Zwaar geschut

Zwaar geschut

Ik was bezig met wat klanten en plots kwam er een auto aangereden en het zwaar geschut kwam naar buiten. Ze waren met 4, en dan nog grote mannen, groter dan ik, ik wist niet of ik ze de baas zou kunnen !

Gelukkig waren het toffe gasten die een heel eind kwamen aangereden om een koi op te halen. Een kohaku die volgens ons toch tot de beste van ons hele arsenaal kan gezien worden. Bekijk even het filmpje.

Het binnen zitten heeft zijn tol geeist, want de teri op de koi is volledig verdwenen. NIet zo erg zei Wiechert, dat tover ik er direct weer op in mijn algenrijk water, en dat stemt me gelukkig want dat maakt de koi. Dat is ook de reden waarom ik koi buiten wil zien rondzwemmen. De glans, de dikte van de glans is onbetaalbaar en kan je binnen absoluut niet houden.

Deze kohaku was een moeilijke investering in die tijd, want dit zijn koi die kantje boordje zijn, niet alleen bij aankoop maar qua verkoop. Ik ga nu even niet uitleggen hoe goed ze is, want als je dit niet ziet, dan houdt het gewoon op.

Ze heeft geen uitleg nodig en ik ben bijna zeker dat we ze in de loop van de volgende jaren nog eens terug gaan zien, want de nieuwe eigenaar is een koikichi pur sang. De maat is perfect om dit jaar op de Euregio show in te zetten, maar persoonlijk vind ik dit voor deze kohaku nog te vroeg.

Ze is nog jong en zal het moeten opnemen tegen oudere koi die  misschien nooit de jumbo capaciteiten hebben en die op dat moment al verder gefinished zijn, zeg maar show waardig. Persoonlijk zou ik deze kohaku inzetten als ze volwassen is. Ze zal dan een geweldige indruk maken, maar ik ben bang dat we ze dit jaar al te zien krijgen.

Ik heb er wel alle vertrouwen in dat de ontwikkeling positief zal zijn. Uiteraard heb ik nog een filmpje bij aankoop. Noteer 4 oktober 2018. Waar je bij dit soort koi altijd voorzichtig moet zijn is het aaneengroeien van de patronen. Maar dit kan bij deze kohaku in principe weinig kwaad. Een patroon is belangrijk uiteraard, maar nooit het belangrijkste.

Als je goed kijkt zie je al bepaalde veranderingen in de structuur van het patroon, maar  niet echt nadelig. De algemene uitstraling blijft top, en je ziet ook dat het lichte beni als nisai al is veranderd in een dieper beni op dit moment. Het beni is één van de sterkste punten van deze kohaku, het is bijzonder dik erop geschilderd. En kijk naar dat shiroji....

Wat betreft  het hoofd zie je dat ze al een duidelijke volwassenheid aan het ontwikkelen is, en wat wij vooral graag zien is het jonge shiroji op het hoofd, de kandijkleur die in de loop van de volgende jaren zal opdikken naar spierwit. Dit is de kandijkleur die zo goed als perfect is, maar niet altijd bij iedere koi aanwezig.

Er is weinig aan af te keuren aan kohaku zoals deze. Toen ik ze kocht noemde ik ze de fluwelen kohaku en die naam verdient ze nog altijd met glans, alleen het oppoetswerk moet nu nog gebeuren. Ik zie ze met lede ogen vertrekken, maar het is altijd een bepaalde voldoening als je ziet dat je koi na zoveel maanden ervoor gezorgd te hebben in volle gezondheid naar huis gaat. Ik wens de eigenaar veel geluk en plezier met de kohaku.

Ik ben ook blij dat er al regelmatig koi weggaan, want je kent het probleem...help mij, help mij uit de nood !!!

VOOR DE PROBITES LIEFHEBBERS

Deze week woensdag wordt alles VERS geleverd. De mensen die al een bestelling hebben gedaan, wil ik vragen om het zo snel mogelijk te komen ophalen. Ik zal je dankbaar zijn !

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

2 reacties

The Untouchable

Die kohaku van Wiechert, en hij moet mij desgewenst maar weerwerk bieden tgo mijn standpunt, maar ik ben niet zo overtuigd. Zeer goede huidkwaliteit en patroon, dat wel, maar de body laat in mijn ogen toch te wensen over. Ik bedoel hiermee: kop veel te smal in verhouding tot de rest van de body, breedste punt van de vis te ver achter de borstvinnen. Wat volgens mij nogmaals aantoont dat bij aankoop van een koi het patroon nog altijd zwaar primeert op de andere, veel belangrijkere beoordelingscriteria. Het is de omgekeerde wereld. Jammer maar helaas!   

interkoi

Eén van de beste kohaku ooit aangekocht ! Ieder zijn mening uiteraard, maar hier sla je de bal volledig mis ! 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137