Sanke SA-V18-1188

Sanke SA-V18-1188

Wie herinnert zich nog de sanke die ik vorig jaar aangeboden heb, verpakt in een speciale formule. Weet je nog ? Deze echte en enige tategoi in onze ogen was de duurste tosai ooit in ons leven aangekocht en afgedwongen tijdens de veiling in november 2018.

Wij moesten deze hebben, en ook Ando San bestempelde deze toen als de beste van de ganse veiling. Dat was ook de reden dat de vraagprijs zo duur was, namelijk 7500 euro. Ik zal ze eventjes tonen op het moment dat ik ze aankocht, ze was ocharme 20 cm.

Dit zijn gokken in het ongekende en daar kan je serieus mee  op je bek gaan. Ken je de deal nog ? Toen ze aangeboden werd was er nog geen zekerheid of het een vrouwelijke of een mannelijke koi was. Indien iemand ze kocht nam ik het risico om het volgende voorstel te doen. 

Als het een vrouw zou zijn, was de prijs niet meer dan correct, indien het echter een man zou zijn, zou ik de helft van het bedrag terugbetalen. Ondertussen is het verdict bekend en hier kan je  het resultaat na anderhalf jaar bekijken.

Het woord dat je op een bepaald moment hoort is "osse" en dat hoor ik niet zo graag. Osse betekent niet meer of minder dan man, Messe is vrouw, dus de uitslag is bekend. Als je groot wil zijn in de verkoop moet je ook groot zijn in je verlies. Het lijkt me ook niet meer dan correct om eerlijk te zijn tegenover de eigenaar,  maar wat een koi.

Wij zijn er bijna zeker van dat, indien ze mee zou mogen doen met een Japanse koishow als ze volwassen is, ze mee zou dingen naar één van de hoogste prijzen. Ik zal het er met Daisuke toch eens over hebben. Trouwens met zijn 59 cm op 18 maanden is ook geen dwerg.

Ik denk dat je ze kan klasseren tussen de echte potentiële jumbo die zonder problemen, en dit zeg ik nu zonder een blad voor mijn mond te nemen, de 80 zoniet 85 cm zou kunnen halen. Geef ze nog 3-4 jaar tijd. 

Nu is het zo dat ik tijdens deze veiling nog 2 klasse kohaku had aangekocht, en die hebben het ook  niet slecht gedaan. Het voordeel is wel dat je "messe" hoort in de filmpjes en daar ben ik al blij mee.

Ook hier zal het moeilijk zijn om de gepaste klanten voor te vinden, want de kwaliteit is bijzonder hoog.  Ik ga ze echter niet in Japan laten, want het blijft een kostelijke grap, en ik zal proberen hier het beste van te maken. 

De ene heeft een gezegende lengte van 57 cm, de andere heeft het bij 52 laten afweten. Deze zijn slechts 17 maanden oud, en hebben dus nog altijd een hele interessante ontwikkeling voor de boeg. Het mooie is dat ik uit deze reeksen nog enkele koi heb rondzwemmen die ook nog niet verkocht zijn, zodat ik een mooi vergelijkingsmateriaal heb. Japan tegen België, maar ik denk dat ik het moet afleggen tegen de kennis van de Jappen.

Ah ja, ik moet deze 2 kohaku nog laten zien !

De kleinste, maar wel bijzonder mooi, is deze KO-V19-4447, een robijntje, dus ga ik haar de naam geven van één van de mooiste edelstenen: "Robijntje".

De andere KO-V19-4341 heeft de gezegende lengte van 57 cm, en mag er ook zijn, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Robijntje. 

Het zijn in ieder geval alledrie nisai die alles in huis hebben om te maken waar ze voor gekocht zijn. Wat betreft de vrouwelijke koi, dus de 2 kohaku, zou je nog de keuze hebben om deze een seizoen in Japan te laten. Het is lonend om ze naar een degelijke sansai te laten doorgroeien. Vermoedelijk zullen ze dan respectievelijk 62-65 cm en 66-70 cm zijn tegen begin 2021. Interessant of niet ?

 

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

KONDHO

555

Wim DW

555

The Untouchable

@Wim DW 555


Johan

555

interkoi

555

Wim DW

@interkoi 555


ben.

555

Wim DW

@ben. 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml