Bloed- en bloedmooi

Bloed- en bloedmooi

Gisteren hebben we de nodige tijd genomen om de laatste levering die nog niet op de website staat te fotograferen en te filmen. Helaas hebben we niet de nodige tijd om iedere koi tot in de perfectie te fotograferen, dat zou teveel tijd in beslag nemen, maar we doen ons best. De video daarentegen spreekt natuurlijk boekdelen.

Wat hebben we in principe gedaan ! Eerst één voor één de koi gefotografeerd en gefilmd, en daarna een bowl gemaakt met 3 koi. Vermits het over vrij veel kohaku ging, had ik besloten om telkens een sanke + 2 kohaku samen te filmen, of een ginrin kohaku met 2 kohaku.

Je kan zeggen wat je wil, maar kohaku blijft een eyecatcher en ik heb er totaal geen problemen mee dat er zoveel kohaku in een vijver zitten. Op dit ogenblik heb ik een goede mix totaal van gosanke, waaronder dus kohaku, sanke, showa en ginrin kohaku. De showa zijn meestal van Dainichi, de overige van Momotaro.

Ik heb vandaag vermoedelijk geen tijd om alles in op de website te plaatsen, ik heb enorm veel werk tegenwoordig, maar ik doe mijn best om zo snel mogelijk alles te activeren. Ik kan je al wel de video laten zien van de bowls per 3. Ik zet ze hieronder even voor de mensen die graag filmpjes zien.

De meeste koi zijn tussen de 35 en 42 cm, dus niet van de kleinste, en ja het zijn wel degelijk jumbo tosai. Het is belangrijk op te merken dat koi gedurende hun hele leven blijven groeien, dus wat als "Jumbo" wordt beschouwd op éénjarige leeftijd, kan anders lijken wanneer de vis ouder wordt. 

Om tot jumbo tosai gerekend te worden moet je ervan uitgaan dat bij het selecteren van de koi de grote koi altijd apart geselecteerd worden volgens mij. Als dan het toekomstige patroon ook nog voldoet, dan kom je tot een volwaardige jumbo tosai. 

Wat ik toch wil benadrukken is dat je even moet kijken naar de prachtige patronen van de tosai die ik hieronder in het filmpje laat zien. De kwaliteit is onweerstaanbaar. De meesten hebben een spierwitte huid, dik beni en een patroon dat bij iedere koi bijna goed is. We hebben er echt van genoten, en konden eigenlijk geen slechte tosai aanwijzen.

Ik sta toch telkens versteld van de selectie die de kwekers hanteren om uit het aanbod van tosai tot dit resultaat te komen. Hoedje af, ik geloof niet dat dit eenvoudig is. Maar laten we overgaan tot de filmpjes.

Selectie jumbo tosai 1
Selectie jumbo tosai 2
Selectie jumbo tosai 3
Selectie jumbo tosai 4
Selectie jumbo tosai 5
Selectie jumbo tosai 6
Selectie jumbo tosai 7
Selectie jumbo tosai 8
Selectie jumbo tosai 9

In mijn ogen een machtige selectie met stuk voor stuk juweeltjes. Ik zal ze dus ook zo snel mogelijk in de website zetten. Daarnaast werd er op vraag van een nieuwe klant ook nog de vraag gesteld om de kogane oshiba shigure even te meten en tegelijkertijd te filmen. 

Blijkbaar geloofde hij nauwelijks dat de kogane 50 cm was had ik de indruk. Polleke was er toch bij, dus even de kogane gebowld en gemeten. Ik kwam op 54 cm en de video kan je hier bekijken. Het zal je niet ontgaan denk ik dat ze buiten de ginrin schubjes ook nog een schittering over het ganse lijf heeft. Een spiegel heeft er niets tegen. Zelfs Polleke was er van onder de indruk, en wie Polleke kent, die weet dat hij eigenblijk alleen van grote koi  houdt !

 

15
12
26
12
10
14
12
1

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Johan

555


Polleke

555


Eric

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml