Bioleven in de biochip

Bioleven in de biochip

Ik weet niet of er iemand ervaring mee heeft, maar deze informatie werd mij toegezonden, en misschien zijn er meerdere mensen die ervaring hebben met de biochip.

De Biochip is een vervolg op de kaldnes wieltjes omdat in de wieltjes de micro-diertjes opgegeten worden door wormen , bij de chip is er gezocht naar een oplossing om deze micro-animals te beschermen.

De biochip heeft 2.4 keer meer beschermde oppervlakte dan de kaldnes maar dat is niet DE hoofdreden. De micro-diertjes kunnen in goede omstandigheden 10.000 keer hun volume consumeren en dit zijn visafval/dode bacteriën en algen en dit zelfs tot 5 micron.

Het enige nadeel dat ik ondervonden heb is dat het soortelijk gewicht van de biochip zwaarder is dan water dus moet er vanonder in de filterkamer een rooster en beluchting onderaan voorzien worden. Deze schijfjes zijn 2.2 mm dik en 4.8 cm rond ,de hoeveelheid te gebruiken is ongeveer 25% van de kaldnes.

Het is een hele dierentuin die zich aan de binnenkant van de openingen hechten. De diertjes zijn eigenlijk zoöplankton en dit is een verzamelnaam voor de duizenden micro-organismen. (cilliates / amoebas / rotifers / nematodes) Deze zitten ook tussen de algen en zijn eigenlijk van essentieel belang voor de koi om van te snoepen en zo de gewenste aminozuren binnen te krijgen.

Bekijk hier het filmpje dat me is toegezonden. In dit filmpje zie je zelfs nog organisch afval in de verwerkingsmachine zitten...

Deze diertjes zijn zeer belangrijk omdat ze organisch materiaal verteren ,en zo kunnen de nog belangrijkere bacteriën de afval gemakkelijker verwerken. Voor de meesten is wat ze niet zien of weten niet zo belangrijk, maar voor een koivijver weten wij wel beter.

Over biochip is weinig uitleg te vinden, alleen dat ze zeer moeilijk te maken waren. Het programma om biologisch afval om te zetten duurde maar liefst 12 jaar en dit is de uitkomst .

De wereld beroemde kaldnes was ook een goede uitvinding in de viskwekerijen omdat zo zelfs ruimte EN personeel uitgespaard kon worden, ja alles komt van de industrie en wij pikken de vruchten ervan. We kunnen ALTIJD iets bijleren, maar aanvaarden is een ander paar mouwen. Hopelijk heeft er iemand iets aan

.

Tenslotte nog een filmpje van jou uitvinding. De koi zijn er een paar uurtjes mee bezig en ze kunnen er gewoon niet afblijven !

De informatie die ik vind van de biochip zegt het volgende:

Sinds de ontwikkeling van het Kaldnes Bewegende Bed proces en de succesvolle introductie in de waterzuiveringsinstallatie industrie in 1991, is de Kaldnes K1 media de nieuwe standaard in de hele wereld. Maar Kaldnes heeft niet stilgezeten, de afgelopen 12 jaar is er middels een uitgebreid studie programma volop verder onderzoek en ontwikkeling gedaan tot verdere efficiëntie.

De Bio Chip is het resultaat van dit programma en is veel meer dan alleen een andere vorm van het media. Hoewel de totale beschermde oppervlakte meer dan 2,4 keer hoger is dan bij de K1 - is dit slechts een deel van het verhaal.

Het grootste verschil met K1/K3 is dat het beschermde gebied ofwel de rustige zone in de Bio Chip, is ontworpen als de perfecte omgeving voor micro beestjes, en dus niet alleen bacteriën. De uiterst rustige zones gecreëerd door de hydrofiele laag bescherming elke ruimte in de Bio Chip, en is van cruciaal belang om deze micro dieren te laten floreren. Bij alle andere soorten media worden ze uitgespoeld.

Deze micro beestjes voeden zich met kleine deeltjes, zoals vis afval, dode bacteriën en algen. Er zijn veel verschillende soorten van deze micro beestjes zoals U kunt zien in onze illustraties. Bedenk dat de Vortecilia zoals geïllustreerd in figuur 1, 10000 keer hun eigen volume per uur filtreren en zich voeden met deeltjes tot wel 5 micron groot. Het zijn deze kleine deeltjes die altijd zeer moeilijk te verwijderen zijn met mechanische middelen en ze maken ons water troebel!

Eenmaal volledig gekoloniseerd bevat de bio-chip een heel leger van deze micro beestjes, alle filtreren tienduizenden keer hun eigen volume per uur, op zoek naar deze kleine deeltjes. Glanzend gezond water, met een hoog zuurstofgehalte en een laag BOD niveau (Biologisch zuurstof behoefte) zal volgen!

Toevoegen aan bestaande K1/K3 bewegende bed in de verhouding van 20% tot het totale media-volume. (1 deel Biochip tot 4 delen K1/K3)

Meer afbeeldingen

Bioleven in de biochip: afbeelding 1
Bioleven in de biochip: afbeelding 2
Bioleven in de biochip: afbeelding 3
Bioleven in de biochip: afbeelding 4
Bioleven in de biochip: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137