Breken met traditie

Breken met traditie

Als je de foto bekijkt, dan zie je iemand die echt plezier heeft van zijn hobby. Hij wil niet het allergrootste goed, maar wel de allergrootste koi want Polleke is bezeten door grootte. 

Het is dan ook niet meer dan normaal dat hij 2 koi heeft uitgekozen die naast kwaliteit ook nog groot zijn. Het zijn geen showkoi, maar het zijn wel koi die alles hebben om indruk te maken. Beide waren zelfs 4 cm gegroeid tijdens hun verblijf hier vanaf december, dat is geen kattepis....

Als je de showa in de bowl ziet, dan moet je toch even slikken. 77 cm met een kop waar je gewoon verliefd op moet worden, of zoals polleke het tegen mij zei via msn: "Sorry # zotvankoi...hashiware, menware zeg het maar ! ...De showa blijf ik van verschieten , het is een beest met chagoi allures . De yamabuki is een echt momotaro canon met body (en dat voor een yamabuki ! ) Zalig om die te zien zwemmen . Grtjs"  Verliefdheid is dus geen loos woord in dit geval. 

Onmiddellijk kreeg ik al foto's aan die van mij mogen verschijnen als cover in eender welk koiblad. Liefde spreekt hier boekdelen...ik zou willen dat al mijn klanten zo waren en niet zaten te muggeziften over een rood oogje, of een schubje dat niet goed zit....

Het is dan voor mij ook een plezier om op deze manier koi te verkopen en op deze manier kan ik er zelf evenveel van genieten als Paul. 22 meesterwerken heeft hij nu in zijn vijver zitten. De showa is echter niet de enige die mee naar huis ging. 

Een sansai yamabuki van 80 cm en slechts 30 maanden oud, net zoals de showa van hierboven, waar gaat dit naartoe ? Misschien is hier het onmogelijke haalbaar, en met het onmogelijke dan bedoelen ze gewoonlijk de barrière van 100 cm, want met 80-85 zijn ze niet meer tevreden, alshoewel men niet beseft hoe moeilijk dit wel is.

Het zijn gewoon 2 klassebakken die nog jaren plezier zullen geven...

En zoals het een goede huisvader betaamt, krijg ik nog de filmpjes aan vooraleer ze in hun nieuwe verblijfplaats verdwijnen, geflankeerd door enkele sfeerfoto's van de winter en zijn bestand onder de kap, die hij terloops nog even doorstuurde. 

Yamabuki YA-V19-10320

Showa SH-V19-10272

BELANGRIJK NIEUWS

Het was al geruime tijd de vraag wat het zal worden bij de veilingen met het corona virus. Zouden de Aziaten wel komen, met het risico dat ze niet meer terug naar huis zouden kunnen gaan zonder eerst een quarantaine te ondergaan.

Zonet is de beslissing gevallen.

De vellinge gaan wel door, maar dan op een andere manier. Je kan naar de farm toegaan en je kan alle vissen zien. Daar krijg je een formulier en mag  je je bod invullen naast de  nummer van de koi die je wenst aan te kopen. Het hoogste bod is de winnnaar. 

Hoe dit precies in zijn werk zal gaan is mij toch een raadsel want veel Aziaten zullen thuisblijven en ik geloof niet dat deze een bod gaan doen op een foto van een koi, tenzij ik me vergis ! Schept dit mogelijkheden of juist niet ? 

Een vraag waar ik niet echt op kan antwoorden, we zien wel. Hoe het dan met de Choguko veiling moet, zal ik nog uit moeten zoeken, want hier zijn verschillende kwekers aanwezig, dit in tegenstelling tot de veiling van Momotaro en Sakai.

We zullen wel zien zei de blinde en indien ik er voordeel van kan doen....dan zal ik het zeker niet laten.

UW BOD DOORGEVEN

Aan de mensen die een bod hebben doorgegeven of een indicatie van een bod zou ik dit keer willen vragen om het exact bod per koi te doen. Nadeel is natuurlijk dat je een keuze moet maken en geen verschillende opties hebt op meerdere koi moest je een koi niet te pakken hebben.

