Bompa mag ik mee naar Japan

Bompa mag ik mee naar Japan

Kleine kinderen worden groot, bompa's worden oud. Of ze nu graag meegaan om eens in Japan geweest te zijn, of ze geïnteresseerd zijn in de koi moet ik nog uitzoeken. De mogelijkheden zijn er, maar ik denk dat het voornamelijk te doen is om te leren hoe zaken gedaan worden.

Of ik de juiste persoon ben om dat te leren weet ik niet, de toekomst zal het uitwijzen. Ik zou wel alle 7 mijn klienkinderen willen meenemen naar Japan, dat zou pas opzien baren. Het is in ieder geval zo dat het een hele ervaring zal zijn voor een 14-jarige, want in mei wordt hij 14 jaar. Van 10 tot 19 april zal Sander mij vergezellen op mijn zoektocht. 

Ondertussen moet ik nog koi proberen te verkopen, want voor mij zijn het moeilijke periodes in de verkoop. Mijn zwaartepunt van verkoop ligt raar genoeg in de winter. Vermoedelijk komt dat door de veilingen op het einde van het jaar.

In het voorjaar gaat iedereen op koihunt in Japan, en dan moet ik passen. Maar ik heb nog voldoende interessant materiaal, daar ligt het niet aan. Vandaag wil ik toch enkele koi laten zien die toch nog de moeite waard zijn.

We beginnen met een toch forse sanke die ik kocht op de veiling van december 2018 namelijk sanke SA-V18-12181 of nummerke 181 van die veiling. Nu als sansai van 30 maanden stilaan naar volwassenheid aan het groeien, en met zijn body en lengte van 64 cm een veelbelovende jumbo met toch wel bepaalde eigenschappen die veel mensen graag zien.

Wil je haar nu aankopen ? Ik zou zeggen verstandig !. Als je het sumi vergelijkt van nu en toen ik haar aankocht, dan zie je een verstandige evolutie.  Het sumi is stabieler geworden en ik denk dat dit enkel nog kan verbeteren. Ik had gehoopt op een kata sumi vlek, maar zover zijn we nog niet. Zou het nog kunnen komen ? Het is mogelijk maar de vraag is of deze sanke dit nodig heeft !

Het is een sanke die rust uitstraalt. Volgende week woensdag komen er mensen uit het buitenland koi ophalen en ik weet dat die een zwak hebben voor deze sanke. Misschien kan ik nog een laatste poging wagen om te verkopen. Wie hier eventueel nog interesse voor heeft, kan me contacteren, ik zal een interessant prijsvoorstel doen, maar weggeven doe ik deze toekomstige jumbo niet !

Ik heb ook nog 2 andere sanke die ik gefilmd heb van de week en die ook al een tijdje uit de picture zijn. Zie je ze stralen ? Zie je de beni kwaltiteit ? Dit zijn koi die hun kleuren met trots dragen. Hier is het sumi wel duidelijk aanwezig en wel in volle glorie. Het maakt de sanke sterk, het geeft een stoere uitstraling wat in Japan toch wel hoog gewaardeerd wordt.

De kleinere iets rustiger getekend dan de grotere, met het sumi mooi geplaatst, wat wil je nog meer. Het zijn in ieder geval 2 sanke die mogen gezien worden. Ook hier geld de regel dat ik de koi graag zou presenteren voor eventueel geïnteresseerde kopers.

Tenslotte nog een koi die al een tijdje verkocht is, maar de klant woont een eindje verderaf en wou zijn koi nog eens graag zien en laten meten. Dat doe je dan toch met plezier of niet ! Het zijn koi die ik graag laat zien. Deze ginrin kohaku zit stevig in zijn vel, en met een groeiresultaat van 52 naar 56 cm zeker niet de minste.

Het beni is voortreffelijk en over het patroon hebben we allen een eigen mening. Het mooie van dit soort kohaku is dat ze naarmate ze ouder worden, het beni zal omhooggeduwd worden door het shiroji. Ze worden breder en daardoor wordt het beni patroon als het ware meer gedragen door het shiroji, wat de koi nog mooier zal maken. 

Tenslotte wat maakt de kleuren mooier ? Juist, de kwaliteit van het shiroji bepaald mee de kwaliteit van het sumi en van het beni. Hoe witter het shiroji, hoe beter de kleurensymfonie, let maar op als je naar goede koi kijkt.

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

7 reacties

William William

Bompa gaat om naar de Japanse Koi te kijken, de jonge man gaat om naar de Japanse Meisjes te kijken.

Wim DW

als ik van bompa was zou ik mijn ogen toch niet dicht doen als sander naar de jonge meisjes kijkt - met kijken is niks mis


Matthijs

Tof dat de Sander mee kan! Mooi dat je dat doet! Tijd voor een opvolger van Anshiro... zo vader zo zoon hè!


Wim DW

samen met je kleinzoon op reis - dat maakt de koihunt subsidiair

The Untouchable

Dat betwijfel ik ten zeerste! Het zal eerder zoiets zijn in de zin van: Sander, zie dat je \'s ochtends op tijd uit je bed bent en de nodige energie hebt om mij een ganse dag gezwind te volgen. Ocharme, wat beklaag ik die jonge gast nu al, hij gaat sterretjes zien in het spoor van zijn doordrijvende Bompa.

interkoi

@The Untouchable 😂😂😂😂😂😂😂

Wim DW

@The Untouchable een retorische vraag : wie zal de camera vasthouden en wie zal de koi boven de waterlijn brengen ????  wordt vervolgd in april


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137