De vijver van Theo

De vijver van Theo

De vijver die ik vandaag toon, is de eerste van dit jaar. Ik hoop er in de loop van het jaar nog enige andere te mogen tonen, zodat iedereen kan meegenieten.

Wel moet ik even meedelen dat deze vijver niet uit mijn klantenkring komt, maar van iemand die pas is begonnen met de koihobby. Het verhaal was lang en indrukwekkend, wat ik niet volledig in het nieuwsitem wil laten verschijnen. In grote lijnen is dit de uitleg van de werking van de vijver van Theo.

Langs deze weg wil ik U danken voor de fijne nieuwsartikels die ik elke dag weer kan vinden op uw site.

In september 2012 ben ik gestart met het houden van koi's. 

 

Mijn aangelegde koivijver van 22m³ werd voorzien van een Kinshi beadfilter met een voorfilter van Kinshi. Voor de beadfilter werd een pentair whisperflo pomp geplaatst.

 

Er werden 2 bodemdrains voorzien waarvan 1 in het diepe gedeelte ± 1.80 cm diep en 1 in het minder diepe gedeelte ± 1 meter. Verder werd er een oppervlakte skimmer voorzien. Dus 3 leidingen komen alle 3 aan in de voorfilter. Er is 1 retour naar de vijver en 1 retour naar de waterval die in een plantenfilter komt.

 

Ik spoel momentteel mijn filter met kraantjeswater ± 1.5 m³ per week in de zomer en ± 1m³ op de 2 weken in de winterperiode.

 

Er werd in de winter een overkapping voorzien met carbonaatplaten waardoor de temperatuur in de winter steeds rond de 8° is gebleven. Hierdoor heb ik een rustige winter gehad zonder zorgen. De waardes van het water zitten steeds ok.

 

Standaardwaarden kraantjeswater:

kh rond de 5

gh waarde rond de 7a8

geen nitraat en ammoniak.

 

Graag zou ik willen groeien in mijn hobby en  het aantal koi's verminderen, maar de kwaliteit verhogen. Beter 1 goede nieuwe koi dan  2 mindere.

Voor zover ik begrepen heb van Theo zitten er in de vijver momenteel een 27 koi, en wat ik via het filmpje kan zien zwemmen ze goed rond. De koi kan ik zelf niet beoordelen, vermits deze niet van mij komen, en ik via een filmpje zoals dit geen oordeel kan vellen.

Mijn persoonlijke mening doet niets ter zake, maar wij staan ervoor bekend dat we niet te veel koi in de vijver willen, maar wel een bepaalde kwaliteit en van een bepaalde grootte. Ook zijn wij voorstander om koi aan te kopen die een bepaalde ontwikkeling kunnen doormaken, en als je in een vijver zoals deze 9-13 jumbo hebt rondzwemmen, dan is de koibelevenis van een speciale dimensie.

Alles heeft echter te maken met je eigen wensen, en er zijn ook veel mensen die op een andere manier kunnen genieten van hun koi. De wens van Theo om het aantal koi te verminderen en de kwaliteit te verhogen leunt sterk aan bij onze doelstellingen. Alleen moet je je wel bewust zijn dat de aankoop van goede koi, gepaard gaat met een serieuze financiële aderlating.

Prachtig zou het zijn om hier een aantal nisai met potentie te laten opgroeien, waarvan 80% go sanke, en daarnaast een kleine keuze van een andere soort. Een mix van vele soorten, is een beginnersprobleem dat iedereen heeft doorlopen. Eenmaal serieus gebeten van het koivirus, zal men automatisch overstappen naar de gosanke groep, met in de hoofdrol kohaku - showa en sanke, met als buitenstaander een mooie shiro, aangevuld met 1 of 2 eenkleurige koi.

Ik zou zeggen: geniet van je koi en van je mooie vijver Theo....

Meer afbeeldingen

De vijver van Theo: afbeelding 1
De vijver van Theo: afbeelding 2
De vijver van Theo: afbeelding 3
De vijver van Theo: afbeelding 4
De vijver van Theo: afbeelding 5
De vijver van Theo: afbeelding 6
De vijver van Theo: afbeelding 7
De vijver van Theo: afbeelding 8
De vijver van Theo: afbeelding 9
De vijver van Theo: afbeelding 10
De vijver van Theo: afbeelding 11
De vijver van Theo: afbeelding 12
De vijver van Theo: afbeelding 13
De vijver van Theo: afbeelding 14
De vijver van Theo: afbeelding 15
De vijver van Theo: afbeelding 16
De vijver van Theo: afbeelding 17
De vijver van Theo: afbeelding 18
De vijver van Theo: afbeelding 19
De vijver van Theo: afbeelding 20
De vijver van Theo: afbeelding 21
De vijver van Theo: afbeelding 22
De vijver van Theo: afbeelding 23
De vijver van Theo: afbeelding 24
De vijver van Theo: afbeelding 25
De vijver van Theo: afbeelding 26

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240