De koi met de horens vatten

De koi met de horens vatten

Ik ben dringend toe aan vernieuwing. Het aanbod van de koi die ik graag verkoop geraakt stilaan uitgeput. Ik moet dringend op zoek naar nieuw materiaal. Gisteren is één van de laatste jumbo showa over de toonbank gegaan, een showa die ik altijd hoog gewaardeerd heb.

De meeste klanten gaan voor groottte, en als er een koi is, die in mijn bescheiden ogen qua huidkwaliteit beter is, maar wel iets of wat kleiner of minder indrukwekkend  is, dan gaan de meesten voor de imposantheid. Daar is ook niets mis mee, en ik zou zelf al twijfelen moest ik kiezen.

In dit geval echter ga ik persoonlijk, en ik zeg nog eens duidelijk "persoonlijk" resoluut voor deze kindai-achtige showa. Gelukkig heeft ieder zijn eigen zienswijze, en hopelijk blijft dat zo, want anders zouden we straks enkel nog klonen kopen van één en dezelfde koi. Dat zou pas saai zijn.

Het was toch even slikken toen ik het certificaat even bekeek bij aankoop, want ook deze showa had een gezonde groei laten optekenen. In oktober bij de veiling werd ze 63 cm opgetekend, en op dit moment heb ik ze 2 maal gemeten want ik was  niet zeker toen ik 66-67 cm aflas van de professionele meethoek. Deze zal absoluut geen problemen hebben met 80+ of meer.

Toen ik toch bezig was om de showa van deze vijver te presenteren, nam ik de koe bij de horens want ik moest nog een kohaku nakijken. Een toch wel bijzondere kohaku die op haar leeftijd een imposante body laat zien waar dromen zich beginnen te openbaren. Dromen van jumbo 85 cm+

Dromen zijn bedrog zegt men wel eens, maar  ik denk dat je het bij deze kohaku toch aan het rechte eind hebt. Imposant, zoniet impressionant, het is een kohaku die wel eens voor een grote verrassing zou kunnen zorgen.

Het spijtige was de beschadiging bij transport, wat in principe in de toekomst volledig zal verdwijnen, maar verkooptechnisch een ramp is. Dit moest ik toch even bekijken en ik zag dat  het goed was. Volgend jaar zie je er niets meer van. Het kleurpigment is al grotendeels terug en het is gewoon een kwestie van tijd.

Je zult ongetwijfeld de showa misschien al gezien hebben die in alle glorie tentoongesteld zijn onder de  knop "nieuwe aanwinsten." Wat kan ik  hiervan genieten. Dat zijn nu typisch van die showa die alles aan de klassieke showa tentoonspreiden waar ik enorm van kan genieten.

De verdeelsleutel tussen de kleuren, de uitstraling van kracht, het uitgebalanceerde patroon, niets ontbreekt bij deze duiveltjes. Het zijn mannen showa, zo noem ik het. Het zijn de mannen die meestal vallen op dit soort showa, alhoewel ik af en toe vrouwen tegenkom die dit ook kunnen appreciëren, maar die zijn zeldzamer ! 

De uitstraling en de combinatie van het shiroji, rood en zwart doet mij watertanden. Dit zijn hebbedingen en een verrijking van je vijver als je dit ziet rondzwemmen. Ondanks het feit dat een kindai showa zoals hierboven een totaal andere uitstraling heeft, ga ik ook door mijn knieën voor dit soort showa.

TENSLOTTE NOG EEN PIJNLIJKE MEDEDELING

Ik ga de mail niet aan de grote klok hangen, maar de mail begint als volgt: 
Kan ik nog afzien van de aankoop van je koi?

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik een bloekhekel heb aan dit soort mails. Niet omdat het een verkoop tenietdoet, het geld speelt hierbij geen rol, maar omdat iedere koi serieus gevolgd wordt,  en als een koi eerst verkocht staat en nadien weer te koop komt, denken mensen dat ik ze een rad voor de ogen draai, en niets is minder waar. Ik speel met de plaatsen van de koi, maar ik speel NOOIT met de koi als "verkocht" te zetten en nadien terug "te koop" plaatsen. 

Uiteraard moet je de ganse mail lezen om een conclusie te trekken, maar deze showa van Dainichi, die trouwens serieus verbeterd is, komt terug in de verkoop. Vandaag of morgen zal ik er wel de geschikte klant voor vinden veronderstel ik. 

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

5 reacties

The Untouchable

Wat betreft die kindai showa zit ik echt wel op dezelfde golflengte als Bompa. Zelden zo\'n hoogkwalitatieve en zuivere kindai gezien, met zo\'n frisse overall uitstraling. Dit is totaal iets anders dan de klassieke showa met veel en sterk gespreid sumi die van de showa dan vaak een \'vervaarlijk duiveltje\' maken. Zie bv. de nieuw aangekochte showa van Hoshikin, al hebben die natuurlijk ook wel hun eigen charmes, maar uiteindelijk is alles een kwestie van persoonlijke smaak, iets waar niks mis mee is. Persoonlijk ben ik veeleer fan van (de edelere) kindai showa, ondanks hun grotere ontwikkelingsrisico\'s maar volgens mij wel boeiendere evolutie in vergelijking met de \'old school\' showa, zo meen ik. In elk geval proficiat, en veel geluk en genoegdoening ermee aan de nieuwe eigenaar. Ben er gezond jaloers op! Maar een mens kan nu eenmaal niet alles hebben.    

Wim DW

je kan altijd nog een vijver bijleggen he


William William

Hoshikin, een naam met faam en een rijke traditie, wat zijn deze Showa PRACHTIG, WAARDEVOL, deze juwelen zijn dramatisch bloedstollend interessant, niet enkel een hebbeding, maar een hemel op aarde.

The Untouchable

Erg lyrische taal die hier gebruikt wordt, maar au fond ben ik het wel eens met de auteur. Die Hoshikin showa, een totaal ander type dan bv. de Momo kindai  showa, maar ze hebben \'iets\' dat je in hogere sferen brengt. Niet meteen mijn smaak, maar wel heel speciaal en ware verleiders op hun manier. Misschien moet ik mijn geest en interesseveld op dit punt toch wat opentrekken en de oogkleppen afleggen?  

Wim DW

@The Untouchable zie ik daar een affectie groeien naar showa - als dat uw sanke\'s maar niet gaan horen want dan heb je miserie in de vijver


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240