppen. En zeg nu zelf, een bowl kohaku is toch de moeite om te zien nietwaar ? Ik kan je wel verzekeren dat de tijd toch invloed heeft gehad op mijn kracht arsenaal. Ik zou er vroeger mee gelachen hebben, maar nu was mijn pijpje toch uit.

25 Keer op en neer de trappen, dan met een zwaar schepnet telkens een kohaku vangen, niet te vergeten dat de vijver 220 cm diep is, en dat is ploegen met een schepnet, want de koi zitten niet stil. Dan terug naar beneden om de kohaku in de bowl te zetten totdat ik ze allemaal heb gevangen.

Dan iedere keer een kohaku in een bowl gezet, 35-40 seconden gefilmd, dan overgezet in een andere bowl met lichte verdoving voor de foto, en tenslotte terug in de vijver gezet. Neem van mij aan dat het geen sinecure is en ik ben er ettelijke uren mee bezig geweest.

Gelukkig is het nu gedaan en alle info van de kohaku zou weer moeten kloppen. De meeste prijzen zijn ook aangepast. De meeste naar beneden, want het tijdstip nadert. Wel kan ik je verzekeren dat ze er allemaal, op eentje na bijzonder goed uitzagen. Slechts eentje had een probleem dat nog moet opgelost worden.

En dan denk je dat het werk gedaan is. Dus niet hoor. Dan moet ik alle foto's bekijken. Normaal maak ik 4 tot 5 foto's per koi, zoek er dan de beste foto uit, en moet hem dan juist bewerken om hem op een presentabele manier te tonen. Ik ben geen Domi Johan, en doe mijn best. Het enige wat ik kan zeggen is dat het wel natuurlijke foto's en filmpjes zijn, en dat vind ik het belangrijkste. Al bij al een succesvolle dag, maar toch is het plezanter met Polleke.

Dan nog even melden dat er deze avond koi binnenkomen. Johnny heeft zich gelukkig aangemeld om de koi op te halen in Ameide en deze naar Arendonk te brengen. Ik ben hem wel dankbaar, want anders sta ik weer te zenuwpezen in de file, en dat moet ik nu niet. En Johnny woont niet zo ver van Ameide, dus dat is ook weer een voordeel. Ik ben hem heel dankbaar.

Het zijn vooral tosai die binnenkomen, liefst 83 exemplaren. Die zijn echter allemaal bestemd voor Interkoi Germany, en Michael komt deze morgenvroeg al ophalen. Als het goed is zal hij wel een overzicht geven veronderstel ik. Voor Arendonk komt er een lading aan van jumbo 80 plussers, maar die worden door de klant rechtstreeks opgehaald.Die zal ik helaas niet kunnen tonen. 

Dan nog even de mensen wakker schudden voor de lopende veiling.Er zijn een aantal biedingen waarvoor dank, maar het mag best wat heftiger zijn. Veilingen zoals in Japan zijn hier helaas een utopie. Wel bijzonder spijtig vind ik, want we doen er zoveel moeite voor. Dus meld je aan en meng je in de strijd. 

VRIJDAG AVOND: DE KANS VAN JE LEVEN. WEES ER ALS DE KIPPEN BIJ !

Tenslotte nog even de mensen herinneren voor de opendeur- en kennismakingsdag bij Interkoi Ameide op ZATERDAG 11 mei, en ja, nu zeg ik  het goed zaterdag 11 mei in plaats van zondag. Ik hoop dat ik minstens 50 man bijeen kan krijgen, en liever nog meer !

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Matthijs

Beterschap Pol!

En poah zo slecht zijn de beelden niet Luc!

Die vervangende sanke is geen vervelend visje om naar te kijken! Denk dat je een prima vervanger hebt gekregen zo.


Eric

Beterschap Polleke .

Polleke

Thanks 


Polleke

Het is toch goed gelukt Bompa, voorlopig ben ik nog buiten strijd ... hopelijk kan ik van op afstand meegenieten van de opendeur dagen achteraf .Grtjs 


Eric

Respect voor je Luc 👍👌


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml