Certificaten Open Sales

Certificaten Open Sales

Op speciaal verzoek, en zoals jullie kunnen zien, heb ik gisteren de certificaten van Momotaro toegevoegd aan de website.

De certificaten werden speciaal door mij gevraagd om deze eerste opensales van Interkoi een speciale dimensie te geven. Ze hebben niets te maken met een kwaliteitslabel, zoals te pas en te onpas wordt gebruikt, maar zijn enkel een bewijs dat de koi daadwerkelijk van Momotaro afkomstig zijn.

Bij de koi uit de hogere prijsklasse zal er steeds een meer uitgebreide informatie staan van de koi, dan op de certificaten die ik ter beschikking heb gekregen. Zie ook bijgevoegde foto.

Het is leuk om te hebben, en het geeft een zekerheid wat betreft de oorsprong van de koi, maar dat is ook alles. Laat een certificaat geen doorslag geven bij een aankoop van een koi, maar laat de koi een doorslag geven bij je aankoop. Je relatie met je dealer moet voldoende gebaseerd zijn op vertrouwen om een certificaat overbodig te maken.

Deze certificaten zullen morgen opgehangen worden aan de muur, met daaronder een enveloppe. Je hebt een uurtje de tijd om naar de koi te kijken die in een vat zullen te zien zijn. Je hebt de kans om je persoonlijk nummer in de enveloppe te steken die bij de koi hoort. Je kan slechts één persoonlijk nummer in één enveloppe steken, maar je kan ook je persoonlijk nummer in meerdere enveloppen steken.

Door een nummer in één of meerdere enveloppen te steken, verbind je je er ook toe om bijhorende koi aan te kopen tegen de prijs van 125 euro. Het is niet zo dat je in iedere enveloppe je nummer steekt, om daarna te zeggen dat je slechts die ene koi aankoopt...maar dat zou evident moeten zijn.

Als je je nummer in een enveloppe hebt gestoken, en er zit slechts 1 nummer in, dan ben je eigenaar van deze koi. Zitten er meer nummers in één enveloppe, dan zal een onschuldige hand de winnaar trekken. Als je de eigenaar wordt van deze koi, wordt het certificaat onmiddellijk aan jou gegeven, en kan je na afloop de koi gaan afrekenen bij het secretariaat.

Na de trekking gaan we even over naar de enige koi die geveild wordt, en dat is de showa met het nummer 1302013. Deze showa zal geveild worden met een beginprijs van 200 euro. Gebruik je bijhorende nummer als je wil meebieden op deze showa door het nummer omhoog te houden. Zolang er meerdere bieders zijn, zal de prijs stijgen met 10 euro. De laatste die zijn bordje omhoog houdt zal eigenaar worden van de showa tegen het bedrag op dat ogenblik.

Op deze manier krijg je het gevoel van een echte Japanse veiling en een echte Japanse opensales. Ik weet dat veilingen geen succes hebben in onze landen, maar ben nu toch even benieuwd of ik je niet kan laten proeven van de sfeer.

Vermits het weer het niet toelaat om de koi op dit ogenblik reeds over te zetten, mogen de koi nog een aantal weken in Arendonk verblijven tot de geschikte overzetperiode is bereikt. Ik hoop op een gezellige zaterdagmiddag, en afhankelijk van het enthousiasme zal ik bekijken of een 2de opensales de moeite loont.

Ik ben ook zeer benieuwd tegen welke prijs de showa zal geveild worden. Zal er maar 1 bieder zijn, en zal deze de showa mee naar huis nemen voor 200 euro, of zal de showa zijn waarde bereiken die bij een normale verkoop zou gelden ? Laat weten in de reacties voor hoeveel de showa zal geveild worden. Indien er iemand het juiste bedrag raad, krijgt deze een elexir pakket ter waarde van 99 euro aangeboden + jasje van Interkoi ter waarde van 49 euro. Bij de reactie moet minstens je naam of nickname vermeld staan. Ik zal de winnaar nadien contacteren om verder af te spreken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137