We waren in form

We waren in form

Het deed me deugd om na 3 weken nog eens aan de bak te kunnen en blijkbaar hadden ze me allemaal gemist. Er werd veel gelachen en met spek geschoten gisteren. Er was veel volk aanwezig, zo zou het iedere week moeten zijn.

Bovendien zijn de eerste koi al vertrokken, en dat zal nodig zijn dit jaar. Er komen een massa koi naar Arendonk in de maanden die volgen, en ik ben als de dood voor een overbevolking want het zijn geen kleine visjes die komen. Het is nu allemaal onder controle en ik wil het zo houden.

De meethoeken en de bowls werden gisteren geleverd door Geert van DSG filters, en dat moet natuurlijk gepaard gaan met de  nodige publiciteit. Ik was benieuwd, want ik had speciaal een bowl van 120 cm besteld met de bedoeling om de koi goed te presenteren. Dit is in mijn ogen een grote meerwaarde.

Tegelijkertijd heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om 2 koi al over te plaatsen naar een  lege vijver, want die koi komen ze volgende week ophalen om naar Frankrijk te verhuizen, en die moesten op buitentemperatuur rondzwemmen. Hier moet er nog eentje bij , maar die moet eerst wat afgekoeld worden, en dat heeft enkele dagen tijd nodig.

De bowls zijn van doordachte kwaliteit, makkelijk te hanteren door middel van de handvaten en het gedrag van de koi leek me vooral rustig en niet opgefokt zoals in de normale blauwe bowls. Nu kan je aan die kleinere blauwe bowls niets afkeuren, maar met grote koi wil je toch wat meer zwemruimte om de koi te presenteren. De meetlatten en de grote bowls moeten zo snel mogelijk opgehaald worden.

De eerste koi die naar huisging en de eer kreeg om in de grote bowl gepresenteerd te worden is de sanke van Polleke, die zichtbaar tevreden was. Het mooie aan het verhaal is dat ik dan nog een filmpje aankrijg van hoe ze na transport in zijn vijver rustig en ontspannen rondzwemt, naast een zusje notabene.

De showa van Hoshikin gaat niet naar huis, maar de eigenaar wou haar toch even zien. Deze showa bevallen me steeds meer en meer. Na een moeilijke periode tijdens de opvang zijn ze geëvolueerd naar aangename showa met een hoogwaardige huidkwaliteit en goede uitstraling. Prijstechnisch interessante showa om aan te kopen, nu is het een kwestie om ervan te leren. Ik heb trouwens ondertussen enkele andere showa aangekocht van Hoshikin, maar daarover later meer.

Ons Peterken heeft toch wel een merkwaardig goede aankoop gedaan. Ik was er in het begin wat depri van, maar ondertussen laat de showa van Dainichi Toyota toch een serieuze kwaliteit zien, die weinig kritiek behoeft. Je moet van het type koi  houden met het brede gedeelte achter de kop, maar het shiroji, beni en sumi zijn merkwaardig goed. Het was maar een pieleke bij aankoop van 30 cm, maar ondertussen heeft ze toch een aardige ontwikkeling gedaan.

Een showa van Momotaro die niets te wensen overlaat is altijd een plezier om te bekijken en heeft gewoonlijk de nodige bijval. De maruten showa is zuiver geworden na aankomst en straalt gezondheid en kracht uit. Dit worden serieuze jumbo als alles goed verloopt. Het voltooien van het werk is nu aan de nieuwe eigenaar....

Polleke beleeft een gouden jaar. Hij opwaardeerde zijn bestand en er is maar één magisch woord dat heel belangrijk is voor Polleke...."body en nog eens body." Ik denk dat ieder het met me eens is dat deze showa aan al deze voorwaarden voldoet en binnenkort een waardige bondgenoot van de sanke hierboven gaat worden.

Als je van finesse houd, dan heb ik deze voor het laatst bewaard. Een sandan kohaku van Momotaro die aan al deze voorwaarden voldoet. Hier is tijd, geduld en kennis de enige voorwaarde om van deze kohaku een machtige koi te maken. Ook hier heb ik een kort filmpje aangekregen van zijn thuiskomst, en je ziet hoe Johan met de nodige behoedzaamheid de koi overzet in zijn nieuw koihuis. 

Johan is vertegenwoordiger van Interkoi in Nederland en vind het een plezier om mensen bij te staan met zijn kennis in hun aankoop voor koi. Zijn kracht en zijn plezier gaat vooral in het verder opvangen van koi in zijn groeivijver die zoals je kan zien, perfect in orde is.

 

Meer afbeeldingen

We waren in form: afbeelding 1
We waren in form: afbeelding 2
We waren in form: afbeelding 3
We waren in form: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

7 reacties

rob

De showa zwemt al goed mee luc en je ziet niks van dat mankement bij de showa in de vijver 😉

interkoi

😋 mooi zo rob, ik ben er blij mee


Matthijs

Polleke wat een aankopen weer... fantastisch jongen! Alles thuis nu? Incl goudstaaf?


Wim DW

ik tel op de foto\'s meer dan 10 bezoekers - de vraag stelt zich (enkel retorisch) of dit is voor de bowls van DSG te bewonderen, de koi van interkoi te aanschouwen, luc opnieuw te zien na een lange afwezigheid, of Ben te zien zwemmen in vijver 10.... en ja ik denk ook dat voor de jumbo koi , een bowl van 120 cm geen luxe is

Johan

Hoe noemen ze dat : voor ieder wat wils 😉


Johan

Absoluut mooi spul van DSG en geweldige koi komen er weer voorbij. Leek wel Showa-zaterdag


Johnny

Mooie en handige bowls en de koi in te presenteren. 👍


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137