Stuur me een mail met je bod en voor welke koi. Je mag ook meerdere bedragen doorgeven voor de koi en ik kijk dan ter plaatse na welke de betere koi is, en enkel op die koi zal ik het bod doorgeven. Een vervelende situatie dat wel, maar wie weet. Ik ben optimist tot in de kist, dus we hopen maar op een goed resultaat.

BERICHT VAN DE MOMOTARO KOIFARM
Momotaro March 2020 Auction Cancel

We regret to announce that we will cancel our March 5th auction due to Corona Virus. For the Nisai Auction koi on our homepage, we will hold a “blind auction” ending on March 5th at 24:00 p.m. Japan time. In a blind auction, bidders submit their bids to us without knowing the bids of other bidders. The koi will be sold to the dealer who submits the highest bid via email or fax before the March 5th deadline. The starting price for all of the nisai on our auction homepage is 200,000 yen. Winners of the auction will be notified March 6th
.
For the tosai that we planned to auction, they will be available for sale at set prices at our farm anytime. There are many high class and show quality koi, so we encourage dealers who can come, to please stop by and see these koi in person. Again, these tosai will be sold at set prices not auction. We will cancel previous hotel reservations, so please tell us your new plans and we will make new hotel reservations for you. Please let us know your hotel needs as soon as possible.  Please contact us if you have any questions. 
Daisuke
Momotaro Koi Farm

BERICHT VAN DE SAKAI FISH FARM
ANNOUNCEMENT OF CANCELING THE AUCTION AND
OPENING SALES BY TENDERING

Dear customers,
We regret to inform you that we decided to cancel the auction on March 3rd and 4th. The auction for Chugoku regions planned to be held on March 2nd had already been canceled due to the outbreak of coronavirus disease. We concern over the potential spread of the coronavirus and consider to stay safe and healthy for everyone.


Instead of the auction, we open the sales koi on our HP by competitive bidding. Sorry for any inconveniences happened. Please understand this uncontrolled situation.

NOTE: How to tender

・We will send you an order sheet for tender via FAX or Email.
・Due date:At 12:00 PM(noon) on Mar. 4th
.
・We’ll let you know if your tender is successful.
・You can see the koi for tender in our champion house at any time from Mar.2nd to Mar. 4th

・We can send you the movie of koi if you want.

If you have any questions and/or concerns, please feel free to contact us.


Sincerely yours,

Feb.27, 2020
SAKAI FISH FARM
CEO
KENTARO SAKAI

Meer afbeeldingen

Breken met traditie: afbeelding 1
Breken met traditie: afbeelding 2
Breken met traditie: afbeelding 3
Breken met traditie: afbeelding 4
Breken met traditie: afbeelding 5
Breken met traditie: afbeelding 6
Breken met traditie: afbeelding 7
Breken met traditie: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

9 reacties

Jack

Lekker bezig Polleke , dat worden buffels ! Dat hoofd van die Showa..... Word het geen tijd voor een tweede vijver met al dat geweld ?


ben.

Buffellopolotaro, succes paul.


Polleke

Bedankt voor de reacties het is tof om te lezen .Grtjs 


William William

Proficiat Paul, fantastische Koi !


Willy

Geweldig Polleke, knappe aankopen. En geef deze nog enkele jaren... dol\"fijnen\", puur genieten.


Johan

Had dit al verwacht gezien de ernst van het Corona virus in China. Luc zoals ik het lees zijn alleen de tosai live te bekijken op de farm en spreken ze in de tekst over de nisai over een blind action. Misschien is deze opzet blind action gedaan om iedereen gelijke kansen te geven, zodat bieders uit China achter hun pc een bod uit kunnen brengen. Het zal in ieder geval heel anders gaan dit jaar. Paul nogmaals proficiat het Trio is op zijn laatste bestemming en zal goed vertroeteld gaan worden.

William William

zo lees ik het ook, 2Sai via PC en Tosai kun je ter plaatse bekijken. Moet zijn dat ze weinig dealers verwachten. Toestand met dat Cvirus is niet om mee te lachen.


Johan D

Een passie , een hobby . Puurder dan polle ga je ze niet vinden ! Prachtige (mega) vissen die naar huis gegaan zijn . Top Verstandige keuzes in Japan !( wist niet dat die dat konden ) Misschien uw moment Luc , ik hoop het Veel succes


Wim DW

proficiat polleke met de aanschaf van je koi - super gedaan - super foto\'s


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